Onlardan birisi Trabzon milletvekili Adnan Günnar’ın danışmanı Sami Bayçelebi. Sami dün  Günnar ile birlikte Ortahisar ilçe seçimine katıldı. Sabah evden çıkmadan da babasını TAKA Gazetesi okurken böyle görüntüledi. Selahattin hocama teşekkür ediyor, sağlık diliyoruz. Hem onca öğrenciyi hayata  kazandırdığı için hem de sadık bir TAKA okuru olduğu için.

AYVAZOĞLU’NDAN USTAOĞLU’NA DESTEK

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na destek verdi. Ayvazoğlu, “Cumhuriyetle yönetilen ülkelerde Cumhurbaşkanı Devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve vatandaşlarının birliğini temsil eder. Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’nun 'Dün Bugün ve yarın her daim' demesinden daha doğru, daha olağan ne olabilir.  Devlet siz misiniz? Devletsiz misiniz?” şeklinde konuştu.

GÜRSOY’DAN BAŞ SAĞLIĞI

Türk Hava Yolları filosunda görev yapan Kaptan Pilot Aytekin Beşir, tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy yayımladığı mesajla Beşir’e baş sağlığı ailesine sabır diledi. Gürsoy, “F16 Pilotu olarak göğsümüzü kabartan THY Pilotlarından ilçemizin değerlerinden hemşerimiz Aytekin Beşir'i koronadan dolayı kaybettik, Allah rahmet eylesin. Aytekin kardeşimizin mekanı cennet olsun, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 “HER YERDE VARIZ”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Doğu Karadeniz illerini geziyor, vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Ordu’ya ziyaret gerçekleştiren Örs, sorunların mecliste takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Her yerde varız. Ordu'nun Korgan ilçesinde köylerine yapılacak HES'le ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlarımızla görüştük.  Çamlı halkı, toprağına, deresine, doğasına, çocuklarının geleceğine sahip çıkıyor.  Bu haklı mücadelelerinin TBMM'de takipçisi olacağım.” dedi.

MUMCU’DAN OF MHP’YE ZİYARET

AK Parti Trabzon İl Başkanlığına atanan Dr. Sezgin Mumcu ilçe ziyaretleri kapsamında Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Of İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İl Yöneticisi Kadem Çakıroğlu, İlçe Koordinatörü Hüseyin Tüysüzoğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte MHP Of İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Mumcu, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, MHP Of Belediye Meclis Üyesi Musa Koçbıyık ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. İlçe ziyaretleri kapsamında Cumhur İttifakı ortağı MHP İlçe Başkanlıklarını da ziyaret ettiğini belirten Başkan Mumcu; “Of ziyaretimiz kapsamında sizleri de ziyaret etmek istedik. Misafirperverliğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah Cumhur İttifakı olarak 2023 seçimlerine birlikte hazırlanacağız. İl ve ilçe yöneticilerimizle, teşkilatlarımızla ve partililerimizle bu üreci en güzel şekilde yürüterek 2023 seçimlerini kazanarak ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem bizim dönemimiz olacak. Türkiye’nin dönemi olacak. Türk dönemi olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLER ŞİKAYETÇİ

TÜED Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Ümmügül Çalık, açıklamalarda bulundu. Çalık, “TÜİK tarafından açıklanan 2021 Ocak ayına ilişkin yüzde 1,68 tüfe artışı, emeklilerimizin harcamalarındaki artışların çok altında kalmıştır. Emekliler, market alışverişlerine giderken, “neyi alabilirim” diye hesap yapmakta ve fiyatlardaki aşırı yükseklikten şikayetçi olmaktadır. 

TÜİK’in hesaplamaları, 418 madde üzerinden oluşturulan gruplara ve belirlenen ağırlıklara göre yapılmaktadır. Emeklilerin harcama ağırlıkları ise, TÜİK’in madde grupları ile karşılaştırıldığında uyumsuzluk vardır. Öreğin, emeklilerin ve çalışanların gıda harcaması, toplam harcama içerindeki payı yüzde 35 olmasına rağmen, TÜİK yüzde 25,94 olarak dikkate almaktadır. Konutun (ısınma, elektrik, su ve kira) ağırlığı en az yüzde 20 olmasına rağmen, yüzde 15,36 olarak değerlendirilmektedir. Bu hesaplama yöntemiyle açıklanan tüfe oranları gerçekçi olmadığından emekli aylıklarına yapılan artışlara itirazlar yapılmaktadır.   2021 Ocak ayında çarşı-Pazar fiyatlarının, TÜİK’in fiyatlarının üzerinde olması, eleştirileri de beraberinde getirmektedir. Marketlerden ve Pazar yerlerinden derlenen fiyat artışlarına göre, Ocak ayında gıda maddelerinde ortalama yüzde 4 artış görülmesine rağmen, TÜİK yüzde 2,48 olarak açıklamıştır.  Tüfe artışlarına göre emeklilerin aylıklarına yapılan zamlar, alım gücünde ciddi kayıplara neden olmaktadır. Yüzdeli artışlar yerine, zorunlu ihtiyaçları karşılayacak seyyanen zam yapılmalı ve milli gelirden pay verilmelidir.” Dedi.

MHP, 52 YILI GERİDE BIRAKTI

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin (CKMP) 8-9 Ocak 1969’da Adana’da yaptığı kongrede adını değiştirmesiyle kurulan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), siyasette 52’nci yılını geride bıraktı. MHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, yaptığı açıklamada, “Elli iki Yıldır her türlü acıya çileye, Türkiye Sevdasına talip olmuş, kutlu devamızın yol başçısı Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in Manevi Mirasını canı pahasına koruyup yücelten başta Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli, bu hareketin mensupları, bozkurtları asenaları ve tüm ülkücü camianın 52. yılı kutlu olsun. Türkiye’nin kadınları, Türkiye’nin yarınları ile  MHP daha da güçleneceğine, istediğimiz hedefe ulaşacağımız  inancımız  tamdır.

8 şubat 1969 dan bu yana bitmeyen daha da güçlenen sevdamızla başbugumuz Alparslan Türkeş ve askerlerini, şehitlerimizi, ülkücü camianın sevdalılarını 52 yılımızda minnet ve şükranla yad ediyoruz.

ALLAH (c.c.) Birliğimizi Dirliğimizi Beraberliğimizi Bozmasın inşallah. Yaşasın milliyetçi ülkücü hareket.”  dedi.

Editör: TE Bilisim