Onu kaybettik ve Macit Yavruoğlu’nu da onu yerine koyduk. Macit Yavruoğlu Şişmanoğlu Tatlı-baklavalarının sahibi Halil Şişmanoğlu ile birlikte bayram sonrası TAKA Gazetesini ziyaret etti. TAKA Gazetesi reklam müdürü Tuncay Uçkun ile sohbet eden Yavruoğlu ‘TAKA kentin sorunlarına hakim ve muhteşem bir yayın çizgisi var. Harun abimin anısın yaşattığınız içinde biz sizinle gurur duyuyoruz.’ dedi. Uçkun’da Yavruoğlu ve Şişmanoğlu’na teşekkür etti.

BAŞKANLARIN İSTİŞARESİ

AK PARTİ Ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi belediye başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek Mahalle Muhtarlarının tarafına ilettiği taleplerle ilgili destek isteyip görüş alışverişinde bulundu.

YOMRA’YA BAŞKAN YARDIMCISI

Yomra Belediye başkanı Mustafa Bıyık Açık bulunan Başkan Yardımcılığına meclis üyesi Fatih Şimşek’i atadı.

ÖZTÜRK ‘E DURMAK YOK

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, ziyaretlerine devam ediyor. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcı Vekili hemşerimiz  Selahattin Kanbur’u ziyaret eden Öztürk sohbet etti. Kanbur’un makamındaki Trabzonspor forması dikat çekti.

AMCA ACISI

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil’in amcası emekli öğretmen Hüseyin Erdil vefat etti. Mekanı cennet olsun, Cenazesi önceki gün İstanbul-Orhanlı'da defnedildi. Erdil ailesinin ve bakan yardımcımızın başı sağ olsun,

BABAANNE’Yİ KAYBETTİ

Ticaret Bakanı ve hemşehrimiz Dr. Mehmet Muş'un babaannesi Fatma Muş vefat etti. Allah’tan rahmet, Bakanımıza ve kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

GÜÇLÜ VE ETKİLİ BİR TAVIR ALINMASI ŞARTTIR

Beşikdüzü Belediyesi Millet İttafakı Meclis Üyeleri İsrain’in Filistin zulmünü kınayan bir bildiri yayınladılar. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Beşikdüzü Millet İttifakı Belediye Meclisi Üyelerinin imzası ile yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail'in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinli’nin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze'ye de yönetilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail'in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail'in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler'in (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Beşikdüzü İlçesi Millet İttifakı ilçesi Meclis Üyeleri olarak, İsrail'in saldırganlığının ve Filistin Halkı’na yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin Halkı’nın haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.”

FİLİSTİN SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Vakfıkebir Belediyesi Meclisi Üyeleri, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve tüm meclis üyelerinin onayı ile İsrain’in Filistin zulmünü kınayan bir bildiri yayınladılar.

Bildiride: “İsrail'in, Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayramı'nın hemen arifesinde, Ramazan Bayramında da devam etmiş ve vahim bir boyut kazanmıştır.

Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve şehit olmasına sebep olmuştur. Vakfıkebir Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz. Vakfıkebir Belediye Meclisi olarak Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail'in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz."

AKRABA SOHBETİ

Avukat Mesut İskenderoğlu, İskenderpaşa'nın soyundan gelen ve değişik soy adı altında ülkenin bir çok iline yerleşen aile üyelerinin kaynaşması için kurulan İskenderzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mali Müşavir Aydoğan İskender'i yeni ofisinde ziyaret etti. Akrabası Aydoğan İskender'i ziyaret eden Av. Mesut İskenderoğlu, Türkiye'nin 81 ilinde 39 farklı soy ad ile yaşamını sürdüren akrabaların buluşabilmesi için dernek kurduklarını dile getirdi. İskenderpaşa'nın soyundan gelen akrabaları ile dernek vasıtası ile görüştüklerini belirten İskenderoğlu, dernek başkanı Aydoğan Iskender'e yeni ofisinin hayırlı olmasını diledi. Aydoğan Iskender'de akrabasının ziyaretinden mutluluk duyarak teşekkür etti.

BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ ALANDA

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, toplum için faydalı projelerde ve özel günlerde hep en önde yer alır. Hayır varsa orada yarışa ilk sırada başlar. Özel günleri de asla atlamaz. Erbaşaran 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında da en önde oldu. Vakıf Yöneticileri Turhan Bektaşoğlu ve Recep Şen ile Akçaabat Belediyesi önündeki çelenk sunma törenine katıldı. Törenin ardından hayır işlerine devam etmek üzere vakıf binasına gitti.

Editör: TE Bilisim