Trabzonspor’un eski Genel Sekreteri Bülent Akyazıcı’yı 52 gün önce İskenderpaşa’dan uğurladık.

Bugün Bostancı mezarlığında ruhuna Kuran’ı Kerim okutulacak. Eşi ve aile fertlerini katılacağı törende İdmanocağı camiası da hazır olacak.

OYMAN VE DAYI NE MESAJ VERDİLER?

CHP’nin Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile Meclis Üyesi Ömer Dayı ayrı, ayrı arayarak gazeteciler günümüzü tebrik ettiler.

Oyman, ‘Bunca ekonomik sıkıntı içinde gazeteleri ayakta tutuyor ve bizleri bilgilendiriyorsunuz. Sizleri tebrik eder ve meslekte nice başarılar dilerim’ dedi. Meclis Üyesi Ömer Dayı da, ‘Yıllar içinde hep basınla iç içe olduk. Hepimiz Trabzon için varız ve bu kente hizmet ediyoruz. Gününüz kutlu olsun. Sorunlarınızı çözüm bulduğu yıl olsun’ dedi.

DİLEKOĞLU’NUN TELEFONU

AK Parti’nin uzun yıllar yöneticiliği ve il başkan vekilliğini yapan Hasan Dilekoğlu, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü sebebiyle arayarak tebrik etti. Tüm gazetecilerin ve TAKA çalışanlarının gününü kutladı.

ŞÜKRÜ YAYAN’DAN HABER VAR

Trabzon AK Parti’nin eski il yöneticisi ve iş insanı Şükrü Yayan geçen hafta kalbinde ağrı hissetti. Hiç beklemeden Ahi Evren Kalp Damar Cerrasine giden Yayan’a Anjio uygulandı ve bir damarının tıkalı olduğu bir damarının da yüzde 50’ye geldiği(daralma) tespit edildi ve stend atılarak kapalı damar ve diğer damar açıldı. Kendisi ile konuştuk. Hastanede ve bugün yarın çıkacak. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ŞAHİN VE TRABZON BASINI

Ali Şahin. Özgür Otelin şefi ve Zorlu GRAND otelin uzun yıllar işletme müdürü. Bir süre önce ayrıldı. Turizm ile ilgileniyor. Tam 40 yıla yakın süre turizm sektörüne ve basına hizmet etti. Tüm basın mensuplarını etkinliklerine kol kanat oldu. Şahin gazetecilerin gününü kutladı ve ‘Trabzon’da emeğiniz çok’ dedi.

ÇİÇEKLERİ GELDİ

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan çiçek göndererek  ‘10 Ocak gazetciler gününü’ tebrik etti ve tüm basın emekçilerine başarı dilediler. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da Sosyal medyadan gazetecileri unutmadı ve ‘başarılar’ diledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

YAZICI’DAN DUYGUSAL MESAJ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Veteriner Hekim Sebahatin Yazıcı duygusal bir mesaj gönderdi: ‘Yılların dostları. Gazete, Dergi, Haber Sitesi, Televizyon, Radyo vb. iletişim alanlarında çalışan ve işi haber toplamak, yazı yazmak, resim yapmak, fotoğraf çekmek vb. olan, haberlerin hazırlanmasına katılan, bunu uğraş, meslek edinmiş olan Gazetecilerimiz 7/24 çalışan meslek mensuplarımız savaş-barış, kavga-döğüş, iş-aş, sevgi, siyaset-politika, yatım-ekonomi, canlı-dünya, yaşam-ölüm... Yaşamın her  anını gözleyen,izleyen, derleyen bizlere sunan emekçilerimiz...Çalışan Gazetecilerimiz Gününüzü kutluyorum.’

TEBRİK ZİYARETİ

Şişmanoğlu Tatlının sahibi Halil İbrahim Şişman ile İş insanı Macit Yavruoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Taka Gazetesi’ni ziyaret ettiler.  Gazete çalışanlarına tatlı ikramında bulunan değerli misafirlerimiz gazeteciler günümüzü en güzel dilekleriyle kutladılar.  Hoş sohbetin ardından vedalaştılar.

YASA BOĞDU

Uzungöl’lü Genç İş Adamı Şeref Önal geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti. Uzungöl’ün sevilen esnaflarından Şeref Önal geçirmiş olduğu kalp krizi sonrasında hayatını kaybederek Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu. Önceki gün evinde kahvaltı yaparken rahatsızlanan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Şeref Önal için 112 Acil Servis ekibi Uzungöl’e geldi. Çaykara Mehmet İlhan Durgun Devlet Hastanesine kaldırılan Şeref Önal doktorların yaklaşık 1 saatlik müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Taka Gazetesi olarak Önal’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı dileriz.

 “HİÇ BİRİNİN MHP'Sİ YOKTUR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Kesinlikle bir sokak hesabınız vardır. Kazakistan'ı sokağa indirenler Türkiye'yide aynı şekilde terbiye edeceklerini zannetmektedirler. O ülkelerin eksiği var; hiç birinin MHP'si yoktur.” dedi.

GAZETECİLERİMİZ ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Deva Partisi Trabzon il Başkanı Kubilay Çiçek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Başkan Çiçek ''Zor günler yaşadığımız bu dönemde gerek siyasi, gerekse ekonomik baskılarla mücadele eden tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.''

Kubilay Çiçek yaptığı açıklamada ; Doğru ve tarafsız bilgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde kamuoyunu aydınlatma sorumluluğunu üstlenen ve bunu yaparken her tür zorluğa gögüs geren basın emekçilerine gerekli önemin verilmediğini üzülerek görüyoruz.Koşullar ne olursa olsun halkı bilgilendiren ve halk adına görev yapan basın emekçileri maalesef günümüzde çok ciddi siyasi ve ekonomik baskılarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Basın emekçilerinin istediklerini yazamadığını belirten Başkan Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü; Bugün sosyal medyada bile gazetecilere inanilmaz bir baskı ve tehdit söz konusu.Muhalif yazılar yazan,gerçekleri dile getiren gazeteciler bir anda hükümet yanlısı troll orduları tarafından saldırıya ugruyarak ''Silivri Soğuktur'' denilerek baskı altına alınmaya çalışılmaktadır.Biz Deva Partisi olarak bu önemli günde basın mensubu arkadaşlarımıza şunun garantisini vermek istiyoruz. Eleştiri yaptı diye, TV’de olumsuz birkaç kelime söyledi diye! Konuşan, yazan, çizen aleyhte yorum yapanların patronuna telefon açılmayacak. Gazetecilerimiz özgürce yazıp, eleştirilerini yapabilecekler.Biz genel başkanımız Ali Babacan'ın da dile getirdiği gibi ''Baskılara boyun eğmeyen ,gerçekleri yazan,bükülmeyen tüm emekçilerin sonuna kadar arkasında olacağız.''

Editör: TE Bilisim