SALİH CORA MİLLİ EĞİTİMDE

Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u makamında ziyaret eden AK PARTİ Trabzon milletvekili Salih Çora il genelinde Özellikle yüksek kesimlerde Online eğitim gören çocukların sıkıntılar yaşadığını giderilmesi için neler yapılması gerektiğini konuştular.

AYLİN NAZLIAKA GELDİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindekileri Havalimanında CHP Trabzon il başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Kadın kolları temsilcileri karşıladı. Direk Rize İkizdere’ye geçen Nazlıaka ‘direnen halkımızın yanında olacağız tabiatı koruyacağız, doğayı koruyacağız, Vatan toprağını kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz’ dedi

BAŞKAN  REKTÖRLÜK MAKAMINDA

KTÜ rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı ziyaret eden Akçaabat belediye başkanı Osman Nuri Ekim ilçede yapılacak üretim faaliyetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundular ve desteklerini talep ettiler.

NİHAN GÜNTÜRK EYLEMDE

CHP Maçka İlçe Başkanı Av.Nihan Güntürk ‘Doğası ve tabiatıyla görenleri hayran bırakan Rize ikizdere cehennem dere mevkiinde kurulması planlanan Taş Ocağını engellemek için 24 saat nöbet tutan halkımızla birlikteyiz’ dedi.

BARODAN AÇIKLAMA

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, “Covid-19 salgını nedeniyle 29.04.2021-17.05.2021 tarihleri arasında uygulanacak kapanma tedbirlerinin Yargısal Faaliyetlere etkisini görüşmek üzere 27.04.2021 tarihinde toplanan Hakimler Savcılar Kurulu’nun aldığı karar gereğince; Tutuklu ve acil işler haricinde ilk derece adli ve idari yargı mercileri ile Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin, duruşma, müzakere ve keşiflerinin re’sen mahkemeler tarafından ertelenmesine karar verilmiştir. Erteleme sürecinde Adli hizmetler durmayacak, nöbetçi mahkemeler ve nöbetçi adli çalışanlar, avukatlar ve barolar tarafından adli hizmetler yerine getirilecektir. Yine bu süreçte icra daireleri nöbetçi memurlar tarafından hizmet vermeye devam edecektir. Sürelere ilişkin yasal düzenleme yapılmaması ve adli faaliyetlerin durmaması nedeniyle kapanma sürecinde adli süreler işlemeye devam edecektir. Trabzon Barosu olarak vatandaşların hak kaybına uğramamaları için adli sürelerin işlemeye devam ettiğini, buna ilişkin dilekçe ve işlemleri için adli Makamlara başvuru yapmaları gerektiğini vatandaşlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.”

PROTOKOL İMZALANDI 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi Protokolü imzalandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitime verdiği önem doğrultusunda yeni bir protokole daha imza attı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi Protokolü imzalandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan tarafından imzalanan protokol kapsamında, çeşitli eğitim programları düzenlenecek. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek eğitim çalışmaları, online olarak gerçekleştirilecek.

OSMAN NURİ EKİM KUTLADI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  Bugün, ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçilerimizin alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’dür.

En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız.

Bu duygularla, ülkemizin kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sağlayan tüm emekçilerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü’ kutluyorum.

1 Mayıs’ın büyük ve güçlü Türkiye’mize alın teri ve emeğiyle katkı sağlayan, özveri ile çalışan ve üreten vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, bütün emekçilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

BALTA’DAN 1 MAYIS MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm emekçilerin gününü kutladı. Milletvekili Balta mesajında şu ifadelere yer verdi: “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' nün AK Parti hükümeti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanunlaşarak yürürlüğe girmesinin haklı gururunu yaşamaktayız. Gerginlik ve çatışmaların beklendiği bir gün olarak gündeme gelen 1 Mayıs gününü, 2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'', 2009 yılında da resmi tatil ilan ettik. Böylece 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını sağladık.” Bu vesileyle Alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, Cenab-ı Allah'tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum” dedi.

REKTÖR TÜRKMEN, MAZBATASINI ALDI  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bayburt Üniversitesi rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mutlu Türkmen, rektörlük mazbatasını Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’tan aldı.  

Yüksek Öğretim Kurulu yürütme kurulu üyelerinin de katılımıyla YÖK Toplantı Salonunda gerçekleşen atama yazısı tevdi programında Başkan Saraç, Rektör Türkmen’e yeni görevinde başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine tevdi edilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için yoğun gayret göstereceğini belirten Rektör Türkmen; Bayburt Üniversitesinde gerçekleştirecekleri faaliyetlerle ülke adına faydalı çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bayburt Üniversitesinin daha da gelişimi için çalışmalarını sürdüreceklerine değinen Rektör Türkmen, desteklerinden dolayı YÖK Başkanı Saraç'a da teşekkür etti.  Yeni dönemde yeni hedeflerle başarılı projeler gerçekleştireceklerinin altını çizen Prof. Dr. Mutlu Türkmen, birlik ve beraberlik içerisinde Bayburt Üniversitesini, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren bir üniversite haline getirmek için durmadan çalışacaklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim