ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

Makina Mühendisleri odası Trabzon Şube başkanı Fulya Bankoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ederek yeniden göreve seçilmeleri dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirttiler.

BAŞKAN GÜRSOY HEMŞEHRİLERİNİ DAVET ETTİ

Ankara’da 26-29 Mayıs tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi AKM’de “Trabzon Günleri” düzenleniyor. Trabzon’a özgü yöresel ürünler Ankara’da Karadenzililer ile buluşacak ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.  Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, 26 Mayıs saat 14.00’da başlayacak olan günlere bütün hemşehrilerini davet etti. Gürsoy, “Arsin'i Ankara'ya taşıyoruz. 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan Trabzon Günleri'nde tüm hemşerilerimizi Arsin Belediyesi standına bekliyoruz.” dedi.

MAÇKA’YA HAYIRLI OLSUN

Trabzon’un Maçka İlçesine, halkın kullanımına tahsis edilmek üzere panelvan minibüs kazandırıldı. Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, aracı ilçeye kazandırdığı için Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’a teşekkür ederek, “Belediyemizin ihtiyacı olan panelvan aracımızı ilçemize kazandırdık. Araç için hemşehrimiz bakanımız Dr. Mehmet Muş’a çok teşekkür ediyorum. 10+1 panelvan aracımız belediyenin hizmetleri kapsamında, okullara ait geziler, cenazelerde vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İlçemizde yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

QUANTUM’DA BULUŞMA

MÜSİAD önceki dönem genel başkanı Abdurrahman Kaan, Trabzon’da yakın dostları ile bir araya geldi. Ümit Hotaman’ın sahibi olduğu Quantum Otel’de, TTSO Meclis Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve İl Tarım Müdürü Cahit Gülbay ile sohbet gerçekleştirdiler. Sohbetin ana teması iş dünyası ve ekonomi olurken, Trabzonspor’un şampiyonluğu da uzun uzun konuşuldu.

İSLAMOĞLU’NDAN TANIŞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Gümüşhane Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış’ı ziyaret ederek, SGK primlerini zamanında yatırdığı için teşekkür belgesi takdim etti. İslamoğlu, Tanış’ı belediyedeki makamında ziyaret ederek 2021 yılında primlerini zamanında yatırdığı için teşekkür ederek, belge takdim etti. Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, “Üretken belediyecilik anlayışımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir kurum ve şahsa borçlu kalmayı sevmiyoruz. Borçlarımızı zamanında ödüyoruz. Sigorta primlerini de zamanında ödediğimiz için teşekkür belgesi takdim edildi. Bu bizim için büyük bir onurdur” dedi.

İSKENDER, OSBÜK YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Mekap Deri ve Ayakkabı Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Temsilcisi ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Selçuk İskender, Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin çatı kuruluşu OSBÜK’ün Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. OSBÜK'ün Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Selçuk İskender, yaptığı değerlendirmede “Türkiye’de planlı kalkınmayla birlikte ortaya çıkan OSB’ler, işsizliği azaltmada, sanayi yatırımlarının hızlanmasında, üretimde kalite ve verimliliğin artmasında, bölgesel eşitsizliklerin önlenmesinde, şehirlerin daha planlı ve çevreye duyarlı olarak kurulmasında, bölgesel kalkınmanın sağlanmasında önemli rol oynuyor. Ülkemizin ekonomik kalkınmasında bu denli önemli bir rol üstlenen organize sanayi bölgelerinin kendi aralarında yardımlaşmaları ve ortak sorunlarını çözüme kavuşturmalarını sağlamak amacıyla çatı kurum olarak hizmet Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ise yıllardır bu misyonunu lakıyla yerine getiriyor. OSBÜK’ün Yönetim Kurulu’nda görevlendirmelerinden dolayı Yönetim Kurulu başkanımız sayın Memiş Kütükçü beyefendiye, yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyor ve hem Trabzon sanayisi hem de OSB camiası adına güzel işlere imza atmayı temenni ediyorum” dedi.

 “ÖĞRENCİLERİMİZ SİYASİ FAALİYETLERE ALET EDİLEMEZ”

Eğitim Sen Şube Başkanı Engin Nur, yazılı açıklamada bulundu. Nur, “Adana’dan Konya’ya hareket eden tur otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu, üç öğrencimizin hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşamını yitiren gençlerimizin ailelerinin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz.

Hayatının baharında yaşamdan kopan bu gençlerimiz, bir bilim fuarından, eğitim çalışmasından, araştırma gezisinden, kültürel, sanatsal ve sportif bir etkinlikten dönmüyordu. İktidar partisinin siyasi bir programından etkinliğinden dönüyorlardı. Gençlerimiz politik bir kampanyaya iradelerinin dışında dahil edilmişlerdi. Oysa bir siyasi partinin görevi öğrencileri siyasi kampanya malzemesi yapmak değil, onlara düşlerini gerçekleştirebileceği bir gelecek hazırlamak için çalışmaktır. Siyaset kurumunun görevi, gençlere eşit, nitelikli, ulaşılabilir, laik, bilimsel ve kamusal eğitim hizmeti sunmak; özgürce, eşitçe yaşayabileceği güvenli bir gelecek inşa etmektir. İktidarların görevi siyasi gelecekleri açısından gençleri propaganda malzemesi olarak kullanmak olamaz. Tüm bu olumsuzluklar karşısında öğrencilerimizin, gençlerimizin yanında durmaya, onlara ses olup hayallerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Laik, bilimsel, kamusal eğitim hakkı için öğrenci ve velilerimizle birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

SELAVATLA İNDİLER

Trabzon’dan Ankara’ya giden Anadolu Jet’in uçağı türbülansa girdi ve uzun süre sallandı. Uçakta bulunan  ve Trabzon günlerine gitmekte olan iş insanı Ayhan Arpacı Ankara’ya indikten sonra uçaktaki görüntüleri paylaştı ve ‘Yoğun bir türbünans yaşadık. Ve selavatlarla Ankara’ya indik. Geçmiş olsun’ dedi.

Editör: TE Bilisim