Erdoğan'ı Havalimanında Trabzon Açı Okulları Kurucu Müdürü eğitimci Fatih Tütüncü'nün ilkokul öğrencisi oğlu soner Tütüncü karşılandı.  Soner Tütüncü, yöresel kıyafet ile uçaktan iner inmez Erdoğan'ı karşıladı ve 'Cumhurbaşkanım evinize hoş geldiniz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Soner Tütüncü ile bir süre sohbet ederek, derslerine çok çalışması nasihatinde bulundu.

“CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİ ATILDI”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.  Genç,“Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

ÇETİN BAŞKAN BEDİRHAN'I SEVİNDİRDİ

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belediye sınırları içinde yaşayan yürüme engelli Bedirhan'a tekerlekli sandalye hediye ederek sevindirdi. Sosyal belediyeciliği her zaman ön planda tutan Başkan Tanış, "Ülkemizin ve Dünyamızın buhranlı günler geçirdiği bu vakitlerde vatandaşına destek olmayı şiar edinmiş bir Belediye ve Belediye Başkanı olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda Belediyemizin girişimleri sonucunda İstanbul Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Muhammer Özkan'ın ve Ümraniye Gümüşhaneliler Derneği Yöneticisi Fatma Torlak'ın destekleriyle hediye göndermiş oldukları engelli aracını genç kardeşim Bedirhan'a teslim ettik. Bu güzel hediye için Dernek Başkanımıza ve Dernek Yöneticisi Fadime Torlak'a şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

 “ÇABA HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜSTÜNDEDİR”

MHP Trabzon İl Yönetim Kurul Üyesi Eğitim Komisyonu Başkanı Muhammet Sağlam, açıklamalarda bulundu. Sağlam, “2021-2022 Öğretim Yılı 6 Eylül İtibari İle başlayacak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz uzun bir aradan sonra tekrar okullarına kavuşacaklardır. MEB’in eğitimin yüz yüze yapılacağına dair kararı isabetli olmuş öğretmen ve öğrencilerimizin motivasyonlarının artmasına sebep olmuştur. Uzaktan eğitimin sona ermesi en çok öğretmenlerimiz tarafından istenmektedir. Öğretmen ve öğrencilerimizin birbirlerine kavuşacak olmalarından dolayı yaşadıkları mutluluğu biz de paylaşıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki salgın devam etmektedir. MEB ve Sağlık Bakanlığımızın öğretim faaliyetlerinin yüz yüze yapılabilmesi için gösterdikleri çaba her türlü takdirin üstündedir.

Bu çalışmaların sekteye uğramaması için ilimiz okullarında eksik olarak gördüğümüz temizlik görevlisi alımlarının bir an önce yapılıp göreve başlatılmaları gerekmektedir. Salgın sürecinin devam etmesi ve vakaların artması nedeni ile uzaktan eğitim sürecinin en son seçenek olacak şekilde diğer seçeneklerin planlanması ve yüz yüze fakat seyreltilmiş öğrencili sınıflar seçeneğinin üzerinde durulması, yüz yüze eğitimin devam etmesi için gerekli tüm önlemlerin alınması en önemli temennimizdir.  MHP; meşruiyeti milli irade olan, insan odaklı, ilkeli bir siyaset anlayışı ile adaleti ve hakkaniyeti esas alan bir siyasi harekettir. Eğitim kurumlarımızda insanımıza dürüstlük ve sorumluluk gibi erdemlerin kazandırılmasına önem verilmesi gerekmektedir. Eğitim kurumları personel rejiminde“liyakat” üzerinde hassasiyetle duracağımız en önemli konu olacaktır. Bu noktada personel rejiminin liyakat ve adalet çerçevesinde yürütülmesi temennimizdir. Tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni öğretim yılını kutlar başarılarla dolu bir yıl geçirmelerini temenni ederim.” dedi.

ŞALPAZARI'NA HAYIRLI OLSUN

Trabzon'un Şalpazarı ilçesine,  büyükşehir belediyesi tarafından arazöz aracı hediye edildi. Arazöz aracın anahtarını teslim alan belediye başkanı Refik Kurukız, aracın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Aracımızı ilçemize gönderen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Murat Zorluoğlu'na ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sn. Mehmet Olcay Bal'a teşekkür ediyorum" dedi.

HOŞ GELDİN ARUN EMİN

Kübra Didem ve Yunus Onur Morgül çiftinin bebekleri Arun Emin dünyaya 'Merhaba' dedi. Gözlerini Özel  Trabzon 7M Hastanesi'nde dünyaya açan Arun Emin, hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Hastane yönetimi Arun Emin'in hastanede dünyaya gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, güler yüzlü bir şekilde aileyi evlerini uğurladılar. Aile eve uğurlanmadan önce hastanenin fotoğraf köşesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 “DEVLETİMİZ TÜM GÜCÜYLE YANINIZDA BİLESİNİZ”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Diyarbakır Anneleri’nin onurlu direnişi 2.yılını tamamladı. Evlatlarına kavuşan ailelerin sevinci ile taçlanan bu onurlu mücadelede, evlatlarının peşinde dimdik ayakta duran ve nöbeti bırakmayan ,’terörü biz bitireceğiz' dercesine yükselen cesur sesli annelerimiz, devletimiz de tüm gücüyle yanınızda bilesiniz. Sizin cesaretinize yenilecekler, evladınız yerine koyduğunuz bütün Mehmetçiklere güç olsun gücünüz.” dedi.

ZABITADAN BROŞÜRLÜ UYARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler sahil şeridinde "Hepimiz için Sağlık Yolu" broşürleri ile vatandaşları yaya ve bisiklet yolu konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.

121 kilometrelik kıyı şeridi ile Karadeniz Bölgesi’nin en büyük sahil şeridine sahip Ordu, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Yaya ve bisiklet yolunda meydana gelen kazalar nedeniyle çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi vatandaşları bisiklet ve yaya yolu konusunda uyarıcı ve bilgilendirici broşürlerle uyararak olası kazalara karşı bilgilendiriyor.

Yapılan çalışma ile geçmiş yıllara oranla kazaların en aza indirildiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, yaya yolu ve bisiklet yolu kullanımı konusunda ekiplerimizin yaptığı çalışma neticesinde geçmiş yıllara oranla yaşanan kazaların en aza indirildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim