Cora, “Teşkilatımızın AK Yüzü, Genç kardeşlerimizle sohbet ettik. Davamızı, partimizi en güzel şekilde temsil ediyorlar, genç kardeşlerime yaptıkları ve yapacakları hizmetler için teşekkür ediyorum.” dedi.

BAKAN YARDIMCISI KALAYCI’YA ZİYARET

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve AK Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, Araklılı Şeref Kalaycı’yı makamında ziyaret ettiler. Bakan Yardımcısı Kalaycı, Çebi ve Bıyık ilçeyi konuştular. Çebi, “Misafirperverliğinden dolayı Sayın Bakan Yardımcımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

“İKİ BÜYÜK ZAFER KUTLU OLSUN”

Alport Limanı Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, “Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi ile Sultan Alpaslan;”Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen Sizin olacaktır.” “Ya Rabbi sen Türk ordusunu muzaffer et, Türklüğün ve Müslümanlığın düşman ayakları altında esaret zincirinde kalmasına müsaade etme”  Duasıyla Büyük Taaruzla başlayan ve işgalci güçleri denize dökerek Anadolu’nun kapılarını kapatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır…Ama, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek, Anadolu’nun Türk Yurdu olduğunu dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Sultan Alpaslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İki büyük zaferin yıldönümü büyük Türk Milletine kutlu olsun.”

YAPILANDIRMA İLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Trabzon Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Hasan Çolak, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığını ziyaret ederek 7326 sayılı yapılandırma kanunu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hasan Çolak, yaptığı bilgilendirmede; Son müracaat tarihinin 31.08.2021 olduğunu dolayısıyla EK-6 kapsamında sigortalı olan şoförlerin bizzat kuruma başvurarak bu yapılandırma fırsatlarından yararlanabileceklerini söyledi. 

DENETİMLER YAPILDI

Vakfıkebir Belediyesi tarafından oluşturulan komisyonla Coğrafi İşaretli Vakfıkebir Ekmeği üreten fırınlarda denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerin ardından coğrafi işaretli Vakfıkebir Ekmeği üreterek satan veya pazarlayan işletme sayısı 36’ya yükselti. Denetim komisyonunda Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğünden 1, Trabzon Ticaret Sanayi Odasından 1, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odasından 1, Vakfıkebir Belediyesi’nden 2 kişi bulunuyor.

VAKFIKEBİR MYO’YA YENİ MÜDÜR

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine atanan Öğretim Üyesi Dr. Tolga Ergün Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret etti. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, okulun gelişmesi ve büyümesi için her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, Tolga Ergün’e yeni görevinde başarılar diledi.

“BALIK SEZONU GEÇ AÇILSIN”

Av yasağı boyunca demirledikleri teknelerinin ve denize bırakacakları ağlarının bakım ve onarımını tamamlayan balıkçılar, 1 Eylül'e sayılı günler kala hazırlıklarına devam ediyor. Söğütlü Su Ürünleri Kooperatif Kurucu Başkanı Osman Hacısalihoğlu, sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, sezonun biraz daha geç açılması gerektiğine vurgu yaptı. Hacısalihoğlu, “Balık göründü ama geç kaldı. Çok küçük, sezon da açılıyor. Vali Bey ve Tarım İl Müdürlüğüne gittim. Türkiye genelinde uygulanması gerekiyor. Sezonun geç başlaması daha doğru olur. Türkiye’nin 3 tarafı su ama denizcilik ile ilgili bakanlığı yok. Balık çok küçük, 20 günde yenecek duruma gelir. Seneye de balık daha bol olur.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞA MASKE UYARISI

Koronavirüs tedbirler kapsamında toplu taşımada maske takılması gerektiği söylenmesine rağmen vatandaşlar maskelerini takmıyor.

Şoförler bu konuda vatandaşları sürekli uyarmak zorunda kalıyor. Şoförler, yolcuları daha duyarlı olmaya ve maskelerini takmaya davet ediyor.

“KÖYLERİMİZ DEĞERLİDİR”

Her iki köyde de 4 Eylül Cumartesi günü konuyla ilgili yapılacak halk oylaması öncesinde AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse'nin ardından GTSO Yüksek İstişare Kurulu da açıklama yaptı.

GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın başkanlığında toplanan GTSO Yüksek İstişare Kurulu, “Üçtaş ve Günyüzü köyleri Gümüşhane için her zaman kıymetlidir, değerlidir.

Üçtaş ve Günyüzü köylerimizin kararlarına saygı duyarız ama farklı söylemler altında girişimlerde bulunmalarına ve ayrılmalarına asla razı olmayız” açıklamasında bulundu. Açıklama şu şekilde:

“Siyasi İrade, Gümüşhane bürokrasisi ve Mülki İdare Amirlerimiz tüm köylerimize olduğu gibi Günyüzü ve Üçtaş köylerimize de her zaman gereken önemi ve değeri vermiştir.

Hizmet ve yatırımlarda eksiksiz yapılmıştır. Hizmet alamıyoruz şeklinde doğru olmayan söylemler ve yanlış yönlendirmeler ile Günyüzü ve Üçtaş köyümüzde yaşayan halkı yönlendirenler, yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bölge köylerimizdeki komşuluk ilişkilerine zarar vermekle kalmayacak gelecekte iki şehir arasında kırgınlıklara neden olabileceklerini hatırlamalıdırlar.”

Editör: TE Bilisim