Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu, esnaf ve sanatkâr odalarının genel sekreterlerine mevzuat, son genelgeler, kurumun işleyişi ve genel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda ayrıca Esnaf ve Sanatkâr Bilgi Sistemi (ESBİS) uygulamalarındaki yenilikler ve değişiklikler, e-fatura uygulamaları konularında da esnaf ve sanatkâr odalarının genel sekreterlerine bilgi verildi.
 
Çalışmaya Devam Edeceğiz
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yeni yıl ile ilgili mesaj yayımladı.
 
Balta, “2019 yılını geride bırakıyor; yeni umutlarla yeni bir yıla hazırlanıyoruz.  Geride bıraktığımız 2019 yılı içerisinde Yüce Allah’ın nasibi sizlerin büyük desteği ve teveccühü ile Vakfıkebir’imize ikinci dönem hizmet etme onuruna eriştik. Seçimin ardından aynı heyecanla hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.
 
Bu yıl içerisinde çok önemli hizmetler ve projeler gerçekleştirdik. Yalıköy Mahallemiz de Ekmek Temalı Millet Bahçesi Projesinin yapımına başlanıldı. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizin yeni yolunun ihalesi yapıldı. İlk parsel tahsisini gerçekleştirdik. Altyapı projelerini tamamlanarak bakanlık onayına sunduk. Elektrik projesi hazırlandı.  2020 yılında da ilçemizin vizyonunun gelişmesi, modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolunda çalışmalarımız devam edecektir. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin yeni yılını kutlar, 2020 yılının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”
 
Örnek Oldular
 
Rize'de yerden çöpleri toplarken vatandaşlar tarafından videosu sosyal medyada yayınlanan Polis Memuru Mustafa Karabulut’a Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin duyarlı davranışı dolayısıyla teşekkür etti.

Polis Memuru Mustafa Karabulut ve Komiser Yardımcısı Abdulkadir Yüzlükoğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Metin, duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürlerini ve günün anısına hediyelerini takdim etti. Bütün vatandaşlara örnek olacak bir davranış içerisinde bulunduklarını için minnettarlıklarını dile getiren Başkan Metin, örnek olan bu davranışı takdir etmek gerektiğini dile getirdi. Polis Memuru Karabulut ise bir vatandaş olarak duyarlı olmak gerektiğini, temiz çevrenin temiz insan olmaktan geçtiğini belirterek, Belediye Başkanı Metin’e nezaketinden dolayı teşekkürlerini sundu.
 
Vali Doruk Unutmadı
 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, yeni yıl dolayısıyla kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu. Jandarma ve polis uygulama noktalarındaki güvenlik güçlerini ziyaret eden Vali Doruk, güvenlik güçlerinin yeni yılını tebrik etti. Ardından Vali Doruk beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ile birlikte, İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan askerlerle bir araya gelerek, bir süre sohbet etti ve yeni yıllarını kutladı.

Şehit Tamer Aktaş Polis Merkezini beraberindeki İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz ile birlikte ziyaret eden Vali Doruk, burada görev yapan polislerin yeni yılını kutladı. Artvin Devlet Hastanesini de ziyaret eden Vali Doruk, hastalara acil şifalar dileyerek, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl temennisinde bulundu.
 
Sarıalioğlu’ndan Büyük’e Ziyaret
 
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü makamında ziyaret etti. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Ankara’da İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü Ankara’daki makamında ziyaret etti.

Başkan Sarıalioğlu, ziyaretinde Of Belediyesi ile alakalı görüşmeler gerçekleştirerek, belediye tarafından yapılacak projeler hakkında Genel Müdürü Büyük’e bilgiler verdi. Bölge Müdürü Büyük ile bir süre sohbet eden Başkan Sarıalioğlu, gösterdiği misafirperverlik ve ilgi alakadan dolayı Müdür Büyük’e teşekkür ederken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdürü Büyük ise kendisini ziyaret eden Başkan Sarıalioğlu’na teşekkürlerini iletti.
 
İlk Dakikalarda Ağaç Diktiler
 
Gümüşhane’de yaşayan 8 yaşındaki minik çevreci Zeynep Oral, yılbaşında çarşıda çok fazla doğal ve yapay çam ağacı görünce babasıyla birlikte 2019 yılının son dakikalarında fidan dikerek sosyal mesaj verdi.

Birkaç gündür babasıyla çarşıda gezen minik Zeynep, dükkanlarda yılbaşı süsü olarak çok sayıda yapay ve doğal çam ağacı görünce üzüldü. İnsanların niye ağaç kestiğini sorgulayan Oral, babası ve kardeşiyle birlikte yılbaşı gecesinde çam fidanı dikmeye karar verdi. Kızının fidan dikme talebi için şehirde uygun yer arayan TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral Canca Mahallesi, Gümüşhane tüneli önünde yol kenarında dikili ağaçların arasındaki boş yeri belirledi. Kızlarıyla birlikte gecenin bir yarısı bölgeye gelen Oral, çocuklarının da yardımıyla aracıyla getirdiği çam fidanını toprakla buluşturarak can suyunu verdi.
 
Yol Teşekkürü
 
Atatürk İlkokulu’nun yolu yapıldı. Akçaabat İlçesi Dürbinar Mahallesi’ndeki eğitim kurumlarından  Atatürk İlkokulu’na Lise Caddesi’nden bağlantıyı sağlayan yol Akçaabat Belediyesi ekipleri tarafından yapıldı.

Gerek araçların park yeri olarak kullanmaları nedeniyle trafikte kördüğümün yaşandığı, gerekse altyapısı yeterli olmadığından yağışlı havalarda çamur deryasına dönen yol Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Tek aracın geçişine uygun olarak dizayn edilen yolda öğrencilerin kullanabilmeleri için geniş bir kaldırım inşa edildi.Yolun yapılmasının ardından yapılan çalışmayı denetlemeye giden ve öğrenciler ile velilerden memnuniyetlerini öğrenmeye çalışan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i öğrenciler adeta sevgi çemberine aldı.Mevcut yolun yaşanan imar sıkıntıları nedeniyle onca süredir yapılamadığını, göreve geldikten sonra arazi sahipleriyle de irtibata geçilerek gerekli planlamanın yapıldığını belirten Başkan Ekim, kendisine teşekkür eden öğrencilere bu teşekkürlerini derslerinde başarılı olarak göstermelerini istedi.
Editör: TE Bilisim