“TRT Trabzon Müdürlüğü personellerinden Uplink Sorumlusu Ömer Yavuz görevi başında uğradığı saldırı sonucunda yaralanmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’da gerçekleştirdiği toplantıyı canlı yayınlayan TRT ekibinde görev yapan meslektaşımız, canlı yayın aracının bulunduğu alanda esnafın önce sözlü ardından fiili saldırısına maruz kalmıştır.  

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak arkadaşımıza yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine ve tüm TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Cevdet Ayvazı’ın İkinci Kitabı 

Beşikdüzülü hemşerimiz, Şair Cevdet Ayvaz’ın ikinci kitabı olan “Seni en çok ben sevdim”  çıktı. Sisyphos yayınlarından piyasaya sürülen kitabın birinci baskısı bin adet yapıldı. Kitabı almak isteyenler kitapevlerine dağıtımını beklemeden doğrudan sosyal medya üzerinden Cevdet Ayvaz ile iletişim kurarak kendisinden isteyebilirler. Cevdet Ayvaz’ı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. 

Yalıköy’ün Cilesi

Vakfıkebir Yalıköy Mahallesi’ne sahil yolundan girişi sağlayan alt geçit yapıldığı günden itibaren su birikintileri nedeniyle sürekli kapanıyor. Yıllardır süren bu sorun bir türlü çözülemiyor. Trabzon’un Büyükşehir olması ile birlikte mahalle olan Yalıköy önemli bir yerleşim yeri. Alt geçit beş gündür kapalıymış. Okurlarımız aradılar, “Artık yetkililer sesimizi duysun. Bir çözüm üretsinler” dediler. Yalıköy’ün bu çilesinin biran önce son bulmasını bekliyoruz. 

Bakan’ın Beşikdüzü’ne Hediyesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Türkiye Belediyeler Birliği'nden temin edilen Mercedes Atego marka 18 tonluk çöp aracı Beşikdüzü Belediyesi'ne hediye edildi. 
Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'da ilçede yaşanılan sel felaketinden dolayı yardımlarını esirgemeyen Bakan Süleyman Soylu'ya ilçe halkı adına teşekkür etti.

Algı Operasyonu Yapılıyor 

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin kapanacağı iddialarına tepki gösterdi. Başkan Erener açıklamasında şunları söyledi; “Son günlerde, ilçemizde kurulan Güzel Sanatlar Fakültesinin kapanacağı iddiası ile algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. 

Fakültemizin kapanacağı iddiaları ilk ağız olan Giresun Üniversitesi Rektörü tarafından kesin bir dille yalanlamış ve aksine daha da güçlendirileceği beyan edilmiştir. 

Siyasilerimiz meseleyi yakından takip etmektedir.Bu husus haftaya yapılması planlanan ve Görele'nin tüm siyasi parti temsilcileri, STK'ları ve Esnaf temsilcilerinin davet edileceği bir toplantı ile üniversite yetkilileri tarafından kamuoyuna ilçemizde açıklanacaktır. 

Kimse Görele'mize yapılan kazanımları, şahsi meselelerine alet ederek yalan haber yapmasın. Gerçekler elbet günyüzüne yakında çıkacaktır.Yayılan iddialar doğru olsa idi başta biz yetkililer, gereken tepkiyi halkımızla birlikte ses getirecek şekilde verirdik. Bizim niyetimiz hizmet almaktır bağcıyı dövmek değil. Kurumlararası işbirliği ile Görele'ye gelecek daha çok hizmet etmektir” dedi. 

Moloz Dolmuş Durağı

Moloz dolmuş durağından Trabzon’un batı yakasına ve Giresun’un ilçelerine taşımacılık yapılıyor. Burada yaşanan olumsuzluklar hem şoför esnafını hem de yolcuları perişan ediyor. 

Dolmuş durağında yolcuların bekleyebileceği veya yağmurdan korunabileceği alanların olmadığı gibi şoförlerin yararlanabileceği hiçbir mekanda yapılmamış. Gece 23.00’e kadar burada hizmet verilmesine rağmen ışıklandırmada son derece yetersiz kalıyor. 

Konu ile ilgili olarak çok sayıda okurumuz bize ulaştı ve yaşanan sıkıntıları dile getirerek, “Büyükşehir Belediyemiz Trabzon’da çok güzel hizmetlere imza atıyor. Moloz Dolmuş durağına da bir el atarak düzenleme yapmasını bekliyoruz. En azından ışıklandırmalar yapılsa, yolcu ve şoförler için bekleme alanları oluşturulabilse ve durağa yeni bir düzenleme ile yeni bir görünüm verilirse çok mutlu olacağız” dediler.    

Yaylakent Yol İstiyor

Hıdırnebi esnafı ve vatandaşlar insanların çoğunlukla yaşadığı yerlerde asfaltın yapılmamasından dolayı yolların delik deşik halde olmasından şikâyetçi olduklarını söylediler. Gelen siyasetçilerin ve görevlilerin bu görüntüyü hiç umursamadığını söyleyen vatandaşlar dertlerini söyleyecek yer bulamadıklarını belirttiler. 

Vatandaşlar adına konuşan Ali Bakır “Asfaltı Hıdırnebi’nin merkezine kadar yapıyorlar, vatandaşın yaşadığı yerlere, Yaylakent’e asfalt dökmüyorlar. Gelen turistlerde şikâyetçi ama şikâyetçi olup olmadığını oranın esnafı ve muhtarı düşünmesi lazım ama onlar düşünmüyor. Biz nasıl geleni hoş karşılıyorsak, onlarında böyle ilgilenmesi gerekmekte ama muhtarda ilgilenmiyor. Gelen siyasiler buraları görüyor ama kimse bir şey demiyor bizim söylememiz lazım illaki” dedi.

Of’u Örnek Gösterdi 

AK Parti’nin Trabzon teşkilatlarından sorumlusu Zonguldak eski milletvekili Polat Türkmen,bütün ilçe teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerden sonra Of ilçe teşkilatında gördüğü “15 Temmuz şehitler” köşesini bütün ilçe teşkilatlarına örnek gösterdiği öğrenildi. Trabzon’da ilçe teşkilatları basında 15 Temmuz şehitlerini özel bir bölüm sadece Of ilçe binasında var. 

Bu durum Polat’ın da dikkatini çekti. İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’nun tebrik ettik. Ve Of il teşkilat binasındaki bu özel bölümü diğer ilçelere de örnek olarak gösterdi. Şimdi Polat’ın gösterdiği örnek ile Of’un haricindeki ilçe binalarında da 15 Temmuz şehitleri özel bölümü oluşturulacak.
 
Editör: TE Bilisim