Köksal, TİSKİ’nin Trabzon merkez ve ilçelerde su ve kanalizasyon ve su arıtma çalışması olmak üzere çok büyük yatırımlar yaptığını söyledi. Köksal’ı dinleyince TİSKİ’nin kentin en büyük yatırımcı kuruluşu olduğunu görebiliyoruz.

Fındık İhracatçısı 6 Firma’nın İso Başarısı

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl geleneksel olarak açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2016 Yılı Araştırması’nda, listeye Karadeniz İhracatçı Birlikleri üyesi 6’sı fındık ihracatçısı girme başarısını gösterdi.

TÜPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.” firmasının ilk sırada yer aldığı listede, Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği’nden toplamda 9 firma bulunuyor. Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Koordinatör Başkanı İlyas Edip Sevinç, “Listede yer alan Birliğimiz üyesi firmaları, bu başarılarından dolayı kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla sayıda üyemiz firmanın bu listede yer alacaktır” dedi.

2016 yılı İSO 500 listesinde yer alan Karadeniz İhracatçı Birlikleri Üyesi firmalar;Progıda, Doğuş Çay, Durak Fındık, Arslantürk, Özgün Gıda, Dimes Gıda, Özyılmaz Fındık, Ulusoy Un, Karaçuha Tarım. 

Niyazi Ağabey

Niyazi Sürmen. 1990’lı yıllarda Refah Partisi’nin il Başkan yardımcısı, 1994 ve sonrasında belediye meclis üyesi ve başkan vekili. 2002 ile 2004 yılları arasında ise Trabzon Belediye Başkanı. Nasip 2004’te aday gösterilmedi ve ikinci dönemini yapamadı ama Trabzon’a katkıları çok oldu. Dün kendisiyle sohbet ettik. Sağlığı yerinde ve iş dünyasında iddiasını sürdürüyor. Siyaset mi? Siyasete girmeyi düşünmüyor ama Trabzon’da yapılan her hizmetten keyif alıyor. Maraş caddesi ve Kemerkaya sahili bizim eserimizdir diyor.

Kadıralak’ta Çöp İsyanı

Kadıralak Yaylası özellikle ilkbaharda mavi çiçeklerin açtığı günlerde yayla ziyaretçi akınına uğruyor. Kadıralak Yaylası’na giden ziyaretçiler dönüşte ardından bıraktıkları çöpler orada yaşayan vatandaşların büyük tepkisini çekti. vatandaşlar, “Bu güzellikler için buraya gelen fotoğraf çektiren, piknik yapan insanlar maalesef yanlarında bir çöp poşeti getirmeyi unutuyorlar. Bu güzellikleri kimsenin zarar vermeye hakkı yok.” dediler.

Birlik Sofrası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Örgütü’nün Ramazan’da kurduğu iftar Sorfrası’nın dün akşamki konuğu Ortahisar Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Ahmet Metin Genç oldu. Belediye Başkanı Genç iftar sofrasında vatandaşlar orucunu açtı. Başkan Genç’i CHP İl Başkanı Turgay Güngör, yönetim kurulu üyeleri, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk ve yönetim kurulu üyeleri ve CHP’li meclis üyeleri karşıladı. Başkan Genç CHP Trabzon’a iyi bir hizmet sunduğunu belirterek İftar Sofrası’nın çok beğendiğini belirtti.

Son Başvuru 30 Haziran

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran’da dolacağını hatırlatarak, çiftçilerin kayıtlarını son güne bırakmamalarını istedi. Trabzon tarımının önemli merkezlerinden Akçaabat’ın Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, çiftçi kayıt sisteminin, çiftçilerin tarımda izleyecekleri yolları belirleyen ve tarımsal politikalarının belirlenmesinde çiftçilerin her türlü tarımsal faaliyetleri kayıt altına alan sistem olduğunu anımsatarak ÇKS için son başvuru 30 Haziran olduğunu belirtti.

Anlayış Bekliyoruz

DSİ Genel Müdürü Murat Acu şebekelerin yenilenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Acu; “şehir şebekesinin ana irsaliye hatlarını Maçka-Galyan barajından başlamak üzere süratle komple yenilemeyip Trabzon halkına temiz sağlıklı su vermeye çalışıyoruz. Çalışmalar için herkesten anlayış bekliyoruz” diyor.

KTÜ'ye Akademisyen Alınacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) 1 yardımcı doçent alınacağı bildirildi. KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Fatih Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapmak üzere 1 yardımcı doçent alınacağı belirtildi. Açıklamada, kadro için başvuruların 20 Haziran'a kadar yapılabileceği bildirildi. 

Trabzon’a 2 Tünel Müjdesi

TCK Genel Müdürü İsmail Kartal, “Trabzon gibi tarihi şehirlerde trafiği tünellerle rahatlamaya çalışıyoruz” diyerek, Ganita-Çömlekçi ve Değirmendere - Deliklitaş yönünde iki ayrı tünel çalışması başlatın talimatını vermiş. Önümüzdeki günlerde projesi ortaya çıkacak olan tüneller şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacakmış. 

Büyükşehir Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi “sinyalizasyon kavşak yenileme” çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından başta Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) olmak üzere birçok noktada gerçekleştirilen çalışmalarla trafik akışkanlığı ve güvenliğinin arttırılması sağlandı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, her alanda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, “Kavşaklarımızda, yaya geçitlerinde sinyalizasyon ve yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarla hem trafik akışkanlığı arttırılmış oluyor hem de güvenlik sağlanmış oluyor” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilisim