Birkaç gün önce inşaat mühendisi İskender Ankara’da Arda’nın yanında idi. Dün de biz Arda’nın Yönettiği Türkiye’nin ikinci büyükinternetve oyun salonu Anka’ya uğradık, yazılarımızı yazdık. Arda Cantürk ile sohbet ettik. Salonu yeniden dizany etti ve muhteşem oldu. Artık Arda ve çalışanlar için TAKA Gazetesi biliniyor. İçeri girdiğimizde de ‘TAKA yüzerek geldi’ esprisini yapıyorlar.
 
Başarısı Takdir Topluyor
 

CHP Genel Merkezinde ve TBMM’de 8 yıl boyunca CHP Artvin Milletvekili Av.Uğur Bayraktutan’ın danışmanlığını yapan hemşerimiz Tolga Özçakmak son yerel seçimlerde İstanbul’da gösterdiği başarılı çalışmalarla göze girmeyi başardı. Seçimler sonrası önce Kartal Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanlığına atanan  Özçakmak yeni görevlendirme ile de Şişi Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğüne getirildi.

Başarılı çalışmaları, ikili ilişkilerdeki tecrübesi ve gençliğinin verdiği enerji ile takdir toplayan Tolga Özçakmak’ınİstanbul  Şişli Belediyesinde yeni bir heyecan getireceği ifade ediliyor. Rize Fındıklılı annenin Artvin Arhavili babanın ilk çocukları olarak Trabzon’da dünyaya gelen Tolga Özçakmak evli ve iki çocuk babası.
 
Başkan ABD’ye Gidiyor
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantıları sürerken Başkan Murat Zorluoğlu'nun Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceği açıklandı. Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen geziyle 16 23 Kasım arasında Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Başkan Zorluoğlu'nun ABD'de düzenlenecek olan Laapa uluslararası eğlence parkları ve cazibe merkezi fuarına gideceği bildirildi.
 
Ali Hoca Hakka Yürüdü
 
Vakfıkebir’in yetiştirdiği önemli din adamlarından,  Ortaköy Mahallesinden Hacı Hafız Ali Kızkaban geçirdiği rahatsızlık sonucunda Hakkın rahmetine kavuştu.

Cenazesi dün öğle namazına müteakiben Merkez Yeni Camiinde kılınarak Ortaköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili, Muhammet Balta Belediye Başkanı Muhammet Balta, ile birlikte mahşeri bir kalabalık katıldı.
 
Tonya’dan Dünya’ya Mesaj Verilecek
 
Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk11 Ekim Cuma günü Tonya’nın Erikbeli Yaylası’nda düzenleyecekleri Hayvancılıkta Üretim ve Kaliteyi Arttırmak forumuyla birlikte Tonya Tereyağı ile ilgili dünyaya mesaj vereceklerini söyledi.
 
Arslantürk 12x12 Karadeniz Toplantıları kapsamında yapılacak forumda bölgedeki hayvancılığın önemini ve geniş alanda daha yaygın bir hayvancılığı modern tarım içerisinde nasıl hayata geçirileceğini tartışacaklarını belirterek,  forumdan çıkacak sonucun tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını kaydetti. 3 T toplantılarının aslında Ticaret, Tarım ve Turizm odaklı bir yapıda hayat bulduğunu ifade eden Arslantürk şöyle konuştu:  “Gelecek yıl bunu 5 T ile adlandırıp içerisine Teknoloji ve Trabzonspor’u da dahil edeceğiz. Biliyorsunuz bölgemiz coğrafi koşul şartlarında bazı sanayi üretimlerine çok da müsait değil. Var olan değerlerimizi verim ve kaliteyi ön planda tutarak ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bundan dolayı bir farkındalık yaratıp bu değerlerimizi ortaya koyup hem Trabzon’un, hem bölgenin hem de ülkenin daha çok kazanması adına birşeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bizim sloganımız olan 4Ç var. Çok çalışıp, Çok üretip, Çok satıp, Çok kazanmak.. Bu slogan doğrultusunda da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”
 
Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz
 
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Suriye'de gerçekleşmesi planlanan barış pınarı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Gedikli açıklamasında Orada bir terör örgütü var. Ülke olarak bizim terörle vermiş olduğumuz bir mücadele var. Barış pınarları Suriye'nin her yerinde akacaktır diye ümit ediyorum. Türkiye'nin, hiçbir Ülkenin toprağında gözü yoktur. Terör örgütleriyle topyekün mücadele çerçevesinde Barış Pınarı operasyonunu gerçekleştiriyor. Bu operasyonu da başarıyla kazanacaktır.” dedi. Gedikli açıklamasının devamında, "Türkiye ABD’nin veya başka ülkelerin tehditlerine boğun eğecek bir ülke değildir. Bütün Dünya Ülkelerinin bunu bilmesi ve ona göre açıklama yapması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti kendi göbeğini kendi kesecek güç ve kudrettedir. Türk Milleti için Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Operasyonda görev alacak bütün güvenlik güçlerimize Allah güç kuvvet versin yar ve yardımcısı olsun sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Muhtardan Başkanlara Teşekkür
 
Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can, çalışmalar ile ilgili teşekkür etti.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi’ne teşekkür eden Muhtar Can, “Mahallemizde son günlerde yoğun çalışmalara imza atıyoruz.

Gerek Akçaabat Belediyesi gerekse Büyükşehir Belediyesi mahallemize çok güzel hizmetler yapmaya devam ediyor. Öncelikle mahallemizin bazı bölgelerine doğal gaz ve asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi Parke çalışmaları ve uzun zamandan beri beklediğimiz takibini yaptığımız hem Yıldızlı ve Söğütlü Mahallelerinin faydalanacağı modern pazar yeri çalışmalarımız başlamıştır. Mahallem adına iki belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim