Tosun, ‘Trabzon bu çekişmelerden çok çekti. 31 Mart seçimlerini bir milat olması söylendi. Ne oldu da bu mücadele ve kavga devam ediyor. İl yönetimi ile Büyükşehir belediye yönetimi el ele vermeli ve Trabzon’un sorunlarını çözmeli. Büyükşehir belediye başkanımız göreve geldiğinde atamalar yaptı, kim ne dedi? Hiçbir şey demedi. Ama bu iş kıyıma dönmemeli. 28 Şubat mağdurlarına dokunmamalı. İl Yönetimi de sorumluluğunu bilerek devam etmeli. Toplantı olağan olur. Olağan toplantıda karar alınır ve oluşturulacak olan komisyon gider başkanla görüşür taleplerini iletir. Eğer o talepler kabul edilmez, dikkate alınmaz ve ısrar edilirse o zaman Genel Merkezin kapısı çalınır. Herkes bir kez daha otursun ve düşünsün. Trabzon kavgalardan yoruldu.’
 
Topaloğlu Ailesinin Acı Günü
 
Vakfıkebir’in sevilen esnaflarından Mehmet Cemal Topaloğlu’nun eşi, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Dr. Hikmet Topaloğlu ve Vakfıkebir Nüfus Müdürlüğü memurlarından Ali Naci Topaloğlu’nun annesi Naciye Topaloğlu Hakkın rahmetine kavuştu. Naciye Topaloğlu’nun cenazesi bugün Vakfıkebir Merkez Eski Camiinde kılınarak Körez Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Merhum teyzemize Yüce Allah’tan rahmet Topaloğlu Ailesine başsağlığı diliyoruz.
 
Vakfıkebir’in İlk Fahri Hemşehrisi Oldu
 

Toplam 14 yıldır Trabzon’da görev yapan, 2 yıldır da Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı görevini yürüten, tayini çıkması dolayısıyla ilçeden ayrılacak olan J. Kıd. Bçvş. Bekir Gündüz Vakfıkebir’in ilk fahri hemşehrisi oldu. Vakfıkebir Belediyesinde, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz ve Vakfıkebir Belediye Meclisi Üyelerinin katılımıyla fahri hemşehrilik beratını alan J. Kıd. Bçvş. Bekir Gündüz bu onura layık görülmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu kararı alan Vakfıkebir Belediye aşkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediyesi Meclisi Üyelerine teşekkür etti. Bir yakının cenazesine katılmak üzere il dışında bulunan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise telefonla törene katılarak. Kıd. Bçvş. Bekir Gündüz’e bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.
 
Kadırga İçin Buluştular
 

Trabzon’dan 4 ilçe belediye başkanı Gümüşhane’den de 2 ilçe belediye başkanı Kadırga Yaylasında 19 Temmuz’da yapılacak şenlik için buluştular. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın davetlisi olarak Saklı Bahçe’de buluşan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen ve Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, iki ilin ortaklaşa kullandığı Kadırga Şenliği için uzun uzun sohbet ettiler. Kadırga şenliğine katılacak olan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise işlerinin yoğunluğundan dolayı toplantıya katılamadı. 6 ilçe belediyesinin işbirliği ile 19 Temmuz’da yapılacak şenliğe belediye başkanları tüm Trabzonlu ve Gümüşhanelileri davet ettiler.

TTB Başkanlarından Hisarcıklıoğlu’na Tebrik
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu'naiki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı ‘İspanya Sivil Liyakat Nişanı Encomienda payesi’verildi.
 
İspanya Kralı VI.Felipe'ninadına İspanya Büyükelçisi JuanGonzalez Barba tarafından takdim edilen liyakat nişanı için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, bu ödülü iş dünyasının başarısı olarak gördüğünü söyledi.  Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na gönderdikleri tebrik yazısında şu görüşlere yer verdiler:
”Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkilere yaptığınız pozitif katkıdan dolayı tarafınıza “İspanya Sivil Liyakat Nişanı Encomienda Payesi” verilmesinden büyük gurur duyduk.Tarihten gelen dostlukları bulunan iki ülkenin özellikle iş dünyası ve işadamları arasındaki ilişkilerin gelişmesine yaptığınız katkının böylesi bir takdiri fazlası ile hak ettiği inancı ve düşüncesiyle tebrik ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.”
 
Makamına Minibüsle Gidip Geliyor
 

Rize’nin Çayeli ilçesinde 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye başkanı seçilen İsmail Hakkı Çiftçi, göreve başladığı günden bu yana belediyeye gelip giderken makam aracı kullanmıyor. 'Ülkücü Başkan' olarak adlandırılan Çiftçi'nin belediyeye gelmek üzere bindiği minibüste bir vatandaş tarafından çekilerek sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı diğer kullanıcılar tarafından da paylaşılınca Çiftçi bir anda sosyal medyada gündem oldu. Çiftçi’nin takım elbiseli kravatlı bir şekilde minibüsün arka koltuğunda otururkenki fotoğrafı sosyal medyada defalarca paylaşılarak rekor kırdı.
 
Doğalgaz Projesi Görüşüldü
 
Aksa Karadeniz Dağıtım Anonim Şirketi tarafından Akçaabat ilçe geneline yapılacak olan doğalgaz projesi görüşüldü.  Bu kapsamda şirket müdürü Mehmet Salih Ayaydın ve yatırım şefi Hasan Koç, Akçaabat Belediye Osman Nuri Ekim’esunup yaparak bilgi verdiler.
 
Belediyemizde yapılan toplantıda projeyi inceleyen Başkan Ekim, Aksa Karadeniz Dağıtım A.Ş tarafından şehir içinde devam eden doğalgaz çalışmamalarının bir an önce tamamlanmasını ve akabinde şehrin diğer kısımlardaki doğalgaz çalışmalarının da başlamasını istedi.
Editör: TE Bilisim