Görevine başlayan Yavuz Üçüncü, ‘TRT bayrağını daha yukarı çıkarmak için tüm ekip arkadaşlarımla çalışacağız.’ dedi. TAKA gazetesi olarak Üçüncü’ye yeni görevinde başarılar dileriz.

MARABA KORKUTTU

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası’nın efsane başkanlarından Başaran Maraba, önceki gün kalp krizi geçirdi. Odada 1990-2022 yılları arası başkanlık yapan Maraba, önceki gün yönetim kurulunda olduğu ve oda bünyesinde faaliyet gösteren Bakkalım A.Ş.’nin toplantısına katıldıktan sonra fenalaştı. Ahi Evren Hastanesine kalp krizi şüphesiyle kaldırılan Maraba, yapılan anjiyo ve tetkiklerden sonra yoğun bakımdan servise alındı. Oda Başkanı İsmail Baş, “Başkanımızın sağlık durumu çok şükür iyidir. Allah onu bizlere bağışladı” dedi.

ÇAYELİ BAKIR VE KEBİR SÜT BÖLGENİN GURURU

Her yıl geleneksel olarak İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanmakta olan Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu listesine 2021 yılında Doğu Karadeniz Bölgesinden iki firma girmeyi başardı.

Rize merkezli Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. listeye 61. sıradan giriş yaparken, Kebir Süt markası ile süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Trabzon merkezli Karadeniz Kardeşler Gıda San. ve Tic. A.Ş. firması yeniden sıralamaya girme başarısı göstererek 261. sırada yer aldı.  Konu hakkında değerlendirmede bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan; bölgemizin güzide sanayi kuruluşlarından olan ihracatçı üyelerimiz Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. ve Karadeniz Kardeşler Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmalarının Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu listesine girme başarısı gösterdiğini, her iki firmanın da kendi sektörlerinde birer dünya markası haline gelmesinden gurur duyduklarını, gerek ülkemize kazandırdıkları döviz gerekse insanımıza sağladıkları iş imkanları ve istihdam kapasitelerinin takdire şayan olduğunu belirtti.

KAPICIOĞLU VALİLİKTE

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen görüşmede hoş sohbet edildi.

İMZALAR ATILDI

Hak-İş Konfederasyonu Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Vakfıkebir Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Belediye Başkanı Muhammet Balta ile imzaları atan Kaplan, “Vakfıkebir Belediyemiz ile yürütmekte olduğumuz Toplu iş sözleşme görüşmelerimiz anlaşmayla sonuçlandı. Süreç boyunca iyi niyetle nasıl bir tık daha verebilirim gayretini hissettiğim kıymetli Başkanımız Muhammet Balta’ya şahsım mesai arkadaşlarım ve sendikam adına gönülden teşekkür ederiz. Sözleşmemiz Emekçilerimiz ,sendikamız ve belediyemize hayırlı olsun” dedi.

USTA’DAN ERDOĞAN’A ZİYARET

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Trabzon Turizm İl Müdürlüğüne atanan Tamer Erdoğan’ı ziyaret etti. Erdoğan’a hayırlı olsun dileklerini ileten Usta, şoförler odası olarak turizmin içince olduklarını söyledi. Usta, “Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine başlayan Sn. Tamer Erdoğan'ı ziyaret ederek 'Hayırlı olsun' dileklerimizi ilettik. Turizmin içinde olan bir STK'nın Başkanı olarak müdürümüz ile istişare ederek neler yapabilirizin fikir alışverişini gerçekleştirdik. Trabzon için birlikte çalışacağız. Tamer beye görevinde başarılar diliyorum” dedi.

EMEKLİLER DERNEĞİNDE KOYU SOHBET

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi misafirlerini ağırladı. Derneği ziyaret eden Türkiye Barolar birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkan Yardımcıları Bayram Yılmaz, Fikret Çiçek, Erol Fettahoğlu, Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, dernek başkanı Burhan Bayraktar ve üyeleriyle sohbet ettiler. Uzun süren muhabbette emeklilerin hakları ve yapılması gerekenler konuşuldu.

ÇİLEKLİ’DE HASBİHAL

AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Selehaddin Çebi, mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Çilekli mahallesinde vatandaşla buluşan Başkan Çebi, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, “Gönül gönüle değince yol mu dayanır? Elbet bu yol kol kola, gönül gönel düze çıkar... Çilekli Mahallemizde selamlaştık, gönüllerine misafir olduk, hasbihâl eyledik. Nezaketlerine teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

FİRMALAR TTSO’DA TOPLANDI

Trabzon Ticaret ve Odası (TTSO) tarafından düzenlenen Çevre Sorunları Panelinde, oda üyesi firmalar bakanlık yetkilileri tarafından çevre koruma süreçleri ve mevzuatı konusunda bilgilendirildi, soruları yanıtlandı. Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yeterlik Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Selimoğlu, ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanı Barış Ecevit Akgün, İzin Lisans Daire Başkanlığı Endüstriyel Atık Lisansları Şube Müdürü Ramazan Okur, Enerji Yatırımları Şube Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Sevinç Demir ve Çevre Mühendisi Nihal Başçı ile başta danışman firmaları temsilcileri olmak üzere oda üyesi firma yetkilileri katıldı.

FINDIĞA 75 TL İSTEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in önceki gün Giresun’da fındığa 74 lira istemesinin ardından CHP İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “Fındığa istediğimiz fiyat en az 75 TL'dir ve bu bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

TONYA SÜT KOOPERATİFİ YENİLENİYOR

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı, “Tonya Belediyesi ve Tonya Süt Kooperatifimizin ortaklaşa hazırladığı Tonya Süt Kooperatifi Yenileniyor projemiz kalkınma ajansı tarafından onaylanmış ve kooperatifin yenilenmesiyle ilgili proje çalışmalarına başlanmıştır. PTM proje tarafından yapılan projelendirilme çalışmalarına gıda uzmanı olarak Prof. Dr. Oktay Yıldız danışmanlık yapmıştır. Bu süreç sonucunda kooperatifin mimari, statik, elektrik , tesisat ve makine ekipman proje, şartname ve yaklaşık maliyet dosyaları hazırlanmıştır. Projemize destek vererek kooperatifin yenilenmesine katkı sağlayan Doka genel sekreteri sayın Onur Adıyaman'a ve ajans çalışanlarına, proje tasarım merkezi imtiyaz sahipleri ve ekibine ve danışman hocamız Prof.Dr. Oktay Yıldız hocamıza teşekkür ederim.Maliyet dosyaları hazırlanmıştır. Bu projeler üzerinden uygulama için hibe talebinde bulunulacaktır”

Editör: TE Bilisim