1974 Trabzon Maçka doğumlu Prof. Dr. İlker Mataracı, 1997 yılında KTÜ Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi ihtisası yapmış ve 2010 yılında memleketi olan Trabzon’a dönmüştü. Trabzon’da çalıştığı süre içinde Ahi Evren Hastanesinde Kalp Cerrahisi alanında büyük işler başarmış, özellikle ameliyatı zor olan hastaların ameliyatını yaparak hastalarına kendini sevdirmişti. Alçak gönüllü, çalışkan, dürüst tavırlarıyla gece gündüz demeden hastaları için koşturan İlker Hoca haklı bir şöhrete ulaşmıştı.  Kendisinde kalp atışlarında düzensizlik (ritim bozukluğu)  sorunu vardı. Bu sebeple birkaç yıl öncesinde “kalp atımlarında düzensizlik” nedeniyle, bir gün boyunca koroner yoğun bakımda yatarak tedavi görmüş, ardından kendisine koroner anjiografi yapılmış idi. Bunun neticesinde uzun zamandır kalp ritmini düzenleyen ilaçlar kullanıyordu.

2 ay kadar öncesinde Covid-19 Hastalığına yakalanmış,  hastalığı ağır geçirmesine rağmen kısa zamanda görevinin başına dönmüştü. Mevcut kalp sorunu,  yoğun çalışma temposu,  üstüne eklenen Corona hastalığı ve küçük yaştaki oğlunda aniden ortaya çıkan ağır hastalığın tesiri ile İlker Hocanın kalbi yorulmuştu. 1 Mart günü Ahi Evren Hastanesinde ameliyathanede çalışmakta iken fenalaşmış, kendisine serum takılarak istirahat için odasına çekilmiş ve sonrasında kalbi durmuş vaziyette bulunmuştu. Odasının kapısının otomatik kapı olması ve sadece içeriden kilitin açılabilmesi sebebiyle, durumu geç fark edilmiş ve ilaç alarak hayatına son verdiğine dair söylentiler yayılmıştı. Yaklaşık 15 gündür Ahi Evren Hastanesi Koroner Yoğun bakım servisinde tedavi gören İlker Hocamız, yoğun çabalara rağmen maalesef genç yaşında hayata veda etti. Trabzon’un yetiştirdiği kıymetli bir evladı idi. Kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Geride bıraktığı ailesine Allah sabır ihsan etsin.  Tedavi görmekte olan küçük çocuğuna acil şifalar diliyoruz. COVİD-19 Pandemisi sebebiyle,  sağlık personeline her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Prof Dr İlker Mataracı’nın kaybı çok talihsiz bir durum olmuştur. Tüm sağlık camiasının başı sağolsun.

İMPARATOR VE DALKAVUĞU!

Son dönemde ince mesajları ile gündemde olan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar dünde bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşımı:  ‘Çorba yapmak için çeşme başında mercimek aýıklayan Diyogenes'in yanına İmparator'a yakınlığı ile bilinen filozof Aristippus gelir. Bilgili fakat bilgisini dalkavukluktan yana kullanan Aristippus, alaycı bir sesle ‘Sen de aklını kullanıp İmparator'a  yakın olmayı becerebilseydin böyle çeşme başında mercimek ayıklamak zorunda kalmazdın" der. Diogenes başını kaldırmadan şöyle cevap verir: "Sen de böyle mercimek çorbasına kanaat edebilseydin, İmparator'a dalkavukluk etmek zorunda kalmazdın!"

ÇALIK’A DAİRE BAŞKANLIĞI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Taşıma ve Lojistik Daire Başkanlığına Trabzonlu hemşerimiz Aslı Gözütok Çalık tandı. TOBB TIR ve ATA Karnesi müdürü Aslı Gözütok Çalık TOBB Taşıma ve Lojistik Daire Başkanlığına asaleten atandı. Aynı zamanda Karadeniz BESACURTA(Karadeniz Devleri Uluslararası Taşımacılık) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve merkezi Cenevre’de bulunan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği’nin (IRU) Başkan Yardımcılığı da yapan Aslı Gözütok Çalık kendisi gibi Trabzonlu olan akademisyen Can Çalık ile evli. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Taşıma ve Lojistik Daire Başkanlığına Trabzonlu hemşerimiz Aslı Gözütok Çalık’ı bizde kutluyoruz.

TANIŞ AŞIK SEFAİ İLE SOHBET ETTİ

Gümüşhane ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, MHP'nin büyük kurultayı öncesi halk ozanı Aşık Sefai ile bir süre sohbet  etti. Aslen Trabzon Yomralı olan ve Aşık Sefai olarak tanınan halk ozanı Ayhan Akyüz ile eskiye dayalı dostluğu olan Tanış, Ankara'da halk ozanı Sefai ile sohbet ederek eski anıları yad ettiler.

BURHANETTİN AYAN BÖLGE MÜDÜRÜ OLDU

1990 yılında elektrik mühendisi olarak girdiği Telekom’da çeşitli kademelerde grev yapan Burhanettin Ayan son olarak Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürü olarak görev yapan Muammer Katmer ise emekli oldu. 1969 yılında Çaykara’nın Şahinkaya köyünde doğan Burhanettin Ayan ilkokulu Şahinkaya’da ortaokul ve liseyi Kırıkhan’da okudu. Ankara Gazi Üniversitesi Elektrik  Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra PTT Trabzon Başmüdürlüğünde mühendis olarak 1991 yılında göreve başladı. Kurumda çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra Türk Telekom’un özelleşmesi sonrası görevine Türk Telekom’da devam etti. Kurumun Bölge Müdür Yardımcılığını yürütmekte olan Ayan yeni yapılanmada Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürü olarak atandı.

KASKETLİLER EKİBİNE BABACAN'DA KATILDI

Trabzonspor kulübünün efsane teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer’den esinlenerek Abdullah Avcı'nın yeniden gündeme getirdiği ''Kasketliler Geri Döndü'' hareketine Ali Babacan'da katıldı. DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu “Kasket şuan hocamız Abdullah Avcı'nın gündeme getirmesi ile çok moda oldu açıkçası bir Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı olarak bu beni çok sevindirdi. Zira ben sürekli kasket takan biriyim efsanelerimizin bu yol ile onure edilmesi beni de çok mutlu etti'' dedi.

ÇAYKUR 500 İŞÇİ ALIYOR

ÇAYKUR, 200 adet çay eksperi ve 300 adet beden işçisi olmak üzere 500 adet mevsimlik işçi alımı için 22 Mart Pazartesi günü İŞKUR üzerinden başvuruları başlatıyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kurumun hizmetlerinin etin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki mevsimlik işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere çay eksperliği veya çay tarımı ve işletme teknolojisi bölümü mezunu 200 çay eksperi ve 300 beden işçisi (tahmil tahliye) olmak üzere 500 mevsimlik işçi alacak. Alımlar, Rize için 210 beden işçisi ve 145 çay eksperi olmak üzere toplam 355 mevsimlik işçi, Trabzon için 60 beden işçisi ve 32 çay eksperi olmak üzere 92, Artvin için 25 beden işçisi ve 20 çay eksperi olmak üzere 45, Giresun için ise 5’i beden işçisi 3’ü çay eksperi 8 mevsimlik işçi şeklinde gerçekleştirilecek.

CANLI YAYINDA SAĞLIK KURSU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesince düzenlenecek kursun ilk kez Karadeniz Bölgesi'nden yapılacak canlı yayınla Türkiye'den birçok uzmanın katılımıyla gerçekleşeceği belirtildi. Hastanenin Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleşecek kursun Kovid-19 tedbirleri kapsamında canlı yayınlanacağını ifade ederek aynı gün 5 hastanın ameliyatının yapılacağını kaydetti.Korkmaz, çok nadir görülen ve özel teknikler gerektiren kalp hastalarına, Türkiye'de kendi alanında tecrübeli doktorların da katılımıyla operasyonlar yapılacağını belirterek, "Böylece bu tür hastalara müdahalenin nasıl yapılacağı Türkiye genelindeki tüm doktorlara ayrıntılı olarak anlatılacak." bilgisini paylaştı.

SOKAK KÖPEKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR

Trabzon’un Tonya ilçesi merkezinde ve mahallelerde bulunan sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Özellikle ilçe merkezinde son günlerde başıboş gezen sokak köpekleri tehlike saçıyor. Sokaklarda sürü halinde başıboş dolaşan köpekler şehrin imajını da olumsuz yönde etkiliyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Tonya Meydan’ında toplanan köpeklerin, zaman zaman saldırgan oldukları da ifade edildi.

Editör: TE Bilisim