Ayvazoğlu, yaptığı açıklamada “Şehrimizin Eğitim-Öğretimdeki başarısını artırmak ve Trabzon’da, Türkiye’yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak iyi eğitimli gençlerimizin yetişmesine katkı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Zatıalilerine arz ettiğimiz taleplerimize karşı gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden ötürü Milli Eğitim Bakanımız, kıymetli hocamız Prof. Dr. Ziya Selçuk’a şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

VALİ USTAOĞLU BİLGİ ALDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı sınırındaki Barma Yaylası'nda yapılacak olan seyir terası, müze ve idari hizmet binası inşaatlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

FOTOĞRAFLAR YARIŞACAK

Trabzon Ortahisar Platformu geçen yıl ilkini düzenlediği Güneşin yengeç dönencesini girdiği ve Trabzon’da en güzel gün batımının yaşandığı 21-25 tarihleri arasında çekilecek gün batımı fotoğraf yarışması için çalışmalarını tamamladı.

Bu yıl düzenlenecek Trabzon’da gün batımı fotoğraf yarışması Trabzon’un yetiştirdiği ve kısa bir süre önce aramızdan ayrılan ünlü görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı anısına yapacaklarını belirten Ortahisar Platformu başkanı Murat Zeki Solak, bu yarışmanın ileriki yıllarda uluslararası düzeyde yapmayı planladıklarına dikkat çekti, Trabzon’un tarihte coğrafi ve stratejik ve coğrafi olarak önemli bir merkez olduğuna dikkat eden Platform başkanı Solak,  “Yaklaşık 5000 yıllık geçmişi olan kültür, sanat ve spor kenti Trabzon’un bu tür etkinliklerle önce ülke geneline daha sonra da sınırlar ötesine taşımak istiyoruz. Zaten bilinen bir kentin bu tür etkinliklerle tanınması ve anılması zamana taşınması adına çok önemli” dedi. Yarışmaya; fotoğraf sanatçıları, profesyonel fotoğrafçıların yanı sıra fotoğrafa meraklı herkesin katılabileceğine dikkat çeken Başkan Solak, bizim için kriter sadece fotoğrafın belirlenen noktalardan çekilmesi. Bu yarışmaya her yaştan herkes katılabilir.

Bu sadece bir yarışma değil, aynı zamanda bir etkinlik. Bu nedenle bu etkinliğe 4 ay önce kaybettiğimiz şehrimizin yetiştirdiği önemli sanat insanlarından Aytekin Çakmakçı’nın adını vermeyi uygun bulduk. Katılımcılar, fotoğraflarını telefon, fotoğraf makinesi, drone vs. istedikleri makine ile çekebileceklerdir. Yarışmacılarımız her konum için en fazla 5 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilecekler. İnstagram hesaplarını herkesin takip edebileceği şekilde açık tutmalarını ve çektikleri fotoğraflarına dosya adı olarak “park”, “ganita”, “poztepe”,”ktü”, “ayasofya”, “iskele” çekim noktalarının adını vermelerini istiyoruz. Ödüllerimizi; birinciye 3000.- TL, ikinciye 2000.-TL, üçüncüye 1000.-TL. olarak belirledik. Tüm fotoğraf sanatçılarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.

ÇAKIR SEVİNDİRDİ

Trabzon’un tanınan iş insanlarından Ak Parti’nin eski yöneticilerinden Engin Çakır, COVİD19 hastalığını en ağır atlatan isimler arasında. Yaklaşık 3 aydır tedavisi süren Çakır’dan iyi haber geldi. Yavaş yavaş sağlığına kavuşan Çakır kendi hesabında açıklama yaparak sağlık durumu hakkında sevenlerini bilgilendirdi. Çakır açıklamasında: “Sevgili Dostlarım... Mart ayından beri yaklaşık 3 aydır rahatsızlığım nedeni ile hastanede yatmaktaydım. Her ne kadar solunum cihazına bağlı olsam ve yürüyemesem de Rabbime şükürler olsun ki bugün itibariyle evdeyim. Rahatsızlığım sürecinde mesaj atan, aileme ulaşan, bizzat hastaneye gelen, herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün mesajlarınızı okudum ve çok duygulandım. Dualarınızı esirgemediğiniz için hepinizden Allah razı olsun. En kısa zamanda sağlıklı bir şekilde aranızda olmak dileğiyle Rabbime emanet olun hepinizi çok seviyorum” İfadelerini kullandı. Bizde kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

HAÇKALI BABA AŞILAMA ÜNİTESİ HİZMETTE

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde bulunan Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, aşılama ünitesini hizmete kazandırdı. Covid-19 aşılarının yapıldığı hastaneden yapılan yazılı açıklamada, “Covid-19 pandemisi sebebiyle başlatılan aşılama kampanyası dahilinde vatandaşlarımıza daha iyi ve rahat hizmet vermek amacıyla oluşturduğumuz yeni aşılama ünitemizi hizmete aldık. Hastalığın zirve yaptığı dönemde covid teşhis ve müşahade alanı olarak kullanılan acil servisin doğu kısmındaki müstakil alan hastanemizin kendi imkanlarıyla tadilattan geçirildi ve aşılama bekleme alanı olarak revize edildi. Eleman takviyesi ile talebe bağlı kapasitesi de arttırılan alan sayesinde umudumuz, Covid-19 pandemisinin bir an önce son bulması ve özlediğimiz eski günlere geri dönmektir” denildi.

ABDULLAH USTA KALBİNE YENİLDİ

Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş’in amcasının oğlu, Moloz’daki Lezzet Lokantasının aşçısı Abdullah Güneş, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Önceki sabah iş yerinde kalp krizi geçirdiğini anlayan Abdullah Usta, İmperial Hastanesi’ne kontrol amaçlı gitti. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Abdullah Usta, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Evli ve bir çocuk babası olan Abdullah Usta için dün sabah erken saatlerde Bahçecik Belde Camiinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, kardeşleri Harun, Nihat, Çakır Güneş, Özgüneş ve Lezzet Lokantası ekibi katıldı. Abdullah Usta’nın cenazesi kılınan namazın ardından doğduğu topraklar Ordu’nun Ünye İlçesi Tekkiraz Yağbasan Köyüne götürülerek toprağa verildi.

ÇİMEN YENİDEN SEÇİLDİ

Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Belediye Meclisi toplantı salonunda Gümüşhane Belediye Başkanı ve Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Ercan Çimen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, birlik üyesi Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan ve birlik üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak Birlik Başkanlığı seçimleri yapıldı. Yapılan seçimde Belediye Başkanı Ercan Çimen, oy birliğiyle yeniden Yerel Yönetimler Birlik Başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilisim