TRT Trabzon radyosu kanalıyla Türkiye’ye yayınlanacak program her hafta düzenli olarak Çarşamba günü saat 11.00-11.15 arasında gerçekleştirilecek. Kırsal kesimde ve üreticiler tarafından çok dinlenen TRT Radyosu vasıtasıyla üreticilere özellikle fındıkta verim ve kalitenin arttırılması için yapılması gerekenler konusunda her hafta farklı bir sektör temsilcisi tarafından bilgiler aktarılacak.
 
Temmuz ayının sonuna kadar sürecek Bahçeye Gel Kampanyası ile son yılların ortalaması ile 650 bin ton civarında olan Türkiye fındık üretiminin arttırılarak minimum 1 milyon tona yükseltilmesi hedefleniyor. TRT Radyosu’ndaki ilk yayın dün saat 11.00’de Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç, ile gerçekleştirilerek yapıldı.
 
ÇALIŞMALARI İZLEDİ
 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kendi imkanları ile yapılan Özdil-Halilli ve Yeni mahalleyi birbirine bağlayan yeni yoldaki çalışmaları yerinde inceledi.
 
MİLLİ VE MANEVİ DURUŞ
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çebi mesajında; ”İslam’ın nuru yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek Kadir Gecesi’ne erişmenin sevincini yaşıyoruz. Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen bu gecenin, tüm İslam âlemi ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini yüce Rabb’imden niyaz ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
TEKATAŞ ÇAYKARA’DA
 

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Görmüş, Çaykara Çamlıbel Mahallesi’nde muhtarlar ve Yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelip su ve kanalizasyon çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.
 
 “MİLLETİMİZE İLHAM OLMUŞTUR”
 
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un mesajı şu şekilde: “Bundan 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ülkemizin bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Anadolu’ya ilk adımını attı. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ilk adım ile başlayan milli mücadelemiz Türkiye tarihinde müstesna bir yere sahiptir.
 
Çanakkale Zaferi ile başlayan kahramanlık hikâyemiz, Samsun’a ilk adım ve akabinde gerçekleşen kongreler ile milletimize ilham olmuştur. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimize bu noktada olan güvenimiz tamdır. Milli Mücadele ruhuyla her alanda yerli ve milli atımlımlar yapacak, ülkemizi muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacak olan gençlerimize tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”
 
ADNAN DEMİRTÜRK UNUTULMADI
 
Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanlığı ve Erbakan Vakfı Vakfıkebir Şubesi, Milli Gençlik Vakfının efsane Başkanı Adnan Demirtürk’ün ölüm yıldönümünde kabrini ziyaret ederek Kuran-ı Kerim okudular. Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Sadettin Çiçek, “Adnan Demirtürk abimiz güle sevdalı bir başkan. O saatleri zafere ayarlayan adam, Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanımız, gençliğin Mücahid, Şehid ağabeyi, büyük dava adamı Adnan Demirtürk Başkanımızı Şehadetinin 21. Yılında hasretle ve rahmetle anıyoruz.

“Tılsımı bozmayın. Tılsım kanlı bir kefenle Allah’ın huzuruna çıkmaktır.” “Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın!Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!”diyen Milli Gençliğin merhum ağabeyi Adnan Demirtürk yaptığı çalışmalarla gençlere ufuk açmıştır.Bu vesile ile başta bu ülkeyi kurmak için canlarını veren aziz şehidlerimizi , Milli Görüş davasına gönül vermiş ve ahrete intihal etmiş abi, kardeşlerimizi ve Milli Görüş davasını kuran ve bizlere öğreten Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamızı saygıyla anıyor, bütün şehidlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Kabir ziyaretine Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Yalçın Onur, Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı, Yeniden Refah Partisi Çarşıbaşı İlçe Başkanı Gökhan Şahin, Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Sadettin Çiçek ve İlçe Teşkilat Üyeleri, Erbakan Vakfı Vakfıkebir Şube Başkanı Ömer Faruk katıldılar.
 
KAN BAĞIŞI YAPTILAR
 
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın, koronavirüs salgını dolayısıyla kan stoklarının azaldığını söylemesi ve vatandaşlara kan bağışında bulunmaları çağrısının ardından, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve diyanet mensupları Kızılay Trabzon Şubesinin Vakfıkebir'de düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdiler.

Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olan Kızılay'ın azalan kan stoklarına, seferberlik anlayışıyla personelin katılımını sağlayarak destek verdiklerini ifade eden Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, kanın kaynağının sadece insan olduğunu ve kanın acil ihtiyaç değil sürekli ihtiyaç olduğu için kan bağışına destek verdiklerini belirtti. İlçe Müftüsü Köksal, kampanyaya katılan ilçe müftülüğü personeline ve özveriyle çalışan Kızılay çalışanlarına teşekkür etti.
 
İNCELEMELERDE BULUNDULAR
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı ile birlikte Beşikdüzü ilçesinde 2020 yaz sezonu öncesi sinek, haşere ve böcekler için riskli alanlarda incelemeler yaparak alınacak olan tedbirlerin planlamasını yaptılar. 

Başkan Ramis Uzun, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sayın Sebahattin Yazıcı ile birlikte ilçemizde sinek, haşere ve böcekler için riskli alanlarda incelemeler de bulunduk. Alınacak olan tedbirleri görüştük. Temiz bir çevre sağlıklı bir Beşikdüzü için çalışıyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim