Tarım, “Paniğe hiç gerek yoktur. Virüsün kaybolması için birbirimize bulaştırmamaktan başka bu işin başarılma şansı yoktur. Karar mekanizması valiliklerin inisiyatifine verilmiştir, yarın veya başka bir gün valiliğimiz etkin bir mücadele anlayışıyla Trabzon’da radikal kararlar almayı uygun görürse heyecanlanmaya, paniğe gerek yoktur. Yapılacak tüm hamleler mücadelemizin bir parçasıdır. Ben şahsım bu günler zor çetin fakat kesinlikle geçeceğine inanmaktayım. Şu anda ruhsal olarak içinde bulunduğum durum kesinlikle hiç bir şeyin dünyada da ülkemizde de eskisi gibi olmayacağıdır. Bundan sonraki süreçte birbirimizi ötekileştirmenin anlamı hiç yoktur.
 
Bir kısım muhafazakâr ibadetle işin biteceğini zannederken, diğer seküler kısımda her şeyde bilimsellik aramakla meşguldür. Biz Türk İslâm sentezcileri bu ikisinin tam merkezindeyiz. Hiç bir şey tamamen duayla düzelemeyeceği gibi, hiç bir şey sadece bilimsellikle izah edilemez. Bu virüsten sadece dünyayı kan ve göz yaşına tutsak edenler etkilenmiş olsa kendimi tanımlayacağım yer bu işin muhafazakarlık kısmının dışında değildir.
 
Ben şahsen Allah’a bile meydan okuyan şeytanlarla savaştığımızı düşünüyorum. 1000 yıllık İslâm’ın kalesi olan Türk Milleti, ahlaki şuurda Hz Muhammet Mustafa’yı, Milli şuurda da devletimizin kurucusu Mustafa Kemal’i rehber edinmelidir. Toplum iki Mustafa’yı sevmeli ve insan olarak bir dinimiz olduğundandır ki devletimiz vardır, bir devletimiz olduğundan dolayı da güzel bir dinimiz vardır anlayışını hakim kılmalıyız. Bunların dışındakilerin hepsi boştur ve sadece bizim enerjimizi tüketmekle görevlendirilmiş kurşun askerlerdir.” dedi.
 
ÇUKURÇAYIR MUHTARLIĞI'NDAN ÖRNEK HİZMET
 

İnsanlığın ortak derdi ve ölüme giden yol olan Koronavirüse karşı topyekün mücadele eden ülkemizde muhtarlıklarda kolları sıvadı.  İlk örneği sergileyen Çukurçayır Muhtarlığı virüs nedeniyle evinden çıkamayan ihtiyaçlı ailelere gıda yardımı yapmaya başladı. Kumanya paketlerini ailelerin evlerine bırakan muhtarlık bu konuda hayırseverlerden destek bekliyor. Muhtarlık konuyla ilgili bütün muhtarları da göreve çağırıyor.
 
BAŞKAN TANSİYON ALETİNİ ALDI YAŞLILARI ZİYARET ETTİ
 

Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, belediyedeki mesaisini aksatmıyor. Bir yandan da korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Başkan Üstün, vatandaşları bizzat kendi ziyaret ederek, sıkıntılarını da dinliyor. Tansiyon aleti ile tansiyonlarını ölçen Üstün, “Süreci hep birlikte atlatacağız. Ne ihtiyacınız varsa bize söyleyin. Biz size ulaştıracağız” dedi.
 
TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?
 

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde uluslararası karayolunda yolun ortasına park eden TIR’ın yük boşaltması trafiği tehlikeye düşürdü. İlçenin Yaylacık Mahallesindeki bir iş yerine yük getiren TIR’ın sürücüsü aracı yola ulu orta park etti. Yolun emniyet şeridini tamamen kaplayıp, sağ şeridinin de neredeyse yarısını kapatan TIR sürücüsü yaptığı tehlikenin farkında olmadan yükünü boşalttı. Kendisini uyaranları ise dikkate almadı.
 
TEBRİKLER ŞENOL DAYANIKLI TÜKETİM
 

Trabzon’da ve ilçelerinde faaliyet gösteren ‘Şenol Dayanıklı Tüketim’ kotona virüsünün tedavi merkezi Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir adet buzdolabı ve derin dondurucu hediye etti. Firmanın yönetim kurulu başkanı Şeref Demirci, “Bayiliğini yaptığımız Bosch ile görüşerek projemizi anlattık. Sağ olsunlar sıcak baktılar. Çorbada bizim de tuzumuz olsun. Hastaneye hediyemizi teslim ettik. Bosch ailesine katkıları için teşekkür ediyor, tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.
 
SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR
 

Rize’de Sokak hayvanları için şehrin çeşitli yerlerine yem bırakıldı. Rize Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kafe ve restoranların fazlalık yemeklerinden beslenen sokak hayvanlarının, yaşanan bu süreçte işletmeler kapanınca aç kalma riski ile karşı karşıya kaldığı belirtildi. Bu duruma kayıtsız kalmayan belediye ekiplerinin, şehir içinin yanı sıra sahil kesiminin de belli noktalarına hayvanlar için yem bıraktığı vurgulandı. Hayvanların aç kalmaması için yem bırakma işlemlerinin düzenli olarak devam edeceği kaydedildi.
 
YENİ BAŞHEKİM BAYDAŞ
 

Gümüşhane Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kamil Serin’in tayini Ankara’ya çıktı. Dr. Serin’in yerine yeni başhekim Dr. Yasin Baki Baydaş oldu. Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serkan Kaya’da eski başhekim Serin’e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Kaya, ‘Başta ilçemize olan değerli hizmetleri ardından ağaç kampanyasına verdiği bizzat destekle adını ömür boyu unutmayacağımız Sayın Serin’e yeni görevinde başarılar dileriz. Şiran, Dr. Kamil Serin’e minnettardır’ dedi.
 
YUSUFELİ TEDBİRİ BÖYLE ALDI
 

Yusufeli Belediyesi korana virüs tedbirleri kapsamında ilçe merkezi İnönü Caddesi üzerinde bulunan Şehit Soner Parkı’nda bulunan bankları söktü.  Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, koronavirüsü tedbirleri kapsamında, toplum sağlığı açısından, virüsün taşınması ihtimalini azaltmak için ilçe merkezi İnönü Caddesi’nde yer alan Şehit Soner Ateşsaçan Parkı’nda bulunan bankları söktü. Sökülen banklar ve yerlerin dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinesinde kurulan ekip tarafından yapıldı.
Editör: TE Bilisim