Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeli ve onların da toplumun birer parçası olduğunu asla unutmamalıyız. Her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman duyarlı olmalı, onlara sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız.

Onlarla empati kurabilmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli, engelli bireylerimiz de hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Bu bakımdan engelli vatandaşlarımızın hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimize de toplumumuza da önemli görevler düşmektedir. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde engelleri, azimleri ile aşan tüm engelli hemşehrilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünya ve ülkemiz adına birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum.”

GENÇ’TEN 58. YIL MESAJI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ'nün eğitim öğretime başlamasının 58. Yılını kutladı. Genç, “Trabzon’umuzun güzide eğitim yuvası Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin eğitim-öğretime başlangıcının 58. yıldönümünü can-ı gönülden kutluyor, emeği geçen başta Trabzon mebusu Mustafa Reşit Tarakçıoğlu olmak üzere ahirete irtihal eden büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

BEŞİKDÜZÜ’NDE MUTLU OLSUN

Beşikdüzü Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla bitti. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sodem - Sen Genel Sekteri Cahit Korkmaz ve Belediye-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Numan Öztürk'e dostlukları ve nezaketleri için teşekkür ederim. İşçilerimize ve Belediyemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

VAKFIKEBİR’DE HÜZÜN

Vakfıkebir ilçemizin sevilen simalarından Doktor Turan Hacıahmetoğlu geçirdiği rahatsızlık sonucunda hayatını kaybetti. Hacıahmetoğlu’nun cenazesi bugün Cuma namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Eski Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Cumhuriyet Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Hacıahmetoğlu Ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

HAYIRLI OLSUN

Tonya Aile Sağlığı merkezinde görev yapan Dr. Osman Turan Çakar Şalpazarı Aile Sağlığı Merkezine atandı. 1978 yılında Vakfıkebir’de doğan Osman Turan Çakar 2000 yılında KTÜ Tıp Fakültesini bitirdi. Sırasıyla Vakfıkebir Köprücek Sağlık Ocağında, Vakfıkebir Devlet Hastanesinde,  Beşikdüzü Toplum Sağlığı Merkezinde,  Düzköy Çayırbağı Aile Sağlığı Merkezinde ve Tonya Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Dr. Osman Turan Çakar son olarak da Şalpazarı Aile Sağlığı Merkezine atandı. Dr. Osman Turan Çakar’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

BİRİNCİ OLDU

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün müftülükler aracılığıyla düzenlediği 'Göç ve Çocuk Temalı Resim Yarışması'na katılan Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi Tayfun Durmuş'un çizdiği "Göç ve Çocuk" temalı resmi, Trabzon İl Müftülüğünce düzenlenen yarışmada birinci seçildi. Vakfıkebir'de, ilçe müftülüğünce gerçekleştirilen 'Göç ve Çocuk Temalı Resim Yarışması'na katılarak çizdiği resim ile ilçe müftülüğünce birinci seçilen Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi Tayfun Durmuş'un resmi, Trabzon'da il müftülüğünce düzenlenen il birinciliği yarışmasında da birinci seçildi. Vakfıkebir Adnan Demirtürk Kredi Yurtlar Kurumunda kalan Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi Tayfun Durmuş'u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

YILMAZ’DAN ÖZGÜNEŞ’E ZİYARET

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesindeki tesisinde turizme önemli katkı sağlayan Hayal Vadisi İşletme Sahibi Hasan Yılmaz, bölgenin önemli toptan satış mağazalarından Özgüneş’i ziyaret etti. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş ve yönetimi ile bir süre sohbet eden Yılmaz, yeni yapacağı yatırımlarla alakalı da istişarede bulundu. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Hasan Yılmaz’a yeni yapacağı yatırımların hayırlı olması temennisinde bulunarak, turizme yaptığı yatırımlar için teşekkür etti.

PARK TAKSİ İSTİKRAR DEDİ

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Meydan Parkı Atatürk Alanında konuşlu bulunan Park Taksi Durağı önünüzdeki yılın ilk çeyreğinde yapılacak meslek odası seçimlerinde kayıtlı bulundukları Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde istikrardan yana karar verdiler. Durak Başkanı Mustafa Yıldırım, dudaktaki araç sahilleri ile Ods Başkanı Ömer Hakan Usta'yı ziyaret etti. Başkan Yıldırım, "Trabzon Şoförler Odası Başkanı sayın Ömer Hakan Usta başkanımıza çıkmış olduğu bu yolda Park Taksi Durağı olarak tam destek verdiğimizi beyan ettik ve başarılarının daim olmasını ilettik. Allah yolumuzu ve bahtımızı açık etsin inşallah" dedi.

Editör: TE Bilisim