'Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, turizmin sezonuna ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakanımız sezon açılışının Mayıs sonuna erteleneceğini öngördüklerini söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs ile mücadele konusunda ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Ülkecek topyekün bir mücadele veriyoruz. Üstesinden geleceğimize de inancımız tamdır. Koronavirüs birçok sektörü etkilediği gibi turizm sektörüne de büyük darbe vurdu.

GÜNAL TEDAVİDE


MNG Holding'in sahibi Arhavili hemşehrimiz Mehmet Nazif Günal karantina sürecinin sonunda yapılan korana testi pozitif çıktı ve tedaviye alındı. Günal'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu arada Arhavispor'da Günal'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

TERZİOĞLU'NA DURMAK YOK


AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu bir yandan evde kal çağrısını yineliyor, diğer yandan da yöneticileri ile birlikte toplatılarını gerçekleştiriyor. İşte o topantılardan birisi. Terzioğlu tüm yöneticileri karşısına alıyor ve onlarla birlikte durum değerlendirmesi yapıyor. Terzioğlu, 'Of'ta 65 yaş üstü veya altı tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her türlü fedakarlığı da yapıyoruz' dedi.

ABANOZ'DA DUYGULANDI


Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Denetçisi Osman Abanoz'un paylaşımı duygulandırdı:
'Rizeli hemşehrimiz Prof. Cemil Taşcıoğlu hoca 67 yaşındaydı. Dahiliyeci Efsane hoca Çapa Tıp Fakültesi'nin "fularlı" hocası ayrı bir acı bırakarak aramızdan ayrıldı. Hastahane önündeki tören ve cenaze töreni  corona salgını ve şartlar dolayısıyle malesef  onun şanına yakışmadı. Necip  Fazıl Kısa Kürek 'in dediği gibi 'Cenazemde olmasın çelengim top arabam. Tabutumu taşısın DÖRT tam inanmış adam..Ruhu Şad  olsun.'

NEDEN GİRESUN?

Giresun'lu yazarın değerlendirmesi: 'Kuveyt uluslararası havaalanını LİMAK yapıyor.  Covit-19 pandemisi(salgını) sonrasında işçiler Türkiye'ye getiriliyorlar.  Yaklaşık 500 işçi zorunlu olarak 14 gün karantinaya alınacaklar. Peki nerede? Antalya’da bulunan Limra, Arcadia, Atlantis ve Lara Deluxe Otel, LİMAK Holding'e aittir.İstanbul Kavacık’taki oteli Limak Eurasia Luxury Hotel'de.

Ankara'daki Limak Ambassadore Hotel'de, Yalova'da ki Limak Thermal Boutigue Hotel'de. Kimin aklına geldi ise, Kim 'tamam' dedi ise, Giresun'a getirilecekler ve 14 gün Giresun'da KYK Yurdunda karantinaya alınacaklar. LİMAK Otelleri boş. Hem KYK yurduna göre çok daha lüks...Olası bir pozitif durumunda daha donanımlı hastanelere de yakın. Neden Giresun?'

ÇALIŞTAY ERTELENDİ


AK PARTİ milletvekili Cemal Öztürk, Giresun’da TMO tarafından düzenlenecek olan Bölgenin tarım il müdürleri, Orman bölge müdürleri üniversitelerin konu ile ilgili hocalarının katılacağı fındık çalıştayı koravinüs-19 krizi yüzünden ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti.

KESİCİ'DEN PARA YORUMU


CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesiçi 'Devlet önce vatandaşına sahip çıkacak  vatandaşın iktisadi kıymetlerine(fabrikalarına, işletmelerine, ticarethanelerine)sahip çıkacak. Gerekirse kontrollü para basacak ama ekonomik hayatı tehlikeye düşürmeyecek bunun için devletin adı babadır' dedi.

AKÇAABAT KAPATILDI?

Akçaabat Kaymakamlığının emri üzerine caddeler ve sokaklar bariyerler ile kapatıldı. Ancak esnaf komple açık. Sabahın erken saatlerinde hareketlilik başladı. Esnaflara müdahale edilmesi isteniyor.

ALPER VE EŞİNDEN HASSASİYET


2 Nisan farkındalık günü dolayısıyla Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper ve eşi Ballim Cafe'de otizmli çocukları ziyaret ederek onlarla fotoğraf çektirdi ve moral verdiler.

YAŞLILARIN YANINDAYIZ


Trabzon Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, '65 Yaş üstü vatandaşlarımızın seyahat izni için Kaymakamlara kadar gelmelerine  gerek yok. 112, 155, 156 Nolu telefonlarla izin almaları mümkün. Onların yanındayız' dedi.
Editör: TE Bilisim