‘Cumhuriyetimizin kurucu lideri “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümü. Milletimize duyduğu sonsuz güven ve bağımsızlığa inanan dava arkadaşlarıyla çıktıkları  zorlu yolda, milletimizi tek bir gaye olan “Türk Milletinin Asla Tutsak Edilemeyeceği ve Bağımsızlığının Elinden Alınamayacağı” ülküsü etrafında birleştirmeyi başarmış ve nihayetinde de bu inancın meyvesi olan cumhuriyetimizin kuruluşuyla bağımsızlığımızı taçlandırmıştır.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları ile ülkemizin İstiklal ve İstikbal’i için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.’
 
Fatih Devlete Nefrolog
 
Adacık eski Belediye Başkanı Osman Çiçek uzun yıllardır böbrek rahatsızlığı ile mücadele veriyor. Nakil yaptırdı ve diyalize defalarca girdi.

Dün gittiği Fatih Devlet Hastanesi’nden aradı, ‘Fatih devlet hastanesinde her şey güzel. Ancak nefroloji servisinde nefrolog yok. Trabzon Milletvekilleri Fatih devlet hastanesinin nefrolog sorununu çözsünler. Kendilerinden bir ağabeyleri olarak bunu bekliyorum’ dedi.
 
Çelikcan Hasret Giderdi
 

Karayolları eski Bölge Müdürü iki dönem Adana Yüreğir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mahmut Çelikcan Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, eski Başmühendisler Ali Yaylı ve Şükrü Yıldız, işadamı Neşat Reis ve Gazeteci Hakkı Emiroğlu’yla Nihat usta da buluştu ve hasret giderdiler.
 
Trabzonspor Sevdalısı Rizeli Sanatçılar
 
Karadeniz ve Rize’nin iki güzide sanatçısı İsmail Türüt ve Şükrü Güler’in Trabzonspor aşkı görülmeye değer. İkisi de Rizeli ve Trabzonsporlu.

Trabzonspor’un her galibiyeti onları çalgına çeviriyor. Büyük bir keyifle Trabzonspor maçlarını takip eden ve bu takıma gönül veren İsmail Türüt ve Şükrü Güler’in Alanya galibiyeti sonrası paylaştıkları bu fotoğraf her şeyi anlatıyor.
 
Kemençe Üstadına Geçmiş Olsun
 
Kemençe üstadı yaşayan efsane Giresun Göreleli Katip Şadi, evinde düştüğü ve iki gündür orada baygın olarak yattığı, daha sonra hanımının eve gelmesi ile durum fark edilerek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Düşmenin etkisi ile kalçasında kırık ve başında da şişlikler olduğu söylenen Kâtip Şadi, Giresun devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Kemençe üstadına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor Allah’tan şifa diliyoruz.
 
Ortahisar’da Çay Sohbeti
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Ortahisar Mahallesinde dün çay sohbeti yaptık. Peugeot Bayram Otomotiv’in sahibi AK Parti il eski yöneticisi Adnan Bayram, Ortahisar Belediye meclis üyesi Hayrullah Baytar ve AK Parti Ortahisar ilçe eski yöneticisi Sabit Çolak ile bir süre çay içip sohbet ettik.

Gündemle alakalı konuların  konuşulduğu sohbette zaman zaman da esprili konular da gündeme geldi. Adnan Bayram, esprileri ile ortama renk katarken siyasi konularda gündeme geldi.
 
Görevden Alındı Dağlara Sığındı
 
Fatih Erol. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ve Trabzon’un güzel bürokratlarından birisidir. Trabzon büyükşehir belediyesi’nde 10 yıl süreyle görev yaptı. Önce Park ve Bahçeler Müdürü, ardından ise Daire Başkanı oldu.

Belediyenin hizmetleri, kapısının önünü güzelleştirecek olanlara desteği ve elbette ki Botanik’teki uğraşları. Dolu, dolu hizmet etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yeni dokunuşlar yapacaktı ve bunu başka bir isimle gerçekleştirmek istedi. Erol’u çağırdı ve istifasını aldı. Erol’da Cumartesi ve Pazar günü fırsatını buldu dağlarda mangalını yaktı ‘Ohh keyif  bende’ dedi. Aslında Erol dağlara sığındı.
 
Başkan Kuvvetli’den Eleştiri
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde gerçekleşen futbol müsabakalarında saygı duruşunda bulunulmamasını eleştirdi.  İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümünde gerçekleşen futbol müsabakalarından önce; Ulu Önder Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması gerektiğini dile getirdi. Kuvvetli, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ü 10 Kasım 1938 yılında ebediyete uğurladıktan sonra onu her yıl kalbimizde yaşatarak ve gelecek nesillere daha iyi anlatmak için onu tanıtır ve yolundan gitmeye çalışırız. 

Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, ulus sevgisi kıyaslanamayacak bir tutku derecesinde olan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı. Atatürk’ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir. Milletini her şeyin ötesinde seven bir lider için milletinin yapması gereken şey de o lideri o ölçüde sevmek ve ona saygı duymaktır. 10 Kasım adında da olduğu gibi Atatürk’ü anma günüdür. Saygı ve minnet duyma günüdür. Türk milleti için böylesine büyük önem taşıyan bir günde, Türk Milleti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimize duyduğumuz minnetin bir göstergesi olması adına futbol müsabakalarından önce saygı duruşunda bulunulmasını beklerdik. Türkiye Futbol Federasyonu'nun böyle bir organizasyonu programlayarak, tüm futbol müsabakalarına bu hareketi yaymasını dilerdik. Ancak bunun gerçekleşmemesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Dünyanın saygı duyduğu bir liderin ölüm yıldönümünde gereken özveriyi göstermeyen Türkiye Futbol Federasyonu’nu kınıyorum.  " dedi.
Editör: TE Bilisim