Bu kapsamda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzasıyla noter bulunmayan 45 il merkezine bağlı 78 ilçede noterlik ihdas edildi. Böylece Türkiye’de noter bulunmayan ilçe kalmadı. Kurulacak yeni noterliklerle vatandaş başka bir ilçeye gitme zorunluluğu olmadan, bulunduğu ilçede, noterlik hizmetlerinden zahmetsiz bir şekilde faydalanabilecek.

Noterlik hizmetlerine erişimin güçlendirilmesi ve yerinden sağlanması kapsamında noterlik bulunmayan Ağın, Ağlı, Ahırlı, Akkışla, Alacakaya, Arıcak, Asarcık, Atkaracalar, Aydıntepe, Bahşılı, Balışeyh, Başçiftlik, Bayramören, Çamlıhemşin, Çanakçı, Çelebi, Damal, Derbent, Derebucak, Derepazarı, Dernekpazarı, Dikmen, Doğankent, Doğanşar, Doğanyol, Doğanyurt, Dumlupınar, Ekinözü, Elbeyli, Evciler, Evren, Gönen, Güce, Güçlükonak, Gülova, Gümüşova, Halkapınar, Hamamözü, Han, Hasanbeyli, Hasankeyf, Hayrat, Hemşin, İbradı, İnhisar, Kabadüz, Kale, Karakoyunlu, Karkamış, Kızılören, Kofçaz, Korgun, Köprübaşı, Köprüköy, Kumlu, Laçin, Murgul, Musabeyli, Nurhak, Oğuzlar, Ovacık, Özvatan, Pazaryolu, Polateli, Samsat, Sivrice, Sumbas, Süloğlu, Şenpazar, Termal, Tillo, Tuzlukçu, Yakakent, Yalıhüyük, Yayladere, Yedisu, Yenişarbademli, Yeşilli ilçelerine noterlik kurulacak.

PROJELERİ KONUŞTULAR

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, devam eden ve gerçekleştirmeyi planladığı çeşitli projelere ilişkin temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Şenlikoğlu bu kapsamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Giresun’a yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında Bakan Kurum’a bilgiler veren Şenlikoğlu aynı zamanda yeni yatırımlar için destek isteyerek kaynak yaratma konusunda da istişarelerde bulundu. Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Aytekin Şenlikoğlu ise verdiği desteklerden dolayı Bakan Murat Kurum’a teşekkür etti. İstişare mekanizmasının önemine dikkat çeken ve görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şenlikoğlu: “Şehrimizin tüm sorunlarını biliyoruz. Bunların çözümü noktasında Ankara’da önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda Sayın Bakanımız Murat Kurum’u ziyaret ettik. Kısa süre içerisinde hemşehrilerimize önemli müjdelerimiz olacak. Bakanımıza misafirperverliklerinden dolayı ve her daim bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KGK BU KEZ ADIYAMAN’DA TOPLANIYOR

Yurt içi ve yurt dışı medya buluşmalarına ev sahipliği yapan Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) bu kez de Adıyaman’da bir araya gelecek Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) Yerel Medya Meclis Toplantısı ve buluşması Adıyaman ilimizde gerçekleşecek. Kuruluşu henüz çok daha yeni olmasına rağmen yaptığı faaliyetlerle ve buluşmalarla yurt içi ve yurt dışı medya mensupları arasında  tanışma kaynaşma ortamı sağlayarak ülkemizin tanıtımımda adeta gönüllü turizm elçiliği pozisyonunda olan Küresel Gazeteciler Konseyi yaptığı çalışmalarla ve faaliyetleri ile takdir topluyor. Geçen hafta 5 gün süren Artvin-Batum Medya buluşması sonrası bu kez de Adıyaman ilinde bir araya gelecek KGK üyeleri hem resmi ziyaretler yapacaklar hem de Adıyaman ilimizin tarihi doğal ve kültürel güzelliklerini ziyaret ederek tanıtımına katkı sağlayacaklar. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı ile birlikte İnternet Gazetecileri Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısın da gerçekleşeceği etkinlikte gazeteciler hep birlikte Nemrut’ta güneşin doğuşuna şahitlik edecekler. 24-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek  buluşmanın Adıyaman ilimizle birlikte  bölgenin tanıtımı noktasında çok değerli olacağını ifade eden KGK Yerel Meclisi Başkanı İsrafil Avcı  şunları söyledi: “81 ilde ve 57 yabancı ülkede temsilciliği bulunan KGK ailesi olarak hem ülkemizin her alanda tanıtımına katkı sağlamak hem de yabancı ülkelerde görev yapan gazeteci meslektaşlarımızı ülkemizde misafir ederek dayanışma örneği sergilemek bize gurur veriyor .Bütün bunları da büyük bir özveri ve fedakarlıkla yapıyoruz”

ERBAŞARAN’IN AĞIR MİSAFİRLERİ

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, dün iş yerine gidince sürprizle karşılaştı. İlçenin Yaylacık Mahallesinde sahibi olduğu akaryakıt istasyonuna giden Erbaşaran’ı yeğenleri istasyonda bekledi. Karnelerini gösteren yeğenleri, ‘Amca çayını içmeye geldik. Bize çay ısmarlarmısın’ deyince, Erbaşaran’da çay ve kahvaltılarını ısmarladı. Erbaşaran, “Çocuklarımız geleceğimiz. Sahip çıkmalıyız” dedi.

AVCI HER FIRSATTA VATANDAŞLARI DİNLİYOR

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ile birlikte Derepazarı ve Çayeli ilçesinin çeşitli köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ile birlikte Derepazarı’nın Kirazdağı, Maltepe ve Çakmakçılar köylerini ziyaret etti. Ardından Çayeli ilçesinin Âşıklar ve Düzgeçit köylerini ziyaret ederek köy sakinleriyle bir araya geldi.

Ziyaret ettiği köylerde vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Milletvekili Avcı, dile getirilen taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, “Bizler vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak, taleplerini karşılamak ve eksikleri gidermek için daima görevimizin başında, vatandaşımızın da yanındayız. AK Parti teşkilatları olarak bizlerin tek gayesi vatandaşlarımızın, güçlü devletimizin tüm imkânlarından yararlandırarak en iyi yaşam standartlarına sahip olmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda tüm teşkilatlarımızla var gücümüzle hizmet etmek için çalışıyoruz” dedi. Yapılan ziyaretlerde Milletvekili Avcı ve İl Genel Meclis Başkanı Türüt’e İlçe Başkanları ve İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti.

ARSİN’E ANIT YAKIŞTI

Şampiyonluk kupası Arsin’de ölümsüzleştirildi. Trabzonspor’un şampiyon olarak tamamladığı sezonun ardından Arsin eski limana şampiyonluk anıtı hazırlıkları tamamlandı. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, anıtın olduğu yerde incelemelerde bulundu ve Arsin’e çok yakıştığını kaydetti. Trabzonspor anıtı vatandaşlar tarafındanda büyük beğeni kazandı. Vatandaşlar emeği geçen herkese teşekkür etti.

TRABZON’DA TURİZMİ NE KADAR CİDDİYE ALIYORLAR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, turizm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Oyman,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Güncel olarak Trabzon’daki turizm hareketlerinde iki konuya değinelim. Sümela Manastırı’nda çekilen klibe verilen onay sebebiyle 2 yıldır müdürlüğe vekaleten bakan Sayın Asan, soruşturma sonucunda görevinden uzaklaştırıldı. Soruşturma devam ediyor mu bilmiyorum ama İl Kültür ve Turizm Müdürü’ne bakanların, hatta sözlü ve onay sırasında izinde olduğu öne sürülürken, tek imzasıyla şehirde bir şey yapılabileceğini ilk defa duyuyoruz. Peki bunu onaylayan başka makam yok mudur? Bu olay tek başına bir müdüre mi kesilmiştir? Bahsi geçen etkinliğin onay sürecinde şehir dışından bir talimat var mıdır? Vekilimiz Sn. Ahmet Kaya’nın da bakanlığa verdiği soru önergesiyle birlikte Trabzon’da 26 aydır neden müdür atanmadığı takip edilmektedir. Trabzon’da yakın bir zamanda ‘müdürlük için ince elenip sık dokunduğu’, ‘en yakın zamanda atanacağı’ veya ‘şehirdışından birinin olacağı’ şeklinde söylemlerle karşılaştık. Her şeyden önce Turizm kenti dediğimiz canım şehrimizde bir görevi bu kadar süre boş bırakmanın, müdür aramak gibi bir sebebi olduğunu artık düşünmüyorum. 2 ay değil 2 yılı aşkın süredir atamamanın bahanesi olmaz; hiç kimseyle alay edilmesin. Bu göreve atama yapmamanın altyapısında başka planları mı vardır? Hele de eskiye rağbet olacaksa bu kentte turizmi önemsemediklerinin, koskoca ülkede müdürlük yapabilecek birini bulamayacak kadar yeteneksiz olduklarını ispat etmiş olacaklardır.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim