Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, inşaatı devam eden 50 yatak kapasiteli Tonya Devlet Hastanesi Binası'nda incelemelerde bulundu.

BAŞKAN GÜRSOY BAŞARI DİLEDİ

İstanbul Arsinliler Derneği kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, yönetime başarı diledi. Gürsoy, “İstanbul Arsinliler Derneğimizin Kongresini yaptık. Derneğimizin Kuruluşunu yapan ve bugüne kadar hizmet eden, bugün seçilen yeni yönetime ve katılan tüm hemşerimize canı gönülden teşekkür ediyor, yeniden Başkan seçilen Önder Zeki Keleş kardeşimizin şahsında tüm Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ederim.” dedi.

SİİRT TRABZON KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Trabzon’un hayırsever iş insanlarından Mehmet Atmaca, Siirt ile Trabzon arasında muhteşem bir kardeşlik köprüsü kurdu. Atmaca her fırsatta Siirt’e gider. Din alimlerinin türbesini ziyaret eder, duasını okur. Kanaat önderlerine misafir olur. Oradaki dostlarını Trabzon’a davet eder, onları Trabzon’da ağırlar. Siirt ile Trabzon arasındaki kardeşlik köprüsünü sağlam şekilde inşa etti. Atmaca, son Siirt ziyaretinde de kentin önde gelen kanaat önderlerinden Hikmet Işıktaş’ın evine misafir oldu. Dostlukları pekiştirdiler, bol bol sohbet ettiler.

BAŞKANIN EN BÜYÜK KEYFİ

Trabzon'un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, okumayı ve şiir yazmayı çok sever. Evinin bir odasını da komple kütüphane yapmıştır. Başkan Kurukız, eve gittiği zaman, taraftarı olduğu Trabzonspor Kulübünün eşofmanlarını giyer ve kütüphanesine çekilir. Kitaplarını okur, şiir yazar. Kurukız, pazar günleri de düğün cenaze ya da önemli bir program olmasa evden çıkmaz, çok sevdiği kütüphanesinde kitap kokuları ile gününü geçirir.

GENÇLER SAHADA

AK Partili gençler sahaları da alanları da boş bırakmıyor. Halkın derdi ile yakından ilgileniyor. Sıkıntılarını, taleplerini dinliyor. Gençler, “Sahadayız. Şehrimizde, sokağına, hanesine, iş yerine ve gönlüne girmediğimiz tek bir vatandaşımızı bırakmayacağız. Bizim tek temennimiz dualarınızda olmak. Sizlerin güler yüzle bizi karşılamanız evladınız, kardeşiniz yerine koymanız en büyük mutluluk. Bu mutluluğa mazhar olmak bizim için çok büyük onurdur” dediler.

GENÇLERE MİSAFİR OLDU

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Beşirli Mahallesinde gençlere misafir oldu. Gençlerin mahalledeki bir cafedeki üye standını ziyaret eden Çebi, gençlerle sohbet ederek, üye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çebi, “AK Parti milletin partisidir. Üye çalışması yapmak, sıkılmadık el, dokunmadık gönül bırakmamak anlamına gelir. AK Parti ulusal bir coğrafyaya değil, uluslararası bir coğrafyaya hitap eden tek partidir.Amacımız insanımızın her bir ferdini bu büyük ailenin bir parçası haline getirmektir.  İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Sn. Oğuzhan Mercan ve Yönetimiyle üye çalışmasındayız. Büyük AK Parti ailesine katılan kardeşlerimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

“DEVLETİMİZ ARADAKİ MENFAATÇİLERİ BUDAMALIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bekir Sıtkı Tarım, “Sanki bu milletin tamamı dolar ve altın stok etmiş gibi konuşuyoruz. Özellikle yiyecek, içecek ve hayvansal gıdalardaki yükselişin sebebinin yüzde ne kadarı dolar ve altınla ilişkilidir. Özel sektörun elinde 10 milyon ton arpa ve buğdayın stok edildiğinide yeni öğrendik. Stoktaki ürüne doların nasıl bir etkisi olmuşturda tavuk yeminin kilosu 2500 tl den 7500 tl ye çıkmıştır. Petrolun yükselmesinden, yemin fiyatının artmasından köylü direk kendi etkilenirken, aynı köylü elindeki hayvansal ya da tarımsal ürünlerine ne kadar fiyat farkı yansıtabilmiştir. Köylünün elinden 4 liraya alınan sütün, marketteki kilo fiyatı 18 liraysa fırsatçılar iş başındadır. Ya herkes aklını başına almalı, ya da Devletimiz üreticiden tüketiciye uzanan yolu kolaylaştırarak aradaki menfaatçileri budamalıdır. Mesela bütün ilçelerimizde Belediyelerimizin kontrolünde üreticiden tüketiciye kaliteli ve organik gıdaların temin edilebileceği kapsamlı organik pazarlar kurulmalı.” İfadelerini kullandı.

MİNİK EGEMEN’E UMUT OLALIM

Trabzon'un Maçka İlçesinde yaşayan SMA hastası olan Egemen Öztürk isimli bebek yaşam mücadelesi veriyor.  Egemen bebek için sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı.  Bir yaşındaki Egemen Öztürk'e kısa süre önce SMA Tip1 teşhisi koyuldu. Öztürk ailesi oğullarını tedavi ettirebilmek için sosyal medyadan bağış topluyor ve yardım bekliyor. Bu yardım çağrısına sessiz kalmayalım Trabzon, minik Egemen’e umut olalım.

BAŞKANLAR SAHADA

Ankara’daki kampta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın nasihatlerini dinleyen ve talimatları alan Trabzon’daki  Belediye Başkanları döndü ve sahaya indiler. 2023 seçimleri için çalışmaya başlayan isimler, ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza layık olmaya çalışacağız’ dediler.

Editör: TE Bilisim