Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ilk bine giren öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul idarecileri ve aileleriyle birlikte Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Vali İsmail Ustaoğlu, başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

“GÖREVLERİN EN KIYMETLİSİ”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, esnaf ziyareti gerçekleştiriyor ve sorunları dinliyor. Ayvazoğlu, “Hızırbey Mahallesi Esnaflarımızı ziyaretimizden. Vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin hizmetinde olmak bizim için görevlerin en kıymetlisi. Güleryüzleri ile dükkanlarının kapısını açan hemşehrilerimize bol ve hayırlı kazançlar dilerim.” dedi.

BEŞİKDÜZÜ’NÜN YENİ KAYMAKAMI GÖREVİNE BAŞLADI

Hazzo Kaymakamlığı’ndan Beşikdüzü Kaymakamlığı’na atanan Ferhat Vardar görevine başladı. AK Parti Beşikdüzü eski İlçe Başkanı Harun Demirci ve Beşikdüzüspor’un efsane başkanı Harun Topal Kaymakam Ferhat Vardar’ı ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

Ferhat Vardar kimdir?

Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar Özgeçmişi 1982 yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu ve ortaokulu İzmir’de, lise eğitimini Manisa’da tamamladı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2006 yılında Maliye Bakanlığında Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak memuriyete başladı. 30.12.2009 tarihinde 97. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. İl merkez stajını Çankırı Valiliği’nde, Teftiş Stajını İstanbul ili Fatih ve Sarıyer ilçelerinde, Kaymakam Refikliği Stajını Ankara ili Çubuk Kaymakamlığı’nda tamamladı. Sinop Durağan ve Ayvacık ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Yurtdışı stajı çerçevesinde, İngiltere’de Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans programına katıldı. Kaymakamımız; Kayseri/Felahiye, Giresun/Alucra, Van/Özalp, Erzurum/Köprüköy ilçelerinde görev yaptı. Kaymakam Vardar evli ve üç çocuk babasıdır.

EBRAR TRABZON’UN GURURU OLDU

TÜBİTAK Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Araklı Yılmaz Çebi Ortaokulu öğrencilerinden Ebrar Yılmaz bu yıl 15.674 projenin başvurduğu yarışmada Türkçe dalında Türkiye ikincisi oldu. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ebrar’ı tebrik etti. Çebi, “Proje sunumunu büyük bir zevkle izledik. Gençlerimizin her zaman destekçisi olduk ve daima yanlarındayız.  Ebrar kızımızı canı gönülden tebrik ediyor, eğitim hayatında üstün başarılar diliyorum. Danışmanı Ayda ve Doğukan Kahraman hocalarımız emekleri için teşekkür ediyorum.  Bravo Ebrar.” dedi.

MUHTARLARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Muğla’nın Dalaman İlçesine tayini çıkması dolayısıyla Vakfıkebir’den ayrılan Kaymakam Mesut Yakuta, başarılı mahalle muhtarlarını teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Vakfıkebir Kaymakamlığı adına Kaymakam Mesut Yakuta’nın imzasıyla 7 mahalle muhtarı adına hazırlanan teşekkür belgeleri Vakfıkebir Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz tarafından muhtarlara takdim edildi. Teşekkür belgesinde; ‘Muhtarlık görevinizde göstermiş olduğunuz özverili ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür eder, başarılı ve gayretli çalışmalarınızın devamını dilerim’ denildi.

Teşekkür belgesi alan muhtarlar; Büyükliman Mahallesi Muhtarı Sadık Aydın, Körez Mahallesi Muhtarı Hasan Ömür, Köprücek Mahallesi Muhtarı Hasan Bahadır, Karatepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Alkin, Bozalan Mahallesi Muhtarı Mustafa Turutoğlu, Hacıköy Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Bizel ve Yalıköy Mahallesi Muhtarı Yüksel Baş, Kaymakam Mesut Yakuta’ya teşekkür ettiler.

ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİLER

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan, mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) yönetiminde olduğu Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Protokol Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya TTSO Başkanı ve Protokol Yürütme Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Akın Baydere, TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, TTSO Meclis üyeleri Aydın Özkurt ve Alper Bekar, Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfüye Kul ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Aydın ve her iki okulun yetkilileri katıldı. Toplantıda iki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde protokol kapsamında yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

BAŞKAN EKİM TALEPLERİ DİNLEDİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, vatandaşlarla buluştu. Ekim, “AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatımızın düzenlemiş olduğu, “her hafta bir mahalle” ziyaretimizde bu hafta Çınarlık  Mahallemizdeydik. Hem hasbihal ettik hem de taleplerini dinledik. Keyifli sohbetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞİRAN’DA ANNELERE EĞİTİM

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, Şiran’da yaşayan anne ve anne adaylarına eğitim verdi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği birimleri Şiran İlçesinde kamu kurum kuruluşlarında görev yapan anne ve anne adaylarına En İyi Narkotik Polisi Anne faaliyetleri kapsamında, En İyi Narkotik Polisi Anne Eğitim Modülü, UYUMA, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı, Siber Güvenlik (SİBERAY) konularında eğitim verdi.  Eğitim sonunda katılımcılara UYUMA ve KADES uygulamasının kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi verilerek uygulamanın katılımcıların cep telefonlarına indirilmesi sağlandı.

Editör: TE Bilisim