Bindik şoföre sordum ak tavırs öğrenci ücreti ne kadar. Artık o durağa geçmiyoruz. Neden dedim. Akçaabat durakları şikayet etmiş. Bu nasıl bir yönetim anlayışı kime sordular. Ben neden okula 800 metre bayır çıkmak zorundayım. 100 metre terlemeden okuluma inmek varken. Son yıllarda ak tavırs ve civarında yüzlerce site yapılmışken. Onca insan Akçaabat şoförleri keyfi için 800 metre bayırı çıkmak zorunda bırakılmak nedir.
 
Kim düzenledi kime söylemem lazım dedim şoföre. Büyük şehir belediyesine dedi. Okula geldim ulaşım daire başkanını aradım. Durumu izah ettim. Bana dediği o güzergahlar yıllar önceden belirlenmiş yapacak bir şey yok. Dedim ulaşım vatandaş için mı şoförler için mi. Onca  yeni bina yapıldı okul var bunlar dikkate alınmaz mı. Hemen hantal bürokrasi devreye girdi.
 
Efendim Akçaabat Kaymakamına oradan Akçaabat Belediyesine, oradan Akçaabat Şoförler Odasına yazmalıymışım onlar bunu dikkate alıp meclisleri de görüşüp karar verirlerse büyük şehir belediyesine iletirlerse onlarda dikkate alacakmış.
 
Allah’ınızdan bulun emi. Borçlansam bankalara faiz yüklenerek Araba alsam şehir merkezinde oturuyorum aylık 400 TL garaj parası vermem lazım. Tek övündüğünüz şey yol yapmak o da beni Okuluma gelmek için terletmeden gelebilirken sizin vatandaşı değil de şoförü dikkate almanız yüzünden yokuş çıkarıyorsa yolunuz batsın. Bu şikâyetimin yerine ulaşmasını bekliyorum. Oturduğunuz yerler vatandaşa hizmet içindir. Sizin ulaşım sorununuz yok tabi altınızda makam araçlarınız var değil mi?” dedi.
 
Başkanlığa Karadenizli İsim Atandı
 
Polis Akademisi Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Polis Akademisi Başkanlığına Prof. Dr. Yılmaz Çolak atandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ise açık bulunanİş Müfettişliklerine 13 isim atandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Polis Akademisi Başkanlığına Prof. Dr. Yılmaz Çolak atandı. Söz konusu atama 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nun 6’ncı maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yapıldı. Bu arada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliklerine, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren İş Müfettiş Yardımcıları İlker Karakaş, Derya Topuksak, Elif Türk Güneş, Furkan Yılmaz, Gökhan Akyol, Gökhan Kıraç, Muammer Akın, Mustafa Orkun Çelik, Nefiset Akkaya, Recep Güner, Rıza Harun Özer, Umut Akın ve Yaşar Ertan’ın atamaları gerçekleştirildi.
 
Okul Müdürü’nün Spora Tutumu!
 
Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrenci okullarında boks sporu yapmak istemelerine rağmen Lisesi’nin müdürü engeline takıldılar. Okul Müdürü Abdullah Boğoçlu, boksun bir spor olmadığını kendi okulundaki öğrencilerin böyle bir sporla uğraşmasını istemediğini makamına gelen antrenöre söyledi.

Okul kız ve erkek öğrencilerinin bu spora karşı ilgisi olmasına rağmen okul  müdürü Abdullah Boğoçlu’nun Trabzon’un en başarılı branşı olan boks sporuna karşı bu tutumu bizleri hayrete düşürdü. Üniversite sınavı ve okul içi sınavlarda bunalan ve sınav stresini atmak isteyen öğrencilerin isteklerine duyarsız kalması bizleri hayrete düşürdü.
 
Başkan Yalnız Bırakmıyor
 

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda sosyal sorumluluk projesi kapsamında hizmete sunulan doğan her bebek adına Torul Kalesi’nde fidan dikimi ve ailelere ev ziyaretleri devam ediyor. Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir ve eşi Nazan Özdemir, Veysel-Gülbahar Selvi çiftinin 3 Eylül tarihinde dünyaya gelen bebekleri Zeynep Ceren Selvi’yi evinde ziyaret etti.

Ziyarette Belediye Başkanı Özdemir ve eşi Nazan Özdemir çifte hayırlı olsun dileklerini ileterek hediyelerini takdim etti. Belediye Meclis Üyesi Süleyman Akyüz ve Halkla İlişkiler Birimi Müdürü Fatih Keleş ise Doğan-Sema Ayhan çiftinin 14 Eylül tarihinde dünyaya gelen bebekleri Utkan Alp Ayhan’ı evinde ziyaret ederek çiftlere hayırlı olsun dileklerini ileterek hediyelerini takdim etti.
 
 “Ciddi adımlar atıyoruz”
 
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Rize Belediyemiz işbirliğinde, Rize Belediyemiz Meclis Salonunda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminere Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin’in yanı sıra, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ( DKBB ) Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, İSG Eğitim Koordinatörü Mehmet Nuri Ersan, İl ve Çevre İlçelerden Kurum Müdürleri ve personeller katılım sağladı. Seminerde bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin, “Bu tür seminerlerin belirli aralıklarda yapılmasında fayda var. Bilgilenmek, bu bilgileri hayatımızın her alanında uygulamak bizler için yararlıdır.

Önlem alınmazsa olası bir kazayla karşılaşmamız an meselesidir. Onun için bu ve benzeri eğitimlerin hayatımızda önemi büyüktür. Tedbir bir kez alınıyor ama beklide 40 yılda bir olabilecek bir kazadan bizim korunmamızı sağlıyor. Bu kapsamda kurumsal anlamda bizde ciddi adımlar atma gayreti içerisindeyiz. Bu gün Türkiye’de bu anlamda bu adımlar atılıyor, bu konular konuşuluyorsa bu çok yol aldığımızın bir göstergesi ve bizleri memnun edici bir durumdur. Bu eğitimin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından seminerde, İSG Eğitim Koordinatörü Mehmet Nuri Ersan tarafından salonda bulunan konuklara görsel sunum eşliğinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili önemli bilgiler aktardı.
 
Görüş Alışverişinde Bulundular
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri, yürütecekleri projelerde işbirliği imkânlarını görüşmek üzere çeşitli ziyaretlerde bulundu.

TTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Göç ve kurul üyeleri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun eşi Şenay Ustaoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan’ı ziyaret etti. Kurul üyeleri ziyaretlerinde yürütmeyi planladıkları projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu ve işbirliği olanaklarını görüştü.
Editör: TE Bilisim