‘Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği mevcut Başkanı Dr Ahmet Zengin'in Ulu Önder Atatürk ve 19 Mayıs ile ilgili talihsiz paylaşımını öğrenince hem kendi adıma, hem Çaykara'lılar adına, hem de onun adına üzüldüm. O yörenin bir ferdinin hele hele Tıp okumuş, Uzman Doktor olmuş birinin bu hataya düşebileceğini asla düşünemezdim. 15 yıl Çaykara Belediye Başkanlığı,15 yıldan fazla bahsi geçen dernekte yöneticilik yapmış ve 2 öğrenci yurdunun yapımında emeği olan biri olarak fevkalade mahcup ve üzgünüm.
 
Mevcut Başkan bir kez daha Tüm Türk halkından, ona destek vermiş biz üyelerden özür dileyerek istifa etmelidir. İstifa da bir erdemdir. En kısa zamanda olağanüstü Kongre ile Tüm Çaykara ve Dernekpazar'lıları kucaklayacak yeni bir ekip, yeni bir yönetim oluşturularak hizmetler devam etmelidir. Yeni yönetim, işinde başarılı, mesleğinde kariyer yapmış üyelerden oluşmalıdır. Eski Başkanlar dahil, bende  bu yeni yönetimde olmadan dışardan destek vermek suretiyle yeni bir başlangıç yapmalıyız. Tüm Hemşehrilerimi göreve davet ediyorum. Saygılarımla.’
 
KADINLARDA AYAKTA
 
Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Bakanı Canan Nehbit yazılı açıklama yaptı: ‘Sosyal medya hesabında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili olarak, “Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsiz, din düşmanı zihniyeti kınıyorum” paylaşımı ile Atatürk ve Cumhuriyet değerleri ile milli hassasiyete sahip insanları rencide eden “Bunu derken kastım; 19 Mayıs gibi milli bir gün için, bir kutlama görselinde, ergenlik çağındaki kız çocuklarının kıyafetlerini tasvip etmediğimdendir.”

Paylaşımı ile özrü kabahatini aşan; kızları ve kadınları kıyafetleri üzerinden spor ve sosyal hayattan dışlayıcı, cinsiyet ayrımcı bir tutum sergileyen Dr. Ahmet Zengin; bir spor şehri olan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bünyesinde üç tane kadın futbol takımı bulunan, mutlu anlarında elele, omuz omuza horona duran Trabzon Halkına;Kurtuluşu ve Cumhuriyeti emek emek yaratan Halide Onbaşı’ya, Nezahat Onbaşı’ya, Şerife Bacı’ya, Erzurumlu Kara Fatma’ya, Halime Çavuş’a, Gördes’li Makbule’ye, Çete Emir Ayşe’ye, Tayyar Rahmiye’ye ve Ata’sının izindeki tüm Cumhuriyet Kadınları’na Cinsiyet ayrımcı ve aşağılayıcı özrünüzden dolayı özür borçlusunuz. Türk Kadınlar Birliği olarak Dr. Ahmet Zengin’i gayri milli ve cinsiyet ayrımcı söylemlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz.’
 
ARAKLI’DAN KUTLAMA
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başkan Çebi mesajında; “Bir mübarek Ramazan Ayını daha geride bırakarak, bayramı idrak etmekte, bu güzel günlerin feyzi, rahmet ve bereketinde buluşmaktayız.

Bayramlar, bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız.” diyerek şöyle devam etti:“Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında her ne kadar yakınlarımızla ve sevdiklerimizle, eskisi kadar bir araya gelemiyor olsak da, Ramazan Bayramı’nda kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek birlikte geride bırakacağız. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, tedbirler elden bırakılmaksızın kutlanması en büyük temennimizdir.Yüce Allah’tan, bu mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için daha güzel yarınlara vesile olmasını, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
BAYRAM TEBRİĞİ
 
GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ramazan Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Rektör mesajında şu sözlere yer verdi:
 
“Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sona ermesiyle birlikte bir bayrama daha kavuştuk. Milletçe ortak temel değerlerimiz etrafında birleştiğimiz bayramlar, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarıldığı, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, aile ve toplum olarak birlik ve beraberlik içinde olmanın hazzını yaşadığımız özel ve anlamlı günlerdir. Büyük bir sabırla ve inanarak tuttuğumuz oruçların mükâfatı olan Ramazan Bayramı, ülkemizde halen devam eden Covid-19 salgını dolayısıyla bu yıl biraz daha farklı bir şekilde kutlanıyor. Her ne kadar sevdiklerimizden sosyal mesafe açısından uzak bir bayramı geçirecek olsak da, inanıyorum ki bu sıkıntılı günleri de en kısa sürede atlatıp, hep birlikte mutlu günler göreceğiz. Bayrama sağlıklı, umut ve güven içinde ulaşmayı ümit eden bizler için bugün umutsuzluğu gönüllerimizden söküp atma günüdür. Bugün bayram neşesini tüm sevdiklerimizle paylaşacağımız en güzel gündür. Dayanışmanın ve birlik olmanın coşkusunu en derin şekilde hissettiğimiz bu bayram günlerinde tek yürek olarak ülkemizi daha iyi günlere götüreceğimize tüm kalbimle inanıyorum.Bu duygu ve düşüncelerle başta Gümüşhane halkımız, üniversitemiz öğrencileri ve personellerimiz olmak üzere, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımla kutluyor; sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”
 
UZUN’DAN TEŞEKKÜR
 
AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesine ulaşımı sağlayacak olan yolun ihale değerlendirme süreci tamamlanıp ve ilgili firma ile sözleşme imzalandığını ve yolun en kısa sürede yapımına başlanacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun “ Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na yolun bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan dönemin Ulaştırma Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçirilmesi için desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Karayolları Genel Müdürümüz Abdülkadir Uraloğlu'na ve Bölge Müdürlerimize Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım'a TBMM Çevre Komisyonu Başkanmız Trabzon  Milletvekillimiz Muhammet Balta'ya, Milletvekillerimiz Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora'ya,Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu'na Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta'ya Projenin başından beri bütün imkanlarını seferber ederek işin takibini  yapan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya, ilgili firmaya ve emeği geçen tüm Karayolları personellerine teşekkür ediyorum.  Vakfıkebir’imiz ve Trabzon’umuz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
 
EKİM’DEN BAYRAM MESAJI
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik etti. Başkan Ekim, mesajında, “bir yaşam kültürü olan; birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Ramazan ayını geride bıraktık.

Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihten gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günlerinden olan Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul ve kimsesiz olanlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının tüm insanlığa, İslam âlemine, ülkemize ve ilçemize; huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. Sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle Ramazan Bayramınızı yürekten kutlarım, ifadelerine yer verdi.
 
SEFERLER BAŞLADI
 
S.S. Rize Trabzon Küçük Otobüsleri 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 28 Mart akşamı durdurulan Rize Trabzon arası dolmuş yolcu taşımacılığının bugünden itibaren yeniden başladığını açıkladı.

Kooperatiften yapılan açıklamada, seferlerin karşılıklı olarak başladığı ifade edilerek, dün Rize ve Trabzon’dan ilk seferlerin sabah 8’de başladığı ve yarım saat aralıklarla karşılıklı seferlerin devam edeceği, akşam Rize’den son aracın 18.00’de, Trabzon’dan ise 20.00’de hareket edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim