HAKLARIMIZI VERİN

Hekimsen Trabzon Şube Başkanı Dr. Serpil Tuncay Yetişkul, Sağlık bakanlığı yetkililerine seslenerek, ‘Hekimlerin haklarını görmemezlikten gelemezsiniz.’ dedi.

MÜDAHİL OLDULAR

Türkiye Barolar Birliği Başkan yardımcısı Av.Sibel Suiçmez Başkanlığında Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyeleri İstanbul sözleşmesine karşı açılan davaya Ankara Adliyesinde müdahil olarak katıldılar.

SONEL’E ZİYARET

Ordu Valisi Tuncay Sonel’i Trabzon Şehit Aileleri ve Gaziler yardımlaşma derneği başkanı Mehmet Tezcan ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek sorunları ile ilgili bilgi verip desteklerini Talep ettiler.

ÇUVALCI’DAN PROF. DR. KAR’I ZİYARET

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ankara’daki temasları kapsamında, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’a nezaket ziyaretinde bulundu. Yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürüten Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun çalışmaları hakkında görüş alışverişinde ve tavsiyelerde bulunulan ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

KAYMAKAMDAN ZİYARET

Hopa Kaymakamı ve Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Gürkan Üçüncü, Trabzon’da Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ofisini ziyaret etti. UND Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, UND Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Haşim Çavdaroğlu ve Uluslararası Lojistik Firması Sahibi İsmail Tosunoğlu ile UND Karadeniz Temsilcisi Hakan Demircan’ı ziyaret etti. UND temsilcileri, Kaymakam Üçüncü ile Sarp Sınır Kapısındaki lojistik sektörünün sorunları ile alakalı istişare yaparak, dilek ve temennilerini ilettiler.

ZİRAAT BANKASI YÖNETİCİLERİNDEN BORSAYA ZİYARET

Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Miktat Altuntaş beraberinde Arsin Şube Yöneticisi İlknur Karaşah ve Arsin Şubesi Perakende Müşteri İlişkileri Yetkilisi Yener Yılmaz ile birlikte Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret ederek Yönetim Kurulu BaşkanıEyyüp Ergan ile görüş alışverişinde bulundu.

TTB Yönetim Kurulu Üyesi Celil Karabinaoğlu ve Genel Sekreter Nazlı Genç'in de hazır bulunduğu görüşmede iş dünyasına yönelik finansman destekleri görüşüldü.

TÜRKİYE’NİN ELVERİŞLİ TARIM ARAZİLERİNE NE OLDU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, “Venezuella’da tarım yapacakmışız. Daha önce de Somali’de tarım yapmak için toprak kiralamışlardı.

Fos çıktı. Şimdi sormak lazım, Türkiye’nin elverişli tarım arazilerine ne oldu? Tabir caizse bu topraklara kıran mı girdi? Yoksa bezdirdiğiniz, kredi ve faizle bitirdiğiniz çiftciler mi küstü? Kendi kendine yetebilen 5 tarım ülkesinden biriyken neden buğday ı bile savaşan 2 ülkeden dilenir hale geldik. Neden benim çiftcim desteklenmez de Venezuella’daki çiftçiye destek olmak için tarım arazisi kiralanır. 20 yıllık iktidarınızda bir kez bile GAP ve sulama arazilerinde tarımı neden konuşmadınız? Yoksa daha önce yaptığınız peynir ticaretinin diyetimidir tarım arazisi kiralamak?” dedi.

ARSİN’DE VELİLERİN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ

 Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, “Arsin merkezde yer alan iki büyük eğitim yuvası Cumhuriyet ve Atatürk okullarında eğitim gören öğrenci velilerinin, okulların ‘ortaokul’ ve ‘ilkokul’ diye iki ayrı ana eğitim başlığında eğitim verilmesinin öğrencilerin var olan eğitim düzenini olumsuz yönde etkilemesi endişelerinden dolayı bu ayırımın yapılmaması yönünde olan taleplerini girişimlerimiz sonucu gerçekleştirdik. Okullar var olan düzeninde devam edeceklerdir. Arsin’e yeni yapılacak okul ile ailelerin ihtiyaçlarını daha verimli bir şekilde gidermek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz.” dedi. Gürsoy, yaptığı paylaşım ile çocukları karne etkinliğine davet etti. Gürsoy, “Haydi çocuklar, karne şenliğine. Birbirinden eğlenceli palyaço gösterileri, balonlar ve bir çok oyunla birlikte öğrencilerimizin okullarının tatile girmesiyle, karnesini alan tüm öğrencilerimizi Arsin Sahil Parkı'nda düzenleyeceğimiz Karne Şenliği'ne bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 “ISRARINIZ ÜLKEYİ İFLASA SÜRÜKLEDİ”

İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye`de yaşanan hayat pahalılığının sebebini küresel krize bağlayanları anlamak mümkün değil. Bu yalan ve aldatmaca haberlerle aziz milletimizi aldatmaya devam edemezsiniz! Lütfen algı yaratmayı bırakın toplumun gerçek gündemi ile meşgul olun. Faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığına yönelik ısrarınız ülkeyi iflasa sürükledi. Yine Kur Korumalı mevduat hesapları açarak hazinenin kaynaklarını sayıları üç yüz bin olan barona aktarıyorsunuz. Bu da ülkemiz insanının daha da fakirleşmesine sebep oluyor. Türkiye'de yaşanan kriz, küresel krizin etkileri ile oluşmuş (!)Türkiye'de bir yılda akaryakıtın fiyatı beş kat artarken hangi ülkede böyle bir felaket yaşandı. Yanıbaşımızda savaşta olan Ukrayna'da enflasyon %16 iken Türkiye'de yüzde 150'yi aşmıştır. Yönetim zaafiyetinizden dolayı ülkemizde yaşanan felaketlerin sebebi küresel kriz deyip başarısızlığınızı örtemezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kamu kaynaklarını nasıl heba ettiğinizin hesabını bu millete vereceksiniz. Sandık gelecek ve siz milletimizin iradesi ile Türk siyasetinin tarihi çöplüğünde yerinizi alacaksınız.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim