AKÇAABAT KİLİT!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde özellikle Yaylacık ve Söğütlü arasındaki trafik sıkışıklığını aşmak isteyenler Kireçhane köprüsünden giriyor ve Düzköy yolundan çıkmak istiyor. Artık burası da yetmiyor.  Bu bölgeye Kaşüstü türü bir dalçık tüm sorunları ortadan kaldıracaktır.

ERDEM’E ZİYARET

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Diyarbakır’da Jandarma komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

İŞ DÜNYASI ALANDA

Trabzon’un iş dünyası da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde meydana akın etti. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Birincioğlu, Kaan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ofluoğlu, Kermak Kerimoğlu Makine Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kerimoğlu, Avukat Mesut İskenderoğlu, Aras Ticaret Ali Murat Aras’da demokrasiye sahip çıktılar. Meydandaki etkinlik alanından sonra meydan parkına geçen Trabzon’un iş dünyası, parkta oturup geçmişten bugüne 15 Temmuz’un değerlendirmesini yaptılar.

DANIŞMAZ CADDESİ MOBESE BEKLİYOR

Araklı ilçesinde MOBESE kamaraları olan bölgelerde asayiş olayları azalırken okullar caddesi olarak bilinen Şehid Yılmaz Danışmaz caddesi ve öncesinde Şehid Ayhan Karabela caddesinde aydınlatmanın yeterli olmadığı alanlarda vatandaşlar tedirgin. Geç saatlerde elinde köpeklerle etrafı rahatsız eden gençlerden muzdarip olduklarını belirten vatandaşlar eski Sürmene yolu  caddesi üzerine konulan mabese kameraları ile olayların kesildiğini söylediler. Şehitlerimizin adını taşıyan bu caddelerde olayların olmaması için caydırıcı olan ve önleyici tedbir amaçlı  mobese kamarası olarak hem aydınlatılması hem de mobeseya kavuşması bekleniyor.

SARIALİOĞLU'NA ÜSTÜN HİZMET BERATI

Geçtiğimiz Haziran ayında hayata gözlerini yuman hayırsever işadamı Miktad Sarıalioğlu için Of Belediye Meclisi tarafından Üstün Hizmet Beratı düzenlendi. Of'un sevilen işadamlarından Miktad Sarıalioğlu, ölümünün ardından unutulmadı. Türkiye'nin çeşitli illerine ve Of'a birçok eser kazandıran Miktad Sarıalioğlu'nun, ömrü boyunca birçok insana faydası dokundu. Başta eğitim olmak üzere tüm Türkiye'de yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Miktad Sarıalioğlu'nun gıyabında eşi Oya Sarıalioğlu'na Of Belediye Meclisi tarafından  Üstün Hizmet Beratı takdim edildi. Oya Sarıalioğlu'na Üstün Hizmet Beratını takdim eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Miktad Sarıalioğlu'nun hayırsever kişiliğinden bahsetti.

 ‘MHP HAİNLERİN KÂBUSUDUR’

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, “

Gerçek Vatan sevdalılarının Devlete baş kaldıranlara bedel ödettiği, Milli iradeyi temsil edenlerin Milletle birlikte Devlet adamlığının dersini verdiği bir destanın adıdır 15 Temmuz. Milletten aldığı gücü Millete çevirenlerin; inançsız, Vatansız ve Bayraksızların neler yapabileceğinin açıkca ortaya dökülmesinin adıdır 15 Temmuz. Özellikle Ülkücü hareketin varlık sebebi son Türk Devletini hainlere karşı biçare ve savunmasız bırakmadan kanının son damlasına kadar savunmak ve müdafa etmektir. Kutlu Vatan nöbetimiz hiç bir karşılık beklemeden sonsuza kadar devam edecektir. MHP bunun için hainlerin kâbusudur. MHP bunun içindir ki içerden ve dışarıdan açıkça hesap yapanların can düşmanıdır. Durduğumuz yerin kıymetini bilmeyenlere, Siyasi tutumumuzdan hiç bir şey anlamayanlara söylenecek tek söz vardır" Milliyetçi Hareketin siyasi duruşunu ve çizgisini sarsılmaz inançlarımız ile  Türkiye ve Türk Milletinin çıkarları tayin eder.”

 ‘DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’

Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şube Başkanı Arif Gürsoy, 15 Temmuz 2016 hain işgal-darbe girişiminin 4. yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada, “ Türk Milleti tarih sahnesinde yerini aldığından itibaren, çeşitli hainliklerle karşı karşıya kalmıştır. Hedefleri hep aynı olmuştur; Türk Milletini tarihten silmek, Türk Devletini parçalayıp yok etmektir. 15 Temmuz 2016 günü yapılmak istenilen de, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi işgal etmekti. Milletimizi esaret altına almaktı. Asırlarca, kimi Hindu kimi yamyamların yapamadığını gerçekleştirmekti. Ancak, Yüce Allah’ın yardımı ve asil milletimizin kahramanca direnişi sayesinde, bu hainlerin ihanetleri yerle bir edildi. Unutulmasın ki bundan sonra da hep yok edilecektir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Allah milletimizi, Devletimizi ve İslam alemini her türlü hainliklerden, işgal ve karmaşadan korusun.”

MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik mesajında;  "15 Temmuz'un sene-i devriyesi sebebiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz gecesi yaşananları unutmamalı, her daim uyanık olmalıyız. 15 Temmuz hain darbe gecesi yaşananlar ve aziz milletimizin gösterdiği mücadele unutulmamalıdır. Yeni nesillere aktarılması gereken milli birlik günüdür. Bizler ülkücüler olarak her zaman, her şart altında, sonunu hesap etmeden, aziz milletimizle yürümeye devam edeceğiz.  Tekrardan başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

MERTOĞLU, YENİDEN ATANDI

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Harun Mertoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile aynı göreve yeniden atandı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı'na ve üyeliklerine yapılan atamalar belli oldu. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Rizeli hemşehrimiz Av. Harun Mertoğlu, aynı göreve yeniden atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Muharrem Kılıç Başkan, Alişan Tiryaki 2. Başkan atanırken; Burhan Erkuş, Dilek Ertürk, Harun Mertoğlu, İsmail Ayaz, Mehmet Emin Genç, Muhammet Ecevit Carti, Saffet Balın, Ünal Sade, Zennure Ber’in atamaları üye olarak gerçekleşti.

TRABZON'DAKİ AFGANLAR ENDİŞELİ

ABD ordusunun Afganistan'dan geri çekilme süreci devam ederken Taliban'ın Afganistan’da ilerleyişini sürdürmesini Trabzon'daki Afganlar endişe ile takip ediyor.   Merkezi Trabzon'da bulunan Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, ABD’nin 20 yıllık işgalin ardından çekildiği Afganistan’da Taliban’ın hızlı bir şekilde ilerlemesi, ülkede iç savaş ihtimalini de beraberinde getirdiğini belirterek Türkiye’nin Afganistan’daki tüm karşıt grupları bir araya getirerek Afganistan’da kalıcı bir barış sağlayabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim