73 yaşına giren Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Ahmet Salih Birincioğlu için düzenlenen organizasyonda örnek bir birliktelik sergilendi. Bu jest karşısında oldukça duygulanan Birincioğlu, Başkan Muhammet Balta ve Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarına teşekkür etti.
 
Siyasete Zerafet Getirdik
 
Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Divan toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Sadettin Çiçek, “Teşkilatımız ile birlikte her an seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza başladık. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak siyasete zarafet getirdik. İnşallah yeni bir ruhla, yeni bir heyecanla, yumuşak bir üslup ile doğruları söyleyerek çalışıyoruz. Vakfıkebir ilçemiz ile Yeniden Refah Partimizi tanıştırdık. Girilmedik işyeri, çalmadık kapı, girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız.
 
Güzel ilçemizde yapılamayan, eksik kalanları tamamlayacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı gerek sosyal, gerek maddi yönden insanımız zor günler geçiriyor. Siyaseten bunların giderilmesi, halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesi, manevi yozlaşmanın önüne geçilmesi için, yarınlarımıza daha iyi bir yaşam için, artık burada Refah var, burada adalet var, burada güven var, burada gelecek var, Vakfıkebir için biz varız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sabahattin Ülkü’nün yaptığı değerlendirme konuşmasının ardından mahalle başkanlarına rozet takıldı ve yetki belgeleri verildi.
 
MEGİP Çalışmalarına Devam Ediyor
 
İstihdam seferberliğine katkıda bulunmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Üçyıldız Mobilya ile 24 kişilik Hasır Mobilya İşçisi kursu için protokol imzalandı.

TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, MEGİP’in firmalara büyük bir olanak sağladığını söyledi. MEGİP kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve Of Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 2 yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenmesi planlanıyor. İşverenler çalışan sayılarının yüzde 50'sine kadar kontenjan talebinde bulunabilecektir. 100 ve üzeri çalışana sahip yeni açılan firmalarda kontenjan sınırlaması olmayacaktır. 
 
Otobüs Duraklarındaki Tehlike
 
Trabzon’da ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediye otobüslerinin durak noktalarını yanlış seçimi vatandaşların can güvenliğini zaman zaman tehlikeye düşürüyor.

Akçakale Mahallesinde uluslararası devlet karayolu üzerinde bulunan otobüs durağına ulaşmak adeta işkence. Yol ile kenarı ayıran refüjden aşarak, emniyet şeridinden bozma durağa ulaşmak vatandaşlar için çileye dönüşüyor. Vatandaşların durakların büyük bölümünün uygunsuz olduğunu dile getirerek yetkililerden çözümü konusunda yardım beklediklerini söylediler.
 
Parlayan’a Büyük Görev
 
Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcılarından Osman Parlayan, Akçaabat Belediyesi bünyesinde kurulan Belediye A.Ş. şirketinin yönetim kurulu başkanlığına atandı. Parlayan’ı Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, kardeşi Adem Güneş ile Akçakale’den renkli sima Murat Saka ziyaret ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Halis Güneş, “Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcısı Sn. Osman Parlayan, Akçaabat Belediyesi bünyesinde faaliyet gösterecek Belediye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Özgüneş Ailesi olarak Osman Parlayan'a görevinde başarılar diler, Akçaabat'ımıza hayırlı işler yapmasını Allah’tan niyaz ederiz” dedi.
 
Abdullah Sevim Daha Ne Yapsın
 
S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, kooperatifine bağlı yaklaşık 600 minibüs şoförünü ‘Ayakta yolcu alma’ konusunda uyardı ve hafta başından itibaren ayakta yolcu alan araçlara ciddi cezai müayideler uygulayacağını da söyledi. Araçlar Pazartesi itibari ile ayakta yolcu almayı bıraktı.

Bazı araç sürücüleri hala daha uluslararası karayolunda araç kullandıklarını unuttular. Yine duraklara yanaşma yok. Yine aracın bir tekeri emniyet şeridinde bir tekeri sağ şerit üstünde. Minibüs şoförleri(!) siz uluslararası karayolunda araç kullanıyorsunuz. Nerde durup kalkacağınıza çok dikkat etmelisiniz. Yoksa bir kaza daha kaçınılmaz. Araç iyice durağa yanaşmadan kapılar açılmamalı. Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim var gücü ile sizin için uğraşıp çalışıyor. Daha ne yapsın. İnsaf yani.
 
Vali Taşbilek Teşekkür Etti
 
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, ‘Şehirlerimiz ayrı, gönüllerimiz aynı’ diyerek köy okulunu baştan aşağıya yenileyen öğrencileri Valilik makamında misafir etti.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek Gümüşhane’de üniversite okuyan Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık kulübü üyesi gençler ‘Şehirlerimiz Ayrı, Gönüllerimiz Aynı’ diyerek Kürtün ilçesindeki köy okulunu 3 gün boyunca geceli gündüzlü çalışarak baştan aşağıya yenilemiş, öğrenciler için giysi, bot, oyuncak ve kırtasiye malzemesi temin etmişti. Etkinliğin tamamlanmasının ardından Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, öğrencileri makamında ağırladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, gençlik merkezi liderleri, fotoğrafçılık kursu eğitmeni Uğur Bulut ve etkinliği gerçekleştiren üniversite öğrencileriyle sohbet eden Vali Taşbilek, “İyi olmanın, güzel olmanın, kardeşliği paylaşmanın ölçütü yok” değerlendirmesinde bulunarak gençlere teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim