Anket sonuçları yavaş yavaş kamuoyuna yansıyama başladı. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta kamuoyundaki genel kanıya göre görev süresi boyunca ilçeye tarihinin en büyük hizmetlerini kazandırıyor. Yapılan bu hizmetler 8720 nolu numaradan SMS ile düzenlenen ankete de yansımış.

Anket sonucuna göre Vakfıkebir’de ankete cevap verenlerin  % 86’sı ‘Evet başarılı buluyorum’ yanıtını vermiş. Çok yüksek bir oranda halkın memnuniyetini kazanan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.
 
Sağlıklı Şehirler İçin Önce Alt Yapı
 
Görele Belediyesi, Hürriyet Mahallesi civar mahalle ve köylerin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve artık işlevini yitiren içme suyu şebeke hattı döşeme ve betonlama çalışmalarını da tamamladı. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, sağlıklı şehirleri ancak sağlıklı bir alt yapı üzerine inşa edebileceklerini belirterek, kentin alt yapısını sil baştan yenilediklerini, bu yenilemeyi mahallelere de taşıyarak, sürdürdüklerini söyledi. Başkanı Tolga Erener, “İlçemizdeki alt yapı sorunlarında kalıcı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Şehir merkezimiz başta olmak üzere birçok bölgemize yaydığımız içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarımızı Hürriyet Mahallemizin 2.5 kilometresinde sürdürdük. Çalışmalarımız esnasında bozulan mahallemizin yolunu da sil baştan betonladık. Şehrin temelini alt yapı oluşturur. Alt yapınız ne kadar güçlüyse şehriniz ve mahallelerinizde o kadar güçlüdür. Mahallelerimize aynı oranda hizmet etmeyi tercih ediyor, hizmet anlayışımızdan ödün vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz şehrimize hizmet ettikçe halkımızın bizden beklentileri yükseliyor ve her soruna el uzatmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
 
Öğrenci Olmayınca İlkokul Kısmı Kapanıyor
 
Tonya Karşular Mahallesi’nde 71 yıldan beri eğitim öğretimini sürdüren okulun ilkokul kısmı kapanıyor. Karşular Mahallesi’ndeki Şehit Cemil Küçük İlkokulu, merkez Şehit Ayhan Güner İlkokulu’na taşınacak.
 
Edinilen bilgiye göre okulun ilkokul bölümünde dört sınıfta öğrenci sayısı 10’nun altına düştüğü için ilkokul kısmının kapanacak. Yetkililer, anasınıfında iki öğrenci bulunduğu, ilkokul kısmında da 10’nun altına düşen öğrenci sayısı nedeniyle eğitim öğretimin sürdürülemeyeceğini ifade ettiler.
 
Öte yandan ortaokul kısmının eğitim öğretime devam edeceği ifade edildi. Karşular İlkokulu adıyla 1947 yılında eğitim öğretim öğretime açılan okul, sekiz yıllık kesintisiz ilköğretim uygulaması nedeniyle bünyesine ortaokulu da kattı.
 
BGC Ziyaretleri
 

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti ziyaretlerini sürdürüyor. Büyükliman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aydın Gelleci, Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Bahadır, Mehmet Bülent Alp ve Ahmet Saraç ile birlikte sırasıyla Beşikdüzü Belediye Başkan Orhan Bıçakçıoğlu, İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti İlçe  Başkanı Harun Demirci ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret ederek, bölgenin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundular.  Ziyaret sırasında konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Bu yörede bulunan ilçelerin hangisine hizmet gelirse gelsin tüm yöredeki insanlarımız faydalanmaktadır. Bu nedenle bizler belediye başkanları olarak, sizlerde basın mensupları olarak Büyükliman yöremiz için el ele vererek çalışmalıyız” dedi.  AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, “Yöremizde çok faal bir şekilde çalışan basın mensuplarımız var. Kendilerine bu fedakarca çalışmalarından dolayı kutluyorum. Ziyaretiniz bizleri mutlu etti. Teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. Cemiyet Başkanı Gelleci ve Yönetimi Kurulu üyeleri son olarak Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı da makamında ziyaret etti. Başkan Balta ziyarette yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bizlerde görev süremiz boyunca basın mensuplarımızın rahat bir ortamda çalışabilmeleri için elimizden gelen her türlü sağladık. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin lokalinin ilçemizde bulunması dolayısıyla sık sık basın mensuplarımızı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunuyoruz. Sizlerin yaptığı bu özverili çalışmalar yöremizin daha iyi hizmet alabilmesi için büyük önem taşıyor. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, mesleki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.
 
 “Trabzon’a Ve Trabzonspor’a Operasyonu Başlatılmıştır”
 
Ülkü Ocakları Ortahisar İlçe Başkanı Emirhan Bostan önceki gün Trabzon’da gerçekleşen Türkiye ve Rusya Maçı öncesi tribünlere taraftar iç,in bırakılan ve rüzgar nedeniyle düşen Türk bayrakları ile ilgili açıklama yaptı. Bostan, “ Dün şehrimizde oynanan Türkiye-Rusya karşılaşması sonrasında, bazı yayın organları, tribünlerdeki Türk bayraklarının yere atıldığı, üstüne basıldığı şeklinde asılsız ve provakatif bir takım haberler yapmışlardır. Bayraklar maç başlamadan, tribünler dolmadan koltukların üzerine seyirciler ellerine alsınlar diye bırakılmıştır. Fakat hava muhalefeti ve çıkan rüzgar neticesinde bayraklar sağa, sola doğru savrulmuştur. Ve bu görüntü kullanılarak Trabzon’a ve Trabzonspor’a karşı bir algı operasyonu başlatılmıştır. Bu şehirde bedenler yere serilir; bayrak yere serilmez” dedi.
 
Festival 28-29 Eylül’de
 

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi ortak organizasyonuyla bu yıl 24.’sü düzenlenecek olan “Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali “ , 28-29 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin yapılacağı tarih ve bünyesinde yapılacak etkinlikler ile ilgili olarak Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar,Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, kurum temsilcileri ve iş insanları katıldı. Festival etkinlikleri kapsamında; halk oyunları ekipleri gösterileri, mahalli sanatçılar konserleri, Yöresel Yemekler, Pestil ve Pekmez yarışmaları, Şiir dinletisi, Sünnet Şöleni ve konser etkinlikleri düzenlenecek.
 
Rektör Karaman’dan  İvanov’a Ziyaret
 

Birtakım anlaşmalar gerçekleştirmek için Makedonya’ya giden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’u ziyaret etti. Rektör Karaman, Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’a RTEÜ hakkında bilgi verdi ve göstermiş oldukları misafirperverlik ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ülkemize karşı iyi duygular ve destekleri için teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim