2020 yılında alınan kararla Of İlçesinde Çaykur müstahsil ödemeleri Ziraat bankasına ilave olarak ilk defa Vakıfbank’tan da başlamıştı. Vakıfbank yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ülke olarak sıkıntılar yaşadığımız pandemi sürecinde Vakıfbank genel müdürlüğünün de desteğiyle Banka personeli büyük fedakârlık göstererek binlerce kişiye ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarı çıkamaması da göz önünde bulundurularak mahalle-mahalle köy-köy kapı-kapı gezerek tarım kartları muhtarların da yardımıyla teslim edildi. Vatandaşlarla yapılan görüşmelerde bu zor süreçte özel bankaların yarım gün çalıştığını muhatap bulmakta zorlandıklarını belirtirken hafta sonu bile köyümüze gelip kartları teslim eden VAKIFBANK çalışanlarına da teşekkürlerini iletiler. Banka çalışanları devletin ve Vakıfbank’ın halkın yanında olduğunu ve onun halinden anladığını bilmenin güzel olduğunu ve bu zorlu sürecin birlikte aşılacağının altı çizildi.


 
ÇUVALCI MÜRACATINI YAPTI
 
KTÜ Rektör adayları Ankara’nın yolunu tuttular. Kulislerde avantajlı birkaç isimden birisi olduğu dile getirilen Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı müracaatını yaptı ve ardında da Trabzon milletvekillerini dolaşmaya başladı. Milletvekili Salih Cora ile yemek yiyen Çuvalcı, ‘KTÜ ile ilgili projelerini rektöre anlattı.
 

 
ORHAN BABA YAYLADA
 
Trabzon Büyükşehir eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’da. Bir nikah merasimi için Trabzon’a gelen Gümrükçüoğlu, yaylaya çıktı ve yaylanın çimeninden çiçekleri topladı. Trabzon’un  siyasetine girmemeyi tercih eden Gümrükçü bu yaz sık sık Trabzon’a gelecek.
 

 
AYLAR SONRA YÜZ YÜZE
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan genişletilmiş il Başkanları toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu AK parti il başkanı Haydar Revi, Gençlik Kolları il başkanı Sefa Küçükali ve Kadın kolları il başkanı Merve Sürmen de katıldı.
 

 
TARİHLER AÇIKLANDI
 
Ankara’da yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısından dönen İl Başkanı Haydar Revi, il yönetimini toplayarak ilçe kongreleri ile ilgili belirlenen tarihleri açıkladı. Her ilçenin sorumlu il yöneticilerine de kongre tarihleri tebliği edildi. İlçe kongre tarihleri şöyle.. Ortahisar: 25 Ekim Akçaabat: 18 Ekim Of: 17 Ekim Çarşıbaşı: 11 Ekim Arsin: 10 Ekim Düzköy: 4 Ekim D.Pazarı: 3 Ekim Çaykara: 3 Ekim Şalpazarı- Beşikdüzü:  27 Eylül V.Kebir- Tonya: 26 Eylül Yomra- Maçka: 12 Eylül K.Başı-Sürmene: 6 Eylül Araklı- Hayrat: 5 Eylül
 

 
FRANSA’DA SEÇİMİ KAZANDI
 
Trabzon Tonya’nın Yakçukur Mahallesi’nden Müfit Birinci, Fransa’da seçimi kazandı. Fransa’da ikamet eden Yakçukur Mahallesi’nden Müfit Birinci Fransa’nın Paris kenti 95. Bölgede “Garges-lès-Gonesse” Belediyesi Meclis Üyeliğine girmeyi başarısını elde etti. Yıllardır Fransa’da yaşayan ve sayıları 700 bine yaklaşan Türk toplumu içinden iki isim, ilk kez belediye başkanlıklarına seçilmeyi başardı.
 

 
BÜYÜKŞEHİR EĞİTİYOR
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, gasilhane personeline yönelik psikolojik destek semineri düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğiyle Mezarlık Dairesi Başkanlığına bağlı gasilhane çalışanları için hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildi. Uzman Psikolog Dr. Betül Uzuner tarafından verilen seminerde, yakınını kaybeden insanlara nasıl davranılması gerektiği, sevdiğiniz kişilerin kaybı ile başa çıkmanın yolları ve matemin sürme zamanı gibi konular ayrıntılı şekilde ele alındı. Seminerde ayrıca değişim için fırsatları değerlendirmenin, alışkanlıkların ve negatif yüklerden uzaklaşarak pozitife dönmenin öneminden bahsedildi. Eğitim semineri, Dr. Betül Uzuner’in katılımcıların sorularına cevap vermesinin ardından
sona erdi.
 

 
AKÇAABAT BELEDİYESİ UYARDI
 
Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşları çöp toplama saatlerine uymaları konusunda uyardı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Hızla büyüyen ve gelişen şehrimize güzellikler katmak ve hizmetteki kaliteyi daha da verimli hale getirmek amacıyla çöp toplama saatlerinde uymalıyız. Bu uygulamada amacımız halkımıza daha güzel ve verimli bir şekilde hizmet etmektir. Bu konuda çok değerli hemşerilerimizden de destek bekliyoruz. Halkımızdan belirtilen saatlere riayet etmelerini rica ediyorum. Cadde ve sokaklara da toplama işlemi yapıldıktan sonra kesinlikle çöp çıkarmamalarını özellikle istirham ediyoruz. Temiz bir Akçaabat'ı birlikte oluşturmak için halkımızla birlikte el ve gönül birliğiyle çalışmalıyız" dedi.


 
CHP’Lİ KAYA MECLİSE TAŞIDI
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Hıdırnebi Yaylası’nın, yıllardır çözülemeyen elektrik sorununu Meclis’e taşıdı. Kaya, “ ‘Yılsonu trafo bağlanacak, sorun giderilecek’ sözlerine rağmen, trafo üç yıldır yerine konulmadı. Bir trafoyu yerine koymak bu kadar zor mudur? Bu insanlar neden elektriksiz bırakılıyor. Buradan, Çoruh AKSA yetkililerine sesleniyorum ve Hıdırnebi Yaylası'ndaki elektrik sorunun bir an önce çözülmesi için göreve davet ediyorum” dedi.
 

 

Editör: TE Bilisim