Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve diğer ilgililerin de yer aldığı ziyarette Başaran Gemi Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Rıfkı Başaran'la görüşen Vali Ustaoğlu'na yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.
 
Son olarak Romanya'ya ihracat yaptıklarını dile getiren Başaran, yürütülen diğer faaliyetleri de anlattı. Vali Ustaoğlu, gemi imalat sektörünün Trabzon'un önemli sanayi kollarından biri olduğunu belirterek, ihracat yapılarak ülke ekonomisine sağlanan katkının da dikkat çekici olduğunu vurguladı. Ustaoğlu, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan işadamlarına teşekkür etti.
 
 “BU RUHU YAŞATACAĞIZ”
 
Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Bekir Sıtkı Tarım, “Küresel siyasal aktörleri zor durumda bırakan yeni sistemi koruma ve savunma vazifesini üzerimize almışken, MHP Trabzon teşkilâtlarının hangi kademesinde olunursa olunsun yeni kapı ruhuna sadık kalınacak. 
 
Hiç bir meselenin değeri ve ederinin çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda asıl meselemiz olan, coğrafyamızdaki devletimizi korumaktan daha önemli olamayacaktır. Kuşatılmaya çalışılan ülkemizde MHP’yle AK Parti’nin birlikteliği hiç bir meseleye heba edilemeyecektir. Gerek ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımız olsun, gerek teşkilatlarımızın yönetimlerinde görevli mensuplarımız olsun, bu ruhu yaşatmakta kararlıyız.
 
Aksi tutum ve davranışlara kesinlikle kayıtsız kalmayacağız. Milliyetçi hareket, lider ülke Türkiye ülküsüne uygun politikalar üretmek için seferberlik halinde olan devleti yönetenlerin arkasındadır. Kimin yanında durduğumuzdan daha önemlisi, durduğumuz yerin gerekçesidir. Benim MHP’lilik hikâyem bir aşk hikâyesine benzer. Ucuz, basit, yalancı, ispiyoncu, itikatsız, menfaat peres, ahlâk fukarası ve korkaktan ülkücü olmaz. Bunların bir tanesi varsa bulun ve lütfen şahsımda dahil yaşatmayalım. Lidere sadakat yeminimizdir, ismimizin önüne koymuş olduğu şerefe layık olacağız.”
 
 “ALBAYRAK BÜYÜĞÜMÜZDÜR”
 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Bir insan ile aynı siyasi partiye mensup olmayabilirsiniz ama doğruları söylemekle mükellefsiniz. Sadık Albayrak, TS'ye katkıları inkar edilemez, cesareti ve dürüstlüğü ile nam salmış bir büyüğümüzdür. Adaleti ve cesaretine şahit olmuşumdur. Bir Sadık Albayrak kolay yetişmiyor.” dedi.
 
ÇALIŞMALAR ELE ALINDI
 

TKDK Başkanı Muhammed Adak başkanlığında, merkez ve 42 İl Koordinatörünün katılımı ile TKDK Genel Koordinasyon Toplantısı'nı video konferans yöntemi ile gerçekleştirdik. Toplantıda çalışmalar ele alındı.
 
BAŞKAN DENİZ’DEN AÇIKLAMA
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yapılan açıklamalara göre Rize'deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının rekor kırmaya başladığını ve bugünkü sayıların Mayıs-Haziran ayındaki günlük vaka sayılarını da aşmış durumda olduğunu kaydederek, “Sadece Rize’de değil tüm illerde vaka sayıları artmakta. Rize özelindeki genel kanı, çay toplamak için gelenler döndüğünde vaka sayılarının çok azalacağı yönündeydi. Fakat özellikle okulların açılmasından sonra vakalar rekor kırmaya başladı.” dedi.

Kentte hemen her gün Kovid-19 nedeniyle ölümler gerçekleştiğini basından takip ettiklerini kaydeden İl Başkanı Deniz, “Rize’de ilk salgın vakası tespit edildiğinde, ‘Kapıları kapatın. Rize’yi karantinaya alın. Kademeli geçiş sağlayın.’ demiştik. Uygulandı mı? Tabi ki uygulanmadı. Bunda karar verme yetkilerinin olmadığı için yerel yöneticilerin hiçbir suçunun olmadığını biliyoruz. Çünkü Türkiye'de artık başkanlık sistemi var. Her türlü karar sarayda alınıyor. Zamanında önlem alınmamasının sonucunda Rize’de 200'e yakın ölüm, 10 bine yakın vaka görüldü. Vaka sayısı ile ölüm sayısı da her geçen gün artıyor. “ diye konuştu.
 
YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
 

AK Parti Arsin 6. Gençlik Kolları Olağan Kongresine yapıldı. Samet Yılmaz güven tazeleyerek tekrar göreve seçildi. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Yılmaz’ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.
 
 “TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ”
 
Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’ kampanyasının tanıtımı Gümüşhane’de gerçekleştirildi.
 
Valilik Toplantı Salonunda Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından katılımcı kadınlara yapılacak çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirildi.
 
İl Emniyet Müdürü Celal Taşci ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek’in de hazır bulunduğu toplantıda uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütülmeye başlandığını belirten Vali Taşbilek, kadınlara “Sizler toplumumuzun önder insanlarısınız. Topyekün bütün Gümüşhane’ye nüfuz edecek olan sizlersiniz. “Bu noktada değişik çalışmalarımız da var. Toplumumuzun gözbebeği evlatlarımızı en iyi şekilde nasıl koruyabilirize yönelik her türlü tedbirleri alıyoruz.” diye seslendi.
 
BAŞKAN KORONAVİRÜSE YAKALANDI
 
Derepazarı'nın MHP'li Belediye Başkanı Selim Metin’in temaslı olduğu kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı.

Evde tedavi süreci başlayan Başkan Metin, sağlık durumunun iyi olduğunu ve temaslı olduğu kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle evde tedavisine evde devam ettiğini ve kontrol amaçlı izole durumda bulunduğunu belirterek pazartesi günü yeni bir test yaptıracağını kaydetti. Başkan Metin, temaslı olduğu kişilere de Kovid-19 test yaptırdıklarını ve bu kişilerin testlerinin negatif çıktığını kaydetti.
Editör: TE Bilisim