18 ilçede 22 salonda 5302 veliyle çevirim içi görüşen Ustaoğlu, “Proje; eğitimin önemli paydaşı velilerimizle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi adına eğitim konusunda hemhal olmamıza vesile olacak" dedi.

“HİÇ OLMADIĞINDAN ÇOK FAZLASIYLA KUŞATILIYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Tarım, “Türkiye'yi diz çöktürmek için her şey mübahtır anlayışıyla karşı karşıyayız. Hiç olmadığından çok fazlasıyla kuşatılıyoruz. İçerden ve dışardan öyle bir ablukaya alınma gayretleri varki; İkdidar olup devlet yönetimini ele geçirme adına çoluk çocuklarının geleceklerini bile heba etmeyi göze alabilmiş, gözleri adeta dönmüş, her türlü yalan terörünü harekete geçirmiş, bir birinden farklı dünya görüşü olan yapıları birlikte görebiliyoruz. Bir tek sorunun cevabını alabilmek bizim gibi vatanseverlerin hakkının olduğu düşüncesindeyim. Allah göstermesin 2023 seçimlerinde Devlet yönetimini ele geçirirseniz! Terörle nasıl mücadele edeceksiniz.” dedi.

CESUR LİDER İKTİDARA GELİYOR

İYİ Parti’nin Trabzon’da kurucu yöneticilerinden Atilla Aşık yazılı açıklama ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e destek verdi. Aşık şöyle dedi: ‘Yıllarca süren sessizliğin, suskunluğun parti kurmaya cesaret dahi edilemeyen bir dönemin ardından İYİ Parti’yi kurdu. Çok kısa bir sürede il-ilçe teşkilatlarını hayata geçirip, kongrelerini tamamlayarak genel seçimlere girdi. Tüm engellemelere, tehditlere, yıldırma politikalarına rağmen cesaretle yoluna devam etti. Tek adamlığa karşı durdu partisini meclise taşıdı, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerin de olduğu onlarca belediyeyi Millet İttifakına kazandırdı.

Tüm bu başarı öyküleri kapalı kapılar ardında değil, milletimizin gözü önünde apaçık yaşandı. İktidarın kutuplaştıran, kutuplaştırdıkça da seçmenini konsolide ederek tabanının çözülmelerini engellemeye çalıştığı bir dönemde kendisine yepyeni özgün bir kulvar açarak siyasette sevgi, barış dilini hakim kılıp, Ülkemizi adım adım gezerek çözüm önerileri getirip, çareler üretti, üretmeye devam ediyor. Genel Başkanımızın izlediği siyaset çizgisinin-tarzının, parti politikalarında yapmış olduğu mini revizyonların ne kadar isabetli olduğunu oy oranlarındaki yükseliş,son bir aydaki artı değişimden görülüyor.

KEREM MAHALLESİNDE BULUŞTULAR

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinin en güzel yerleşim yerlerinden birisi de Kerem Mahallesidir. İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, ilçe için de güzel çalışmalara imza attı.

Nuhoğlu, hafta sonu da Kerem Mahallesini ziyaret etti. Mahallede Türk Telekom Mühendislerinden Yavuz Candeğer ile eşi Ayça Candeğer’in yeni yaptırdığı bağ evine misafir oldu. Mahallenin muhtarı Selim Acar, Trabzon Kadın İstihdamını Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan ve eşi Yasin Kastan ile Candeğer ailesinin bağ evinde misafir olan Nuhoğlu, günün anısına da özçekim yaparak, anı ölümsüzleştirdi.

ŞİDDETLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Eylem Planında yer alan “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” ile ilgili bölge toplantısı dün Manisa Celal Bayar Üniversitesi Prof.Dr.Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleşti..Saat 14.00’te başlayan programda HEGEM Başkanı Adem Solak,Atatürk Üniversitesi İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr.Rıdvan Küçükali, Uludağ Üniversitesi Rektörü Saim Klavuz ,Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü adına Tetkik hakim Abdurrahim Taş birer konuşma yaptılar.HEGEM Başkanı  Trabzonlu hemşerimiz Adem Solak “Ülkemizin kanayan yarası haline gelen şiddetle mücadele konusunda başlattığımız projenin sahaya damgasını vurma noktasında Manisa’daki başlangıcı önemsiyorum .Manisa’dan tüm Türkiye ve dünyaya şiddetle mücadelenin nasıl olacağını ve neler ortaya koyacağımız somut nasıl adımlar atacağımızı hep beraber kamuoyuna açıklamış olduk” dedi.

O MUHTARA DAVET VAR!

Trabzonspor’un süper ligde Hatayspor Türkiye Kupasında ise Kayserispor’la oynayacağı maçlarda takıma destek vermek için Samsun’dan yola çıkan “UNIGG Samsun Taraftar Grubu” öğrencileri Alperen Balık, Batuhan Yazıcı ve İsmail Arif Al’a Hatay dönüşü Mardin’e uğrayıp oradan Kayseri’ye geçmek istemiş yakıt sorunu yaşayınca sıkıntıya düşmüşlerdi. Gençlerin yardımına kendisi de fanatik Trabzonsporlu olan Ensar Mahallesi aynı zamanda Mardin Muhtarlar Derneği Başkanı İsa Dal koşmuştu. Trabzonsporlu öğrenciler Mardin’de gördükleri sıcak ilgi ve destekten dolayı genç muhtarı Samsun’a davet ettiler. Sporun aynı zamanda dostluk ve kardeşlik bağlarının nasıl güçlendirdiğine en büyük kanıt bu olsa gerek. Hem öğrenci kardeşlerimizi de hem de İsa muhtarımızı tebrik ediyoruz. Bu arada İsa Dal kardeşimiz Mardin Muhtarlar İl Federasyonu kurarak hizmetlerine devam edecek. Trabzonspor Kulübümüze ve yerel yöneticilere buradan bizde bir çağrı yapalım. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde Trabzonspor’a gönül vermiş çok sayıda muhtarlarımız var. Onları Trabzon’da ağırlamak ve Akyazıda bir maç izlettirmek güzel olmaz mı?

TAKDİR EDİLDİ

Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, çeşitli alanlarda görevlerinde başarılı çalışmalar yapan öğretmenlere başarı belgesi verdi. Çayeli’de göreve başladığından beri eğitim sorularına duyarlılıkla yaklaşan, eksiklerin giderilmesi için gayret gösteren, okulları sürekli ziyaret ederek eğitim camiasının moral motivasyon yönünden destekleyen İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, “Başarı Belgesi” alan öğretmenleri makamında ağırladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin’in katıldığı programda kaymakam Demirel, görevlerinde başarı göstermiş öğretmenlere başarı belgelerini verdi.

VELİOĞLU’NUN İDDİASI

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, KTÜ’deki Kariyer Merkezinin resmi bir birim olmasına rağmen bu birimin bütçesi ile Adana’da yapılan AK Parti Gençlik şölenine 150 öğreninin gönderildiğini ifade ederek, ‘Buna nasıl izin verildi. Bu konuda açıklama bekliyoruz’ dedi.

Editör: TE Bilisim