Derneğin faaliyetleri ve projeleri Vali Ustaoğlu ile istişare eden Tezcan, "Trabzon Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olarak Trabzon Valimiz Sn. İsmail Ustaoğlu ile derneğimizin faaliyetleri konusunda istişarede bulunduk. Kıymetli vakitlerini bizlere ayıran saygıdeğer Valimize Trabzon Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olarak teşekkür ediyoruz." dedi.

ESNAF İŞSİZLİKTEN, ŞİKAYETÇİ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu ve yöneticiler, sahada çalışmalarına devam ediyor. Milletvekili Örs, her fırsatta vatandaşları dinliyor. Örs,“Yenimahalle Salı pazarında pazarcı esnafımızla ve vatandaşlarımızla görüştük, sorunlarını dinledik. Esnaf işsizlikten, vatandaş pahalılıktan şikayetçi.” dedi.

ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,  İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Salimoğlu, Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık ile birlikte Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık'ı ziyaret etti.

FOTOĞRAF KONUŞTU

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Yalıncak Mahallesinde önceki gün bir açılışa katıldık. Açılış sırasında Cumhur İttifakı ortakları AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı baş başa sohbet ederken gördük. Derin derin sohbet ediyorlardı. Sohbetlerini bölmedik. Gündemin siyaset olduğunu anladık tabii. Siyasetle ilgili ayak üstü istişare yaparak, tespitlerde bulundular.

ARONYALAR MEYVESİNİ VERDİ

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu’nun büyük gayretleri ile ilçe tarımına kazandırılan Aronya bahçeleri meyvelerini verdi. İlçede kurulan 50 bahçeden birisi olan Akçakale’deki Osman Kandemir’in bahçesini ziyaret eden Eyüpoğlu, meyveleri inceledi. Eyüpoğlu, “Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra 2 yıl önce fidelerimizi dikmiştik. Şu anda ilçemizde 50 bahçe oldu. O bahçelerden biri olan Osman Kandemir’in bahçesindeyiz. İlçe tarımına büyük desteği olacak. İlçemiz ve çiftçimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AT DOLUDİZGİN

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yayla şenliklerine katıldı. Şenliklerde Türk Kültürünün binek hayvanlarından olan ata da binen Cora, at üstündeki marifetini de konuşturdu. Cora, ata bindiği esnada yanında siyasetçi- iş insanı Mehmet Arslan’da vardı. Arslan, Cora’yı bir an olsun yalnız bırakmayarak, hep yanında oldu. Arslan, Cora’nın ata binmesini de çok beğendi.

İMZA GÜNÜ BUGÜN

Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, fotoğrafların hikayelerini anlatan Düş Gücü adlı kitabının imza gününe bütün fotoğraf meraklılarını davet etti.  İmza Günü Ra Kitabevinde bugün 17.00’da gerçekleşecek.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURULAR BAŞLADI

Gümüşhane Üniversitesi 2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Lisansüstü programlara öğrenci alımları başladı. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından yayımlanan başvurularda tezsiz yüksek lisans programında 560, tezli yüksek lisans programında 1076 ve doktora programında 164 adet öğrenci kontenjanı için alım yapılacak. Lisansüstü Programlarına Başvurular 25-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında olup, kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını 11-14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapacaklar. Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de yeni dönemde yapılacak alımlar için şunları söyledi:

“Üniversitemizde Lisansüstü öğrenci alımlarımızı yapmaya başladık. Enstitümüzde yeni açtığımız ve öğrenci alımına başladığımız programlar ile Lisansüstü öğrenci sayımızı artırmış olacağız. Ayrıca uluslararası öğrenci kontenjanlarımızı da artırarak, güz yarıyılı içerisinde kayıtlarımızı açtık. Eğitim kurumlarımız, kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız protokollerde Enstitümüz bünyesinde tezsiz yüksek lisans programı sayısını ve kontenjanlarımızı da artırdık. Başvuru yapacak adaylar için Üniversite olarak çeşitli kolaylıklar tanıdık. Çalıştığı kurumda yükselmeyi hedefleyen herkesin bu programlara başvurularını bekliyoruz. Çevrim içi yapılacak kayıtlar için tüm adaylara şimdiden başarı dileklerinde bulunuyorum. Katkı sunan emek veren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim