Trabzon Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın'ın babası Hüseyin Aydın Köprübaşı merkez camiinde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ilçe belediye baskanlari ve kalabalık vatandas gurubu katıldı.

ÜLKÜCÜLER BU DEVLETE YÜREKTEN BAĞLIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, facebook hesabından açıklamalarda bulundu. Tarım, “Sorunlarımızın çok fazla olduğunu inkar etmek başımızı kuma gömdüğümüz anlamına gelir. Hepimiz bu topraklar üzerinde yaşıyorsak neşemizde, üzüntümüzde, acımızda, kederimizde aynı olmalıdır. Devletimizin 2016’dan sonra girmiş olduğu yolun kazanımlarını yok sayarak, dünyamızı saran virüs nedeniyle bütün ülkelerin yaşadıklarını gizleme gayretindeki muhalefetin, yalan ve iftirayla  üslendikleri ikdidar olma modelinin açılımını istiyoruz. Sandık gelirse doların düşeceği gibi sığ ve hiç bir karşılığı olmayan bir seçim kazanma mücadelesinde, geçelim güzel yapılan işlerin tarafınızca takdirini, sizin ne gibi çözüm önerilerinizin olduğunu bilen kendi seçmeniniz bile yoktur. Anlatın ve bizide ikna edin, edinizki mevcut yönetmekte olduğunuz Belediyelerinizden nasıl farklı bir model oluşturacağınızı hepimiz görelim. Ülkücüler bu devlete yürekten ve gönülden bağlıdırlar, mideden değil.” dedi.

BAŞKANLAR FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’ı ziyaret ettti.  Karan ve Bekar, çalışmaları konuştu; fikir alışverişinde bulundular. Bekar, “Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

FRANSA’YA 124’LE GİTTİLER

Trabzon’da fırıncılık sektöründe uğraşan Gürhan Aygün, Fransa’nın Paris kentinde yaşayan akrabası Ersoy Keleş ile Paris’e ‘Hacı Murat’ diye adlandırılan Murat 124 araçla gittiler. Trabzonspor taraftarlar grubu üyesi de olan Aygün, Eyfel Kulesi önünde Hacı Murat ve Trabzonspor Kaşkolu ile poz verdi. Aygün, “Bize her yer Trabzon” dedi.

İŞ BAŞA DÜŞERSE

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, önceki gün ilginç bir an yaşadı. İlçenin Yenimahalle mevkiinde vakfa ait binanın çatısını onarmak için kereste siparişi verdi. Gelen keresteler binanın önüne indirilince içeri taşımak için başkan Erbaşaran, mahalledeki gençlere durumu anlattı. Gençler, keresteler için 600 TL ücret talep edince, başkan Erbaşaran, “Bir saatlik iş için çok bir para. 200 TL veririm” deyince gençler kabul etmedi. Duruma sinirlenen ve ‘İş başa düştü’ diyen Başkan Erbaşaran, keresteleri elleri ile taşıdı. Erbaşaran, “Akçaabatlılar Vakfının Yenimahallede bulunan binasının çatısı için aldığımız keresteyi, taşıtmak için mahalledeki gençlerden rica ettik. İki kişi keresteleri taşımak için 600 TL ücret istedi. Bir saatlik iş için 200 TL teklif edince taşımadılar. Ben de ‘İş başa düştü’ diyerek Şaban Usta ve bir komşumuz ile keresteleri bir saatte taşıdık. Çalışmadan para kazanmaya alışanlar asla çalışmıyorlar. Onların istediği 600 TL’de çok hayırlı bir iş için harcandı. O da bizim yorgunluğumuzu aldı. Para ile şehidimiz Eren Bülbül adına bir derslik için gönderdik” dedi.

KANDEMİR İPİ GÖĞÜSLEDİ

AK Parti Akçaabat Teşkilatı’nın Mahalli ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammet Kandemir, AK Parti teşkilatları arasında Türkiye birincisi oldu. 81 il ve 922 ilçe arasında birinci seçilen Kandemir’i AK Parti genel merkezi ve ilçe teşkilatı tebrik etti. AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, “Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcımız bir kez daha ipi birincilikle göğüsledi. AK Parti e-Muhasebe Sistemi'ne yine Türkiye genelinde ilk girişi yaparak Genel Merkez tarafından bizzat takdir ve tebrik edildi. Akçaabat İlçe Teşkilatı ismini bir kez daha zirveye taşıyan İlçe Başkan Yardımcımız Muhammet Kandemir'i bizler de kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

ÜÇÜNCÜ 7M’DE

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Hasan Üçüncü, Özel Trabzon 7M Hastanesinde hasta kabulüne başladı. Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde görev yapan Üçüncü, Özel Trabzon 7M Hastanesi kadrosuna katıldı. Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt, Üçüncü’ye görevinde başarılar dileyerek, “Hastanemizde kadromuzu her geçen gün güçlendiriyoruz. Hasan Bey’e hastanemize hoş geldin diyor. Görevlerinde başarıları diliyorum” dedi.

YEŞİLAY UMUT DOLU HİKÂYELER ANLATIYOR

Yeşilay’ın, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nden (YEDAM) destek alan bağımlıların öykülerinden ilham alınarak hazırlanan Renklerini Yeniden Kazananlar kitabı raflarda yerini aldı. Yeşilay Yayınları’ndan çıkan kitapta, toplumun her kesiminden insanın birbirinden farklı deneyimlerinden ilham alınarak oluşturulan 19 öykü bulunuyor. Renklerini Yeniden Kazananlar kitabına tüm seçkin kitabevleri ve kitap satış sitelerinin yanı sıra yesilaymarket.com’dan da ulaşılabiliyor. Yeşilay’ın çalışmalarının, her zaman umut barındırdığını belirten Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner şunları ifade etti: “Yeşilay olarak bir asrı aşkın süredir bağımlılıklarla durmaksızın mücadele ediyoruz. 2015 yılında temellerini attığımız, bugünse Türkiye’nin 81 ilinde ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz 104 Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizle bağımlılıklardan kurtulmak isteyen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. YEDAM’larda tanık olduğumuz hikâyeler; bağımlılıktan kurtulanların, ailelerinin ve yakınlarının geri dönüşleri bizi her zaman daha da güçlendirdi. Bir gün YEDAM’dan destek alan bir danışanımızın annesi Yeşilay’a ‘Oğluma hayatın renklerini tekrar kazandırdığınız için teşekkür ederim’ yazan bir not iletti. Renklerini Yeniden Kazananlar kitabı da ismini bu umut dolu öyküden aldı. Yaşanmış öykülerin, ilham verme ve bağımlıları ‘Ben de başarabilirim’ diyerek harekete geçirme noktasında çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Kitapta yer verilen 19 farklı öykünün yeni hayatlara umut olacağına, bağımlılara ve yakınlarına renklerini yeniden kazanmaları noktasında ilham olacağına inanıyoruz.”

CAMİNİN AVLUSU SOS VERİYOR

Araklı ilçesi Çamlıca Mahallesi merkez camiinin avlusu tehlike oluşturuyor. Normal ve cenaze namazlarında yüzlerce insan burada bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde yol yapım sırasında bir mikser kamyonu duvara çarparak avlunun ön kısmına zarar vermiş. Çürüyen demirlerin betonu ne kadar daha tutacağı  belirsiz. Vatandaşlar, facia gelmeden önlem alınması  ve güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Köy muhtarı çaresiz. Yardım bekliyor.

Editör: TE Bilisim