Nihat Kumaş’tan Resital
 
Taka FM Radyo kanalının Yayın Yönetmeni Nihat Kumaş Ankara’ya hem radyosu hem de kemençesi ile geldi. Yöresel şarkıları muhteşem okuyan Nihat Kumaş’a Ali Altuntaş da eşlik ettiler. Kumaş dinleyicileri ile AKM’de buluştu.
 
Arslantürk Ya Da Bir Bilen
 
Seyfullah Arslantürk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yerel yönetimlerden sorumlu Daire Başkanı. Bakanlar kuruluna yıllarca genel sekreterlik yapan ve Erdoğan Bayraktar’a danışman olan Arslantürk’ün yeni görevi özellikle yöredeki belediye başkanlarını mutlu etti. Bir kez daha kutluyoruz.
 
Böyle Sevgi Görülmedi
 
Trabzon'un en köklü gayrimenkul firmalarından Saral Gayrimenkul genel müdürü Semih Sarıalioğlu bu sıralar çok üzgün. Sarıalioğlu'nun çok sevdiği köpeklerinden birisine araba çarpıp kaçtı. Sarıalioğlu her yerde köpeğine çarpıp kaçan sürücüyü arıyor. Trabzon halkından da bu konuda yardım isteyen Sarıalioğlu, "Koca sadık yürekli aslanım, Yazık Oldu... Sana Çarpıpta Kaçıp Gideni Arıyorum... Etrafınızda Köpeğe Çarpan Biri Duyarsanız Yada Arabasının Önü Dağılmış Bir Araba ( Kızım 80 kiloydu ) Görürseniz Bana Haber Edermisiniz. Erkeğim Bahçede Moralden Çökmüş Çıldırarak Arkadaşını Bekliyor, Ben Kızıma Kıyanı Arıyorum, Bunu Paylaşırsanız Belki Sonuca Ulaşır Bu Karaktersiz Arabayla Vurup Kaçan Kişiyi Buluruz..." dedi.
 
Nadir, Vekil Oldu 
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grubu’na İl Başkanı Haydar Revi adına başkanlık edecek isim Erhan Nadir oldu. Nadir, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyelerinin oylarıyla seçildiği bu görevinde parti teşkilatı ile grup arasındaki koordinasyonu sağlayacak.
 
Çaykara İçin Acele Kamulaştırma
 
19 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan acele kamulaştırma kararları kapsamında Mersin, Trabzon ve Denizli'de kamulaştırma yapılacağı duyuruldu. 

Cumhurbaşkanı Kararları arasında yer alan bazı kararnameler ile Mersin, Trabzon ve Denizli'de bugün acele kamulaştırma yapılacağı duyuruldu.  Trabzon İli, Çaykara İlçesi, Işıklı Mahallesi Sınırları İçerisinde 8/1/2018 Tarihli ve 2018/11416 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İlan Edilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Kapsamında Bulunan Bazı Taşınmazların Çaykara Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar.
 
 “Her Organ Bağışı Yeni Bir Hayattır”
 
Gümüşhane’de İl Sağlık Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesi ortaklığında ‘Her organ bağışı yeni bir hayattır’ konulu panel düzenlendi.  Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yükseokulu Konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm.Dr. Utku Özdemir Biliç, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm.Dr. Ertuğrul Kara, Gümüşhane Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Melike Demir Doğan ve Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas katıldı. Yıl içerisinde organları bağışlanan hastaların yakınlarının da katıldığı panelde salon girişine kurulan stantta 100’ün üzerinde öğrenci organ bağışında bulundu. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek, toplantının insanlara umut olma noktasında bir ışık olması temennisinde bulunarak, en yakınlarını toprağa verirken bile insanları düşünen, onların toprağa verdikleri bedenlerinden alınan organlarla başkalarının yaşamasına vesile olan herkese teşekkür etti.
 
 “Eksikleri Gidermeliyiz”
 
Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, dernek olarak bir yandan rehber yetiştirirken bir yandan da turizm için farklı alternatifler aradıklarını söyledi.
 
Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, geleceğini turizimde arayan Rize'nin marka şehir olması yolunda derneğin emin adımlarla yürüyüşüne ivme kazandırmak için çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Rize'de kokartlı turizm rehberi yetiştirmek konusunda önemli bir çalışmayı geride bıraktıklarını ve 19 kişinin bu konuda eğitimlerinin sürdüğünü belirten Zaimoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde 'Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri' bölümünün Zaimoğlu, rehberlik programı konusunda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve varolan sorunların henüz bitmediğini eksikliklerin tespiti ve çözümü noktasında var güçleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Turizm rehberliği programı olmazsa olmazdı. Rize el ele vererek bunu başardı ve yakın gelecekte bunun meyvelerini toplamaya başlayacaktır. Hedef olarak belirlenen 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sinde Rize nerede ve ne ile olacak? sorusu cevap arayan önemli bir sorudur. Geleceğini turizmde arayan Rize'de fiziki şartlar olan alt yapı, otel, restorant, tarihi mekanların restorasyonu, yöresel satış yerleri ve benzeri gibi çalışmalar yavaş olsa da ilerliyor ancak bu yeterli mi? Elbetteki değil. Rize olarak bu fiziki eksiklikleri giderirken bir yandan da kokartlı rehber, bilinçli esnaf, eğitimli ve kalifiye eleman gibi pek çok daha sayabileceğimiz diğer eksikliklerimizi gidermek için ivedilikle yola koyulmalıyız. " diye konuştu.
Editör: TE Bilisim