Örs, “Vatandaşın gündemi, hayat pahalılığı ve işsizlik. İl Başkanımız Kemalettin Akgök ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte Artvin'de esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Karadeniz ayakta, İyi Parti iktidarı yakında.” Dedi.

EGEMEN BEBEK YARDIM BEKLİYOR

Şu anda 18 aylık olan Egemen bebek için 2022 yılının Ocak ayından itibaren Trabzon Valiliği’nin izniyle bağış kampanyası düzenleniyor. Trabzon’un Maçka ilçesinde ikamet eden Şaziye ve Şafak Öztürk çiftinin minik evladı Egemen Öztürk hayata tutunmak için hayırseverlerin yardımını bekliyor. Ölümcül genetik kas hastalığı olan SMA TİP 1 ile olan savaşında minik Egemen bebeğin çok vakti kalmadı. Egemen bebeğin tedavisi yurt dışında zolgensma isimli ilaç uygulanarak yürütülecek.

Egemen Öztürk bu tedavi yönteminin uygulanabilmesi için gerekli kilo kriterine sahip ve her geçen gün de kilo alıyor.

Egemen bebeğin tedavisi için 1. 750.000 Euro’ya ihtiyaç duyuluyor. Şu ana kadar 1 milyon Euro toplandı. Tedavi masraflarını karşılamak için 750 bin Euro’nun toplanması hedefleniyor. İhtiyaç duyulan para toplandıktan sonra Egemen bebeğin tedavisi Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de yürütülecek.  Valilik onaylı Ziraat Bankası İBAN HESAPLARI TR08 0001 0090 1012 2219 4050 01 (TL İBAN); TR78 0001 0090 1012 2219 4050 02 (USD İBAN); TR51 0001 0090 1012 2219 4050 03 (EURO İBAN). Ayrıca hayırseverler tüm GSM operatörleri üzerinden EGEMEN yazıp 6110’a göndererek 20 TL tutarında bağışta bulunabilirler.

ENGELLİ VATANDAŞLARIN HAYATLARI KOLAYLAŞIYOR

Arsin Belediyesi ilçede çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Özel gereksinimli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalar hayata geçiyor.

Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy’un talimatı ile engelli vatandaşlar için Arsin Ulu Camii önünde yer alan Şehit P. Er Miktat Beder üst geçidinde çalışmalar başladı.

Başkan Gürsoy, çalışmaları yerinde inceledi. Gürsoy, “Engelli erişimine uygun, asansörlü ve modern bir görünüm kazandıracağımız üst geçidimiz Arsin’imize hayırlı uğurlu olsun.” Diyerek vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Vatandaşlar ise çalışma için teşekkür etti.

YATIRIMLARI KONUŞTULAR

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’ı ziyaret ettiler. Kurukız, “ İlçemizdeki DSİ yatırımlarının istişaresini gerçekleştirdik.” dedi.

TARIM’DAN AÇIKLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Başkan Tarım, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu dava komünizmle mücadele ederken 5000 Şehit vermiş.  PKK bitsin, ülke bölünmesin diye hilal bıyıklı fidanlarını toprağa vermiş. Bayrak inmesin vatan bölünmesin diye anadan, yardan serden vazgeçmiş. Vatan düşmanları gülmesin diye menfaatsiz ve hesapsız bir şekilde dünyada siyasi bir örneği olmayan onurlu bir duruş sergileyerek hükümetini dolayısıyla devletini korumuştur.” Dedi.

TEŞKİLATA DURMAK YOK

AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatı arı gibi çalışıyor. Teşkilatlardan sorumlu Başkanı yardımcısı İsmail Aksu, ilçe yöneticileri ve gençlik kolları ile, Doğançay, Ağıllı ve Fatih Sultan Mahallerini ziyaret etti. Halkla buluştu.

Çaylarını içti. Sohbet etti. Aksu, "2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Vatandaşlarımızı dinliyoruz. İstişare ediyoruz. Toplantımız hayırlara vesile olsun" dedi.

O SANATÇI’NIN FETÖ SAVAŞI!

Türk Pop müziğinin önde gelen ismi İlhan İrem, 67 yaşında hayatını kaybetti. Yazarlık ta yapan İlhan İrem, 1999’da FETÖ elebaşı hakkında “Fetuş” dediği için, dönemin parasıyla 100 milyon TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.1999’da ise Antalya’nın yerel gazetesi Yeni İleri Gazetesi’ndeki köşe yazısında, ABD’de bulunan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e açık bir mektup kaleme alan İlhan İrem, FETÖ elebaşına “Fetuş” diye hitap etti: “Sevgili Fetuş; Türkiye Cumhuriyeti'nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz.

Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!”Fethullah Gülen'in avukatları, İstanbul Üsküdar 2. Asliye Hukuk mahkemesinde, dönemin parasıyla 1 milyar TL'lik tazminat davası açtı. İlham İrem, Yeni İleri Gazetesi ve gazetenin sorumlu müdürü Ahmet Dökdök, 100'er milyon TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Gazetenin sorumlu müdürü Ahmet Dökdök hakkında, 100 milyon TL'lik tazminatı ödemediği gerekçesiyle icra takibi başladı. Tazminatın ödenmesi konusunda kendisine ihtarname gelmediğini ifade eden Ahmet Dökdök, Antalya 2. İcra Müdürlüğü'ne başvurup mal beyanında bulundu. Böbrek yetmezliği teşhisi konulan 67 yaşındaki sanatçı İlhan İrem bir süredir tedavi görüyordu.İrem, son yolculuğuna uğurlandı.

ÖZGÜNEŞ’TE BULUŞTULAR

Trabzon’un Büyükşehir olmadan önce Akçaabat’a bağlı belde olan Akçakale’nin son belediye başkanı Emre Akgün, önceki belediye başkanı Ali Türen Öztürk, Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Birincioğlu, Akçakale eski muhtarı Murat Saka ve Celal Akaç, Akçakale’de faaliyet gösteren Özgüneş Ticaret A.Ş.’de sabah kahvaltısında bir araya geldiler. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş ile kardeşleri Nihat ve Erol Güneş tarafından ağırlanan misafirler, bol bol da sohbet etti. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, “Akçakale'mize ve bölgemize çok büyük emekleri olan, Sn. Ali Türen Öztürk başkanımız, Sn. Emre Akgün başkanımız, aile dostumuz, komşumuz Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aydın Birincioğlu, Sayın Murat Saka, Sayın Celal Aydın ve Sayın Celal Akaç ile şirketimizde sabah kahvaltısında buluştuk. Sohbet ettik. Akçakale'miz, Akçaabat'ımız, Trabzon'umuz ve bölgemizin ekonomi, ticaret ve yapılan çalışmaları ile ilgili istişarede bulunduk. Misafirlerimize gönülde kalıcı sohbetleri ve nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Rabbim tüm dostlara böyle güzellikler nasip etsin inşallah” dedi.

Editör: TE Bilisim