Yetkililere çağrıda bulunarak çözüm isteyen vatandaşlar, “Bu kadar söylememize rağmen Sürmene hatları hala yetersiz. En azından körüklü otobüs versinler yazık günah. İnsanlar nefes alamıyor. En azından sabahları ek sefer versinler.” dedi.
 
Her Şey Devletten Beklenmez
 

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nin mahallerinden olan Acısu (köy) Mahallesinin suları azalınca, ‘Her şey devletten beklenmez’ denilerek muhtar köylü iş birliği ile mahallenin yaylası olan Balıklı Yaylasındaki bin 700 rakımdan mahalleye su takviyesi yapıldı.

Mahalle muhtarı Ahmet Özkurt, “ köyümüzün suları azaldı bin 700 rakımda su takviye yapmaya gittik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun bilenlerden de Allah razı olsun. Ayrıca Yavuz Özkurt kardeşime teşekkür ediyorum, bizi aracıyla yaylaya getirdi yedirdi içirdi geriye döndük. Bundan sonra Beşiktaş Trabzon maçına hazırlanacağız” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
 “Çalışmalarınızı önemsiyoruz”
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara'yı ziyaret etti.

MHP İl Başkanı Tarım, esnaf ve sanatkarların toplumun temelini oluşturduğunu belirterek, 'Esnaf ve sanatkarlarımızın gelişimi adına yapılan her çalışmayı önemsiyoruz. Bu anlamda TESOB'u da şahsınızda tebrik ediyorum' dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TESOB Başkanı Metin Kara da MHP İL Başkanı Bekir Sıtkı Tarım'a teşekkür etti.
 
ÇAYKUR’a 830 Yeni İşçi Alınacak
 
ÇAYKUR, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam etmek üzere 760 beden (Tahmil tahliye) 70 engelli ve eski hükümlü olmak üzere toplam 830 mevsimlik işçi alacak.

Başvuru şartları ve tarihi de belli oldu. Çaykur’dan yapılan açıklamada, “Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü 2020 yılı için yeni açılacak Fındıklı Fabrikası ve diğer eksik olan bazı işletmeler için mevsimlik tahmil-tahliye işçisi alımı uygulanacak olup, müracaatlar mevzuat gereği İŞKUR aracılığı ile alınacaktır. Bilahare noter tarafından kura çekimi ile alımlar uygulanacaktır.” denildi.
 
Ayvazoğlu’na Ziyaret
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, TBMM’de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A. Hüseyin Altıntepe, önceki dönem Akçaabat İlçe Başkanı, Büyükşehir Meclis Üyemiz Emre Akgün, Belediye Meclis ÜyeSİ Haydar Kara, Demirtaş Mahallesi önceki dönem Muhtarı Ali Tütüncü ve Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün TBMM’de Ayvazoğlu’nu ziyaret etti. Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, ziyaretlerinden ötürü her birine ayrı ayrı teşekkür etti.
 
Sipahi Rektör Yardımcısı Oldu
 
Gümüşhane Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak atandı. 

Prof. Dr. Ferkan Sipahi’yi makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yeni görevinde kendisine başarılar dileyerek, “Öncelikle yeni Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferkan Sipahi hanımefendiye hayırlı olsun demek isterim. Rektör Yardımcılığı görevini 3 yıl gibi bir süre devam ettiren Prof. Dr. Bahri Bayram hocamıza da hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Yeni Rektör Yardımcımız Sipahi, 3 yıl boyunca başarılı bir şekilde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünü ve yanı sıra pek çok idari görevi icra etti. Prof. Dr. Sipahi’nin tecrübesi ve üstlendiği görevleri layığıyla yerine getirmesinden dolayı söz konusu yeni görevinde de fazlasıyla başarılı olacağına inancım tamdır. Üniversitemiz Rektörlüğü bünyesinde gerçekleşen bu görev değişiminin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Aydoğdu Mobilyacılara Bilgi Verdi
 

Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Trabzon Şube tarafından organize edilen kahvaltıda MOBİAD ekibi ile TKDK koordinatörü Şansal Aydoğdu, kahvaltı programında bir araya gelerek bilgilendirmede bulundular. Aydoğdu, TKDK ve IPARD 2 Programı hakkında mobilyacılara bilgi verdi. Programa MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alper Bektaş, Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu ile üyeler katıldı.
 
Kahya Vatandaşları Dinliyor
 
Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ilçede esnafı gezip halkla bir araya gelip sohbet etti.

İlçede periyodik aralıklarla halkla bir araya gelen Belediye Başkanımız ve ekibi, esnaf ziyaretleri sonrası halkla buluşup dertlerini dinledi. Esnaf ve halk ziyaretleri sonrasında Başkan Avni Kahya, “İklim ne olursa olsun; muhabbet ve samimiyetle filizlenir güzellikler. Esnafımızla, komşularımızla selamlaştık. Hemşehrilerimizin sohbetlerinden payımıza düşen yine mutluluk oldu. Biz güzel bir aileyiz.” paylaşımı yaptı.
Editör: TE Bilisim