Siyasete başladığı anı anlattı. Gençlik kolları il başkanlığına Ahmet Taşan’ın aday olduğu kongrede babası ‘Tayyip beyle siyaset yap’ demiş. Ahmet zar zorlisteye yazmış. Ardından Erdem Sürmen Sürmene’den Trabzon’a gelince onunla çalışmış.

Ve merkez ilçede yaptığı görevler, İl, Belediye hizmetleri derken fotoğrafı çıkardı; ‘Abi bakarmısın. Ben Ahmet Metin Başkan ve Hüseyin Öztürk. Ben19 yılda Ak parti’ye gençliğimi verdim.’ Fotoğrafa baktım ve Halil İbrahim Demirtaş’a hak verdim.

BAŞARDILAR


2020 insansız su altı araç yarışmalarında Türkiye ikincileri Trabzon’dan çıktı. Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ilk tebrik eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk oldu.

KİK’E ÜYE OLDU


Hazine ve maliye bakanlığı Gelir İdaresi Başkan yardımcısı Trabzon eski vergi Deresi başkanı Necmi Keskinsoy KİK Üyeliğine de seçildi. Tebrik ediyoruz.

EKMEĞİ HEDİYE ETTİLER

 Kısa bir süre önce yapılan kongre ile yeniden ilçe başkanı seçilen Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.

MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Baltürk ve yönetim kurulu arkadaşları, Başkanımıza üzerinde Muhammet Balta yazısı ve Ayyıldızın” bulunduğu Vakfıkebir Ekmeği hediye ettiler.

ALPER SAĞLIKÇILARIN YANINDA

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, sağlıkçılara ziyaret gerçekleştirdi. Koronavirüs ile mücadelede büyük bir özveri ile çalışana sağlıkçıları yalnız bırakmayan Alper, takdir topladı.

Ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada, “Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne yaptığı ziyarette sağlık çalışanlarına moral ziyareti gerçekleştirerek nöbetlerini icra eden Uzman Dr. Yusuf Kantar, Dr. Alperen Tüysüz, Dr. Osman Doğrucan ve diğer sağlık çalışanlarımız her daim yanlarındayız.” dedi.

BAŞKAN MERAL’DEN AÇIKLAMA

Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik'in bir kısım maddelerinin iptali istemiyle Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) başvurusuyla açılan davada Danıştay tarafından yürütmenin durdurulmasına karar verildi.  Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik'in 7. maddesinin 9. fıkrasının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesiyle birlikte, tekniker ve teknik öğretmenler şantiye şefliği yapamayacak. Danıştay'ın kararına tepki gösteren Trabzon Teknikerler Derneği Başkanı Mustafa MERAL ‘’Şantiye şefliği yönetmeliğini sürekli gündeme getirerek teknikerleri alan dışına itmeye çalışan zihniyet, mimar ve mühendislerin haricinde teknik öğretmen, tekniker ve teknisyenlerin çalışma alanı ortadan kaldırmaya yönelik yoğun yargı müracaatı ile birlikte yargımızın gündemini de meşgule yöneltmekte, eksik ve yanıltıcı bilgileri dayanak göstermeye çalışmaktadır" dedi.

"Lise öğrenimi üzerine 2 yıl teknik Ön Lisans eğitimi alarak, toplamda 14 yıl süren eğitim – öğretim sonucunda tekniker yetiştirilmektedir. Teknikerlik öğrenimi, mimar ve mühendislerde olduğu üzere AB ECVET Kredi Sistemi ve Y.Ö.K. Ulusal Yeterlilikler Çerçevesine tabiidir" diyen Meral ‘’Yargı, mühendislerin ve teknikerlerin eğitim transkriptlerini dikkate almalıdır" ifadesinde bulundu. İstihdam alanlarında mühendislere kapıların sonuna kadar açıldığını öne süren Meral "Teknikerlerin istihdam dışı bırakılmak istenmesi Meslek Yüksek Okulu eğitimini, teknikerleri tanımamaktan, teknikerlerin nitelik ve liyakatinin yerilmesinden kaynaklanmaktadır" açıklamasında bulundu.

RECEP ÇEBİ’DEN TEŞEKKÜR


Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Yeşilyurt Mahallesinde yapılan Kur-an kursunun yapımında emeği geçenlerle ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Çebi, “Yeşilyurt mahallemizde yeni yapılan Kur-an kursumuzu Kaymakamımız Kürşad Karaca, Müftümüz Abdulkerim Tohumcu, iş adamlarımızdan Yunus Küçük, meclis üyemiz Hüseyin Kalaycı ve muhtarımız Mustafa Demiray ile ziyaret ettik. Yeni erkek Kur’an Kursumuz hayırlara vesile olur inşallah. Yapılmasında büyük emeği olan, araziyi hibe eden hayırsever Hüseyin Baycan’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

SUAT OYMAN’DAN ÖNERİ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman yapımına devam edilen Gürcemal projesi ile ilgili konuştu. Oyman yaptığı açıklamada, “CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak şehrimiz için önerilere devam ediyoruz.

İlgili STK’lardan da görüş alarak “Gülcemal” projesi için; Halkımızın betonlaşan ve taşlarla dolu parklarda veya bahçelerde değil, şehir merkezinde gerçekten nefes alabileceği bir alan oluşturmak, sağlıklı yaşam için spora teşvik etmek ve Ortahisar ilçemiz gibi büyük bir ilçede Amatör Spor Kulüplerimizin rahatça ulaşabileceği yeni bir sahaya kavuşturmak için siz değerli Ortahisar’a önerimizi sunmak istiyoruz. İddia etmiyoruz net olarak söylüyoruz; Cumhuriyet Halk Partisi, Ortahisar’a çok yakışacak!”ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim