Belediye Başkanı arkadaşları Cevat Birinci, Yahya Tarakçı ile iş adamları Osman Tosun, Yaşar Erbaşaran ve Mehmet Ali Değirmenci’nin ziyaret ettiği Kalaycı çok mutlu oldu. Anılar tazelendi ve sağlık mutluluk dileği ile birlikte sohbet Trabzonspor’un şampiyonluğu üzerinden sonlandırıldı. Bizlerde bir kez daha Mehmet Başkanımıza sağlık mutluluk diliyoruz.
 
Yıldırım’dan Okul

 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl milli eğitim müdürü Hızır Aktaş ve hayırsever iş adamı Hami Yıldırım Ortahisar-Çukurçayır Mahallesi’nde yapılacak olan 24 derslikli okulun protokolünü birlikte imzaladılar.
 
Polat’a Ziyaret

 

Trabzon Askerlik Daire Başkanı Kd. Albay Erdem Canpolat’ı makamında ziyaret eden Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Deniz Yarbay Murat Sezgin, Türk Telekom Bölge Müdürü Muammer Katmer yeni göreve başlaması dolayısıyla hayırlı olsun dileklerini sundular.
 
Sendikalar Ve Oyman

 
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’ı ziyaret eden KESK’e bağlı sendika başkanları  sendikaların sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Başkan Oyman, ‘Önceliğimiz emekçilerin sesi olmaktır’ dedi.
 
Yayla Ve Kadastro Zülmü

 
Trabzon Araklı’dan İsmail Hacıhaliloğlu, Kadastro çalışmalarındaki keyfiliğe dikkat çekti ve arazilerin yüzde 60’ını devlete yazanlar bundan ne kar elde etti sorusunu sordu: ‘Türkiye’de zengin çok zengin, fakir çok fakir. Adaletsiz gelir ve maaş dağılımı sonucu zengin arabasını dağdan aşırırmış, fakir düz ovada yolu şaşırmış. Ülkemizden adaletsiz kadostra geçti, geçiyor Milletin arazilerinin % 60’ını hazineye mal ettiler. Adaletsizlik bu. Adalet bu dönemde gelmez ise zaten hiç gelmez. Laik dünyanın büyük zalim devletleri islam dünyasını küçültmek, sömürmek için usta oyunlarla baş hedef  Türkiye’yi yaptılar. Yaşananları gördük ve görüyoruz. Batının yönlendirmesi ile Kaddafi, Saddam, Esad gitmeliydi ama bu batılın hesabına göre ayarlandı. Benim itirazım bunadır.’
 
Mehmet Akif’i Unutmadı

 
GÜ rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününü ele alan bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin temsili olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99’uncu yıldönümü kutlu olsun. Ülke olarak tarihi ve zor günlerden geçtiğimiz bu zamanda birlik ve beraberliğe en derinden ihtiyaç duyduğumuz anları yaşıyoruz. İstiklal Marşımız ve bu kutlu marşın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri, birlik olmamız için gereken yol haritasını her zaman olduğu gibi bu günde de bizlere sunmaktadır. 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen marşımız hiç şüphe yok ki içerisinde İstiklal ruhuyla kaleme alınan ve bizlere derin anlamlar veren, yol gösterici mesajlar barındırmaktadır.Akif, Türk milletine cesaret ve tahammül aşılamak için şiirine ‘korkma’ sözüyle başlıyor.Ülkemizde tek bir insan kalana kadar bu vatanı savunacağımızı büyük bir aşk ve derin imanla kaleme aldığı İstiklal Marşı'mızın, kahraman ordumuzun azmi ve inancının yegânesembolü olduğunu dile getiriyor. Verilen bu mesajları ve anlamları doğru bir şekilde algıladığımız zaman, birlik ve beraberliğimizin daha da artacağına ve ülkemizin her konuda lider konumuna yükseleceğine yürekten inanıyorum.’
 
Bıyık: Durmak Yok Yola Devam

 
AK Parti Trabzon’un Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, başkanlık görevindeki 6 yılı geride bıraktı. İki dönemdir ilçe başkanlığı görevini sürdüren Bıyık, girdiği seçimlerde ilçedeki oy oranını artırarak başarılı sonuçlar elde etti. Üçüncü dönem için genel merkezde tekrar vize alan Bıyık, Pazar günü yapılacak kongrede başkan olarak görevine devam edecek. Bıyık, yönetiminde de bazı değişikliklere gidecek. Bıyık, 6 senedir ilçe başkanı olarak dur durak bilmeden çalıştığını ifade ederek, “Yeni dönem için şahsıma tekrar vize veren genel merkezimize çok teşekkür ediyorum. Onlara mahcup olmamak için ekibimle birlikte durmadan çalışacağım” dedi.
 
Çavdar’dan TTSO’ya Ziyaret

 
Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Çavdar, göreve yeni geldiklerini belirterek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da 16. Dönem yönetim kuruluna başarı dileklerini iletti.
 
Etkinlikler İptal Edildi

 
Çin Halk Cumhuriyetinin Wuham Şehrinde ortaya çıkan “2019-nCoV” adlı yeni koronavirüs vaka sayısının komşu ülkeler de dahil olmak üzere Dünyanın birçok ülkesinde artmakta olduğu müşahede edilmektedir. Bu kapsamda bahse konu virüsün etkilerinden korunmak amacıyla ülkemiz tarafından ilgili makamlarca öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımı ile yapılması planlanan toplantı,çalıştay, sempozyum, konferans, ödül töreni, yarışma vstedbiren iptal edildiğinden; İlçemizde 13 Mart 2020 Cuma günü saat 19:30 da güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar’ın katılımı ile yapılması planlanan “Oyun Bozan Türkiye’den Oyun Kuran Türkiye’ye” adlı konferans ile 16 Mart 2020 Pazartesi günü saat 19:30 da planlanan “Çanakkale Şahadet” adlı tiyatro oyunu iptal edilmiştir.
 
 
Editör: TE Bilisim