Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Zorluoğlu’nu ziyaret eden, Gelecek Partisi olarak Türkiye Geneli ve Trabzon’daki teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Velioğlu, Trabzon’da yapılan çalışmalar hakkında da Zorluoğlu ile fikir alışverişinde bulunarak, “Siyasi partiler arası diyaloğu ve siyasi istişare kültürünü Trabzon’a kazandırmak adına kentteki tüm siyasi partiler ile bir araya gelmek için görüşmeler yapıyoruz. Toplantımıza Trabzon’un yöneticileri olarak sizin de bu toplantıya öncülük ederek, destek olmanızı talep ediyoruz” dedi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’da böyle bir diyalog ve istişare zeminini kent adına verimli olacağını ifade ederek, şehrin menfaatleri doğrultusunda böyle bir buluşmaya destek vererek, bizzat katılacağını söyledi.

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında ‘temiz ve doğal bir çevre’ vurgusu yaptı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında “Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için hepimiz daha duyarlı olmalıyız” diyen Başkan Ekim, “Daha temiz ve yeşil bir Akçaabat için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Akçaabat’ımızı temiz, yaşanabilir ve doğal dokusu korunmuş olarak daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Belediye olarak çevre bilinci ve duyarlılığını artırmak amacıyla görsel ve yazılı çalışmalar yaparak daha fazla vatandaşımıza ulaşıyoruz. Çevrenin korunmasının asıl olarak yaşamı ve geleceği korumak olduğunu çok iyi biliyor ve bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün çevremizi ve doğamızı koruma anlamında önemli bir farkındalık yaratacağını umuyor; vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk ve huzurlu yaşadığı bir gelecek diliyorum” dedi.

BİNA YENİDEN YAPILIYOR

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Başkanlığı merkezi Trabzon’da hem bölge başkanlığı hem de şube başkanlığı binaları yeniden yapılıyor. Bölge Başkanlığı ile Şube Başkanlığı binalarının yenilenen yerlerini kontrole gelen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Koordinatörü Murat Bolat ile müşavirlik firmadan İnşaat Mühendisi Tevfik Tüzün, Bölge Başkanı Köksal Boz, Şube Başkanı Işıl Demir Güner ve Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk ile yeni binaları gezdiler. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Köksal Boz, yenilenen binaların tadilat çalışmalarının yapıldığını, en kısa sürede hem Bölge Başkanlığı hem de Şube Başkanlığı’nın daha modern ve ferah binalarda hizmete başlayacağını söyledi.

GÖNÜLLÜ GENÇLERDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından Dünya Çevre Günü bu kez Yenişehir Stadyumu çevresinde bulunan alanda “Sıfır Atık Timi ve Çevre Timi” gönüllüsü gençlerle birlikte çöp toplanarak temizlik ve çevre duyarlılığı için farkındalık oluşturuldu.

Gönüllü gençler, bu anlamlı günde dünyayı yaşanabilir hale getirmek için herkesin bilinçli ve duyarlı olması için bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

BİR AYLIK SU DESTEĞİ TALEP ETTİLER

İyi Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, açıklamalarda bulundu. Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada; “Pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaf kardeşlerimiz için bir nebze su serpme olması adına hazırladığımız, belediyemizce bir ay su ücreti alınmaması hakkındaki önergemiz millet ittifakı belediye meclisi üyelerimizce imzalanarak meclis başkanlığımıza sunulmuştur. Bugün itibari ile belediye meclisimiz tarafından gündeme alınmış olup, meclisimizde görüşülecektir. Çok mutlu olduğumuzu ifade etmeliyim. İnşallah bir nebze olsun gönüllere su serpme olur. Umarım belediye meclisimizce de kabul edilir. Diğer ilçe başkanlarımıza ve belediyelerimize örnek olması dileği ile” ifadelerini kullandı.

VALİ ÇEBER’E ANLAMLI ZİYARET

Rize Valisi Kemal Çeber, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Serkan Savaş ve beraberinde İl Müdürlüğü çalışanlarını makamında kabul etti. Ziyarette, Vali Çeber Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında İl Müdürü  Savaş’tan  ilde yapılacak etkinlikler ve il genelinde yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Çeber, Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede oy birliği ile kabul edilen Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile taşra teşkilatlarının bu anlamlı gününü kutlayarak ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EN İYİ ASYA ÜNİVERSİTELERİ LİSTESİNE GİRDİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin, Times Higher Education'ın (THE) dün yayınlanan 2021 Asya Üniversiteleri sıralamasında (THE Asia University Rankings 2021) 401+ sıraya yerleşerek, kıtalar bazında değerlendirilen sıralamada Asya'nın en iyi üniversiteleri listesine adını yazdırdığı bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin son yıllarda bilimsel başarı ve toplumsal hizmet çalışmalarıyla dünya üniversiteleri listelerinde adından sıkça söz ettirdiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Times Higher Education'ın (THE) dün yayınlanan 2021 Asya Üniversiteleri sıralamasında (THE Asia University Rankings 2021) 401+ sıraya yerleşerek, kıtalar bazında değerlendirilen sıralamada Asya'nın en iyi üniversiteleri listesine adını yazdırdı. Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education'ın yürüttüğü söz konusu bölgesel sıralamada bu yıl Türkiye'den 43 üniversite yer aldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi sıralamaya giren Türk üniversiteleri arasında 20. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 12. sırada yer aldı. Listede 401+ da yer alan Türk üniversiteleri harf sırasına göre sıralanmıştır."

Editör: TE Bilisim