Vefat yıldönümünde masası resimlerle ve karanfillerle süslenen Yavruoğlu için yakın dostu karikatürist Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu anı defterine düşüncelerini yazan ilk isim oldu. Yavruoğlu’nun son derece hümanist ve muhteşem çizgileri olan değerli dost olarak anlatan Prof. Dr. Kapıcıoğlu ‘Trabzon ve dostları onu unutmadı. Ortahisar belediyesini de adını yaşattığı için kutluyorum’ dedi.

OĞUZ KARA VE KIZILAY

Kızılay Trabzon Şubesi Ortahisar ve Akçaabat şubelerinin katkılarıyla 150 ihtiyaç sahibini Ramazan’da iftar ettiriyor. Bir gönüllünün bütün masraflarını karşıladığı ve pişirdiği yemekler gönüllüler tarafından iftar saatinde evlerine servis edilerek ihtiyaç sahiplerine sunuluyor.  Kızılay Trabzon şube başkanı Oğuz Kara Ramazan’dan sonra gelecek olan yemekhane TIR’ıyla bu hizmeti yıla yayarak devam etmeyi planladıklarını bu amaçla yardımseverlerin bağışlarına ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Kara, TAKA Gazetesine de şunları söyledi: ‘Kızılay Türkiye’nin dünya markası önemli bir yardım kuruluşudur. Hep birlikte vatandaşlarımızın şaheseridir. Onu ayakta tutmak hepimizin görevidir.’ 

BURSA’DA TRABZON MASASI

Karayolları Bursa 14.Bölge Müdürü Ömer Güzel ve Bölge müdür yardımcısı Alican Birinci’nin İftar yemeğine Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç Bursa Vergi dairesi başkanı Hüseyin Erol, il sağlık müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Gazeteci-Yazar Hakkı Emiroğlu ve Proset mühendislik Genel Müdürü Besim Sami Emiroğlu katıldılar.

MADEN SERT ÇIKTI: YAKIN DOĞU LİGİ!

Trabzonspor’un Atakaş Hatayspor maçının 90 artı 3.dakikada verilen penaltı ve arkasından da Uğurcan’ın kurtarması ve penaltının tekrar ettirilmesi Trabzonspor taraftarlarını farklı arayışlara yöneltti. TEDAŞ’ta yıllarca üst düzey yöneticilik yapmış ve halen Usta grup bünyesinde görev yapan Muhammet maden7den ilginç bir öneri geldi. Maden ‘Sonuçta belirleyicilerin bugüne kadar yaptıkları icraatları ortada. Takımımıza çok da yüklenmemek gerekir diye düşünüyorum, ne kadar başarılı olursak olalım bizi şampiyon yapmazlar hissiyatı zaman içinde takımımızı ümitsizliğe düşürdüğü ortada. Bu yüzden takımın bocalaması anormal değil, ayrıca profesyonel bir kulüp hakkını arıyor diye ligden kovulma tehdidine muhatap olması da işin anlaşılmaz tarafı, Görünen odur ki, bu ligi onlara bırakıp yakın doğu ligini oluşturup Türkiye ve Gürcü kardeşlerimizi de dahil ederek oradan dünyaya hukuk ve adalet dersi vermenin zamanı geçiyor. Sonuçta istenmediğiniz yerden kendinizin ayrılması asilliktir, asalettir. Selam ve saygıyla.’

ATİLLA AŞIK UNUTMADI

İYİ Parti kurucu yönetim kurulu üyesi Atilla Aşık 17 Nisan 1993 yılında kaybettiğimiz Turgut Özal’ın bu fotoğrafını minnet, şükran, özlem duygularıyla birlikte paylaştı: ’Milletimizin gönlünde kıymetli bir yer edinen, zor yılların çağ atlatan Lideri; 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı vefatının 28. yılında rahmetle, minnetle anıyorum. Halka hizmeti Hak’ka hizmet bilen, fikir, düşünce hürriyetini, din vicdan ve teşebbüs hürriyetini cesur adımlarla hayata geçiren başarılarını asla unutmayacağız. O’nun tüm kesimleri kucaklayan, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayalı yönetim, üretim odaklı ekonomi, sevgi hoşgörüye dayalı yaklaşımlarını şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Kaç yıl geçerse geçsin gönüllerdeki izin silinmeyecek. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Rahmetle ve minnetle anıyorum.’

ELİF FİRDEVS'LE GEOMETRİ ZAMANI

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi, gününün büyük bölümünü sahada çalışarak geçirir. Maşa başı siyasetten uzak halkın kendine inerek çalışmayı kendine şiar edimdm Çebi, sorunları da yerinde sahada görerek çalışmalarını yapıyor. Yoğun zamanından arda kalan kısmını da evinde ailesi ile geçiriyor. Çebi kızı Elif Firdevs ile geometri çalıştı. Kızının derslerine yardımcı olan Çebi, çocuklarının eğitimine de katkı da bulunuyor.

AFAD EMİN ELLERE TESLİM

Trabzon'un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesinde yapılacak olan AFAD binası emin ellere teslim. AFAD binasının ana yüklenici ihalesini alan Enam İnşaattan alt yüklenici olarak işi teslim alan ve başarıları sadece Trabzon veya Türkiye değil ülke sınırları dışına taşan AR-HAL İnşaat yapacak. Firmanın ortaklarından Yusif Haldızoğlu alt yüklenici olarak sözleşmeyi imzalayarak işe koyuldu. Haldızoğlu, "Akçaabat Yıldızlı da yapımına başlanılan, Bölgemizde istihdam anlamında önemli rol alacak olan AFAD İl Müdürlüğü projesinde ana firma olan ENAM İnşaat alt Yüklenici taşeron firma olarak ARHAL İnşaatı tercih etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İmzalar atıldı hepimiz için hayırlı olsun" dedi.

İLK DERS YEŞİLAY’DAN

Trabzon’da göreve yeni başlayacak komiser yardımcılarına, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından seminer verildi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda yapılan eğitimde komiser yardımcıları bağımlılıkla mücadele kapsamında bilgilendirildi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’e ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “İl Emniyet Müdürümüz Sayın Metin Alper’e böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Sizlere de görevlerinizde başarılar diliyorum. Eğitimlerinizi tamamladınız, kentimizde görev yapacaksınız. Allah hepinize görevlerinizde kolaylıklar nasip etsin. Hepimizin ortak amacı toplumumuza faydalı olmak. Zararlı alışkanlık kullanımını sizlerle birlikte inşallah en az seviyelere indireceğiz” dedi. Boz’un konuşmasının ardından Yeşilay Rehberlik Araştırma Merkezinden rehberlik öğretmeni Ömer Gür ve YEDAM ekibi tarafından komiser yardımcılarına sunum yapıldı. Sunumun ardından Yeşilay olarak İl Emniyet Müdürü Metin Alper’i makamında ziyaret eden Boz ve ekibi, Alper’e gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim