Ve yerine Gümüşhaneli hemşehrimiz Hasan Pezük getirildi. Yazıcı bu göreve Karayolları Genel Müdür yardımcılığından atanmıştı. Hasan Pezük ise 1996 yılından itibaren İstanbul Büşükşehir Belediyesi ve Devlet Demir yollarında görev yapıyordu. Yazıcı’nın görevden alınma sebebi ile ilgili açıklama yapılmazken TAKA Gazetesi’ne sebebin Çin treninin gecikmesi ve muhalefete malzeme verilmesi olduğu bilgisine ulaştı.

SOSYAL MESAFELİ AV

AK partinin çeşitli kademelerinde görev alan ve Arsin belediye başkan adayı da olan Doktor Seyit Hisoğlu çalıştığında tam mesai çalışıyor dinlenmeye sıra geldiğinde de dinleniyor. Hisoğlu, geride kalan hafta sonunda köyünde arkadaşlarıyla tüfekleri aldı ve çulluk avına çıktı sosyal Mesafeye uygun halde yapılan avlanmadan ne sonuç çıktı bilmiyoruz ama bildiğimiz şu ki, Hisoğlu’nun 10 parmağında 10 marifet var.

DOLMUŞLAR ÜZERİNE

Pandemi sürecinde dolmuşlar uzun süre yüzde 50 kapasite ile çalışmıştı. Sonrasında mağduriyet doğdu ve yeniden 10’ar kişiye çıkıldı. Şimdi ise yeni bir talep var. O da Bahçecik mahallesinden sürekli olarak dolmuşları kullanan değerli bir esnafımızdan: ‘En azından aşılama süreci başlayana kadar arka koltuğa 3 yolcu alınsa ve ön koltuğa da tek yolcu alınsa. Tıkış tıkış gidiyoruz. Önlem açısından fevkalade iyi olur. Bunu İl pandemi kurulu değerlendirmeli.’

KUVVETLİ TEPKİLİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli yazılı açıklama yaptı ve kadınlara yönelik sözleri sebebiyle Fikri Sağlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi: ‘Sayın Fikri Sağlar, "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik Bakıyor" diyor. Sayın Sağlar, kadın hakimin adalet ölçüsü ile taktiği türban arasında nasıl bir ilişki kurdun? Sayın Recep Tayyib Erdoğan, "Kılıçdaroğlunun yanında duran türbanlı kadına "vitrin mankeni" diyor. Kadınlara böyle hoyratça nasıl hakaret edilir anlamak mümkün değil. Kadınlara yönelik bu aşağılayıcı ve incitici cümlelerden dolayı Sayın Sağlar da Sayın Erdoğan da kadınlardan özür dilemelidir. Kadının giyimi üzerinden polemik yapmayı bırakın! Kadına yönelik tacizi, şiddeti, canavarca kadınları öldürmeyi önleyin. Başörtülü kadınlar da anadır, bacıdır, eştir, sırdaştır, candır canandır.’

YEŞİLAY HAFTA SONUDA SAHALARDA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, hafta sonunu yüksek mahallelerde (Büyük şehir yasasından önce köy) geçirdi. Sokağa çıkma kısıtlamasında mesafe kurallarına dikkat ederek vatandaşları evlerinin önünde ziyaret eden Boz, Yeşilay’ın çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde bağımlılığın önemine dikkat çeken Boz, ziyaret ettiği vatandaşlardan önce kendilerinin sonra sevdiklerinin sağlığı için bağımlılıklardan uzak durmaları yönünde tavsiyede bulundu.

ERBAŞARAN’DA MAÇ KEYFİ

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı iş insanı Yaşar Erbaşaran, Trabzonspor-Karagümrük maçını yakın dostu Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcılarından Cevat Birinci ile Yaylacık’ta sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda izledi. Taze fırında kızarmış köy patatesi, telli peynir, zeytin, salatalık ve domates ikramında bulunan Erbaşaran, misafirini en iyi şekilde ağırladı.

SOL YANIM’I KİMSEYE EMANET ETMEZ

Türkiye Muharrem Kaptanı, otobüs içinde yaptığı şiir tadında anonsları ile tanıdı. Muharrem Efil’in kullandığı ve ‘Sol Yanım’ adını verdiği 55 BS 275 plakalı otobüse misafir olmuşsanız kendinizi çok şanslı hissedebilirsiniz. Muharrem kaptanla bir seyahatte anılarını dinledik. İşini aşkla yapan Muharrem Kaptan, çocukluk hayalinin otobüs şoförlüğü olduğunu söyledi. Hatta öğretmenlerinin o zamanlar ona kızdığını dile getiren Muharrem Kaptan, sonradan hayalinin peşinden gittiği için tebrik ettiklerini de söyledi. Otobüsünü hiç kimseye emanet etmeyeceğini de ifade eden Muharrem Kaptan, işi olduğu ve sefere gidemediği zamanlarda aklının hep otobüste kaldığını söylüyor. Gençlere de tavsiyede bulunan Muharrem Kaptan, “Mutlaka hayallerinizin peşinden gidin. Başarılı olacaksınız” dedi.

 “ELDE EDECEKLERİ SADECE KENDİ KARANLIKLARIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Başkan Tarım, “Fikri Sağlam olmayan sakat bir zihniyetten dolayı, televizyonlarda rezillik diz boyu. Tahammül etmekte zorlandığımız en önemli kısım ise, meselenin getirilip Atatürk ile yan yana koyulmasıdır. Başörtüsü inandığı gibi yaşamak isteyenler için inancının gereği, yaşadığı gibi inananlar için ise sadece bir semboldür. Türkiye’nin öncelikle ana davası, bir an evvel millet olabilme ve milli kültüre kavuşabilme davasıdır. 2020 yılından alınması gereken en hayati dersin insanlık olduğunu düşünüyorum. Halen bu işlerle uğraşanların görecekleri ve elde edecekleri sadece kendi karanlıklarıdır. Fikri Sağlar karanlıktır ve bunu niçin yaptığı da zamanla anlaşılacaktır.” İfadelerini kullandı.

SÜRE UZATILDI

Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’un 17.11.2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatmasında bulundu.

SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla vatandaşlara büyük kolaylık sağlandığını belirten İl Müdürü Bakırcı, yeniden yapılandırma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilişkin prim borçları için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020, ilk taksit son ödeme süresinin ise 1 Mart 2021 olduğunu şeklinde açıklanan sürenin 30 Aralık 2020 tarih ve 31350 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3343 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin bir ay uzatıldığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim