Cenazesi dün öğle namazına müteakiben Çaykara Taşlıgedik Köyünde defnedildi. Merhumeye Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz.
 
 Bu Uygulama Yanlış Ve Haksızlıktır
 
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İnternete girdim, TMO ya ne kadar fındık vereceğim. Gördüğüm manzara Fındık’ta üreticiyi tücarra mahkum etme görüntüsü var. Bu kabul edilebilir değildir. Benim 8 dönüm yerde yaklaşık Bir buçuk ton fındığım var. TMO’ya 700 kilogramını verebiliyorum. Peki 700 kg ını ne yapayım..! Tabiki tüccarın kapısını çalacağım. Ancak ben yarısını TMO ya vermek için;depoya nakliye, ücreti,git gel,hele bana başka mazeretlerde çıkarırsalar, bunun bana maliyetini hesap eden varmı..! Ben şimdi tamamen tüccarın eline mahkum olmuyor muyum..? Benim gibi binlerce üretici mahkum olmuyor mu..? Bu uygulama yanlıştır. Ben kendi üzerimden yaptığım bu açıklama, unutmayın ki fındık üreten her üreticimizin bize bu konuda söylediği verdiği tepkidir. Tabi her şey dört dörtlük olmaz, ancak bu uygulama kaldırılmalıdır. Vatandaşın tüm fındığı randıman üzerinden alınmalıdır” dedi.
 
Doğu Karadeniz'de 839 Bina Yapı Ruhsatı Aldı
 
Doğu Karadeniz'de 2019 yılının ocak-haziran döneminde 839 binaya yapı ruhsatı verildi. TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Karadeniz'de yılın ilk 6 aylık döneminde toplam 839 bina ve 6 bin 334 daire için yapı ruhsatı verildi. Geçen yılın aynı dönemine göre ruhsat verilen bina sayısı yüzde 47, daire sayısı ise yüzde 42,9 azaldı. İller bazında yapı ruhsatı verilen bina sayısı, Gümüşhane'de yüzde 61,5 azalışla 30, Ordu'da yüzde 55,5 azalışla 212, Artvin'de yüzde 53,8 azalışla 18, Rize'de yüzde 48,9 azalışla 48, Giresun'da yüzde 43,9 azalışla 157 ve Trabzon'da yüzde 39,4 azalışla 374 oldu. Doğu Karadeniz'de yılın altı ayı itibarıyla yapı kullanım izin belgesi verilen bina sayısı bin 416, daire sayısı 13 bin 178 oldu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yapı kullanım izin belgesi verilen bina sayısı yüzde 15,4, daire sayısı yüzde 30,1 arttı. Bölge illerine bakıldığında, yapı kullanım izni belgesi verilen bina sayısı yılın 6 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre Trabzon'da yüzde 41,3 artarak 578, Ordu'da yüzde 24,9 artarak 487 olurken, Rize'de yüzde 20,5 azalarak 58, Giresun'da yüzde 18,7 azalarak 218, Gümüşhane'de yüzde 14,3 azalarak 42 ve Artvin'de yüzde 13,2 azalarak 33 oldu. Yapı kullanım izin belgesi verilen daire sayıları da geçen yılın aynı dönemine göre Giresun'da yüzde 55,4 artarak 2 bin 71, Ordu'da yüzde 53,6 artarak 3 bin 879, Trabzon'da yüzde 45,4 artarak 5 bin 564, Gümüşhane'de yüzde 15 artarak 299 olurken, Rize'de yüzde 40,2 azalarak bin 56 ve Artvin'de yüzde 26,4 azalarak 309 oldu.
 
Tarım’dan Açıklama
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Hiç kimsenin Atatürk üzerinden ülkeyi kutuplaştırmaya hakkı yoktur. Yaptıklarımıza ve yaşattıklarımıza bakarak, kimin gerçek anlamda Atatürkçü olup olmadığını toplum değerlendirsin. En büyük Atatürkçüyüz diyenlerle her yerde tartışmaya açığız. Çünkü gerçek Atatürkçüler onun kemiklerini hiç sızlatmayan Türk milliyetçileridir. Bizden daha büyük Atatürkçü tanımıyoruz. Son dönemde dedikodu ile siyaset yapan, gerçekleri araştırmayan, araştırma ihtiyacı duymayan bilerek veya bilmeyerek yalan haberlere itibar ederek siyaset yapanlar siyasetçiyse, biz bu siyasetçileri kabul etmiyoruz. Siyasette her şey mübah değildir. Lütfen sağduyu ve gerçekler üzerinden konuşalım ve siyaset yapalım” dedi.
 
 Tehlikeli Hareketler

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Akyazı kavşağında çekilmiş bir görüntü. Tır dorsesine kendinden uzun bir beton bloğu yüklemiş seyahat ediyor. Yanında hiçbir öncü güvenlik yok. Kavşaktan dönerken hiçbir önlem alınmıyor. Adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Çok daha dikkatli ve güvenli bir şekil de bu tarz araçlar yük taşımalı.

Tiski`Den Teknolojik Adım

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) bir yandan şehrin altyapı ve içme suyu projeleri ile ilgili önemli adımlar atarken diğer taraftan kurumsallaşma adına hamleler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Hizmet Takip Sistemi` nin (HTS) ilk ayağı olan 185 Arıza İhbar Modülü 19 Ağustos Pazartesi itibariyle kullanılmaya başlandı. Sistem sayesinde vatandaşların Alo 185 TİSKİ Mavi Hat` a yaptıkları arıza bildirimleri zaman kaybına mahal verilmeden anında TİSKİ saha ekiplerinin tablet bilgisayarlarına iletiliyor. Tüm ihbarların, saha ekiplerinin yanı sıra bütün ilgililer tarafından süreç sonuçlanana kadar takibi gerçekleştiriliyor. Bu sayede de herhangi bir arıza ihbarının unutulmasına ya da ihmaline mahal verilmemesi amaçlanıyor. Hizmet Takip Sistemi` nin (HTS) işlemlerin hızlanması ve vatandaş memnuniyeti bakımından önemli olduğunu belirten TİSKİ Genel Müdürü Ali TEKATAŞ, “Vatandaşlarımızdan gelen tüm ihbarları en acil şekilde çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz. Bu sistem sayesinde artık hiçbir ihbar cevapsız ve sonuçsuz kalmayacak. Trabzon’umuza hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
 
 
Van-Trabzon Kardeşliği
 
İçişleri Bakanlığı himayesinde devam eden Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Trabzon Basını Van'da meslektaşlarıyla buluştu. Kardesliğin pekişmesi gönül köprüleri kurulması noktasında gerçekleşen buluşmaya Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ile birlikte Van'da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı. Oldukça güzel bir ortamda gerçekleşen buluşmada Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç'e Trabzonspor forması hediye etti. Trabzon basınının ve Gazeteciler Cemiyeti'nin kardeşlik projelerine her zaman sahip çıktığını ve destek verdiğini belirten Külekçi, Van medyasını Trabzon’a davet etti.
Editör: TE Bilisim