Malkoç, 5 Aralık tarihinde devir teslim yaparak görevi devralacak ve ardından da 6 Aralık tarihi itibari ile çalışmalarına başlayacak. Malkoç’un çalışma ofisi Ankara’da Çankaya’da. Malkoç, Kamu Başdenetçisi olarak ekibiyle birlikte yaşanan uluslararsı ve ulusal uyuşmazlıklara müdahale edebilecek. Mobbing dahil bireysel ve kamusal haksızlığa uğrayanlara ekibiyle birlikte sahip çıkacak ve hangi kurum olursa olsun müdahil olabilecek.

Hocalara Geçmiş Olsun

Trabzonspor camiasının önemli isimlerinden 3 hoca kalp rahatsızlığı yaşadı ve tedavi altında. Allaha şükür iyiler. Trabzon’un başarılı teknik adamlarından Selahattin Diyadin ile Trabzonspor ve Rizespor’un eski futbolcusu, alt yapı hocalarından Metin Bak’a Ahi Evren’de stend uygulaması yapıldı.  Düzyurtspor’un hocası Selçuk Akçay ise Farabi’de kalp rahatsızlığı sonrasında tedavi görüyor. 1 ay önce de Trabzonsporlu Cemil Canalioğlu rahatsızlanmış ve Medikal Park Karadeniz hastanesinde kalbine başarıyla stend atılmıştı. Tüm hocalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ali Sağır'ın Acı Günü

MHP'nin kurucularından Ali Sağır'ın kayınvalidesi hayatını kaybetti. Trabzon'un tanınmış isimlerinden, MHP'nin kurucularından ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi olan Ali Sağır'ın kayınvalidesi Saadet Özçilingir vefat etti. Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören Saadet Özçilingir yaşama tutunamadı.  Özçilingir'in cenazesi dün öğle namazına müteakip Yalı Mahallesi (Faroz) Camiinden kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Merhumeye Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. 

KTÜ’de Sanat Konuşacak

Sanat-kültür ve tarih şehri Trabzon’da ne yazık ki etkinlikler yeterli değil. Bu noktada ciddi eksikler var. Üstelik sadece etkinlik değil bilgilendirme anlamında da sıkıntı yaşanıyor. Bu açığı fark eden sanatsever kendi çapında bir dizi faaliyet gösteriyor. Bunlardan biri de Trabzon'da, "Şarkılarda Şiirler 2" konulu panel organize edilecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenecek ve Prof. Dr. Sonay Çevik'in yöneteceği panele, Yrd. Doç. Dr. Zühal Dinç Altun, Öğretim Görevlileri Özdemir Hafızoğlu, Yasemin Uzun ve Cemal Zihni Erener konuşmacı olarak katılacak. Panel, 7 Aralık 2016'da saat 14.00'da KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Eyüpoğlu Unutulmadı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda uzun yıllar meslek komitesi ve meclis üyeliği yaptıktan sonra 31.08.1990 - 18.03.1992 tarihleri arasında yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Cevdet Eyüpoğlu’nu, vefatının 3’üncü yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

Muhtar Ergenç Ağabeyini Kaybetti

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi muhtarı Ömer Ergenç'in abisi vefat etti. Ergenç, sosyal medya hesabından duyurduğu vefat haberinde şu ifadelere yer verdi; Düşünsenize aynı o karında doğduğun, aynı tabakta yediğin, belli bir yaşa kadar aynı yatağı paylaştığın, bazen çok sevdiğin bazen kavga edip dargın durduğun, en önemlisi varlığında değerini bilmediğin; Babanın ölümünden sonra ona çok benzediği için her bakışında babanı hatırladığın ve onu sevdiğin halde sevgini belli edemediğin kardeşinin baş ucun da onun son nefesini vermesini bekliyorsun. Yarabbi kimseye bu acıyı yaşatma diye dua edeceğim ama biliyorum. İnna-Lillahi ve İnna İleyhi Racuun. Allahım cümle aleme sabur..." dedi. Merhum Ergenç'in cenazesi köyünde toprağa verildi.

Trabzonlu Bürokrata Büyük Görev 
 
Trabzonlu bürokrat Zeynep Sibel Algan başarı merdivenlerini adım adım çıkıyor. Geçmiş dönemde Paris Başkonsolosluğu'nda Konsolos ve ayrıca Strazburg Başkonsolosu görevlerini yürüten Zeynep Sibel Algan, Hollanda büyükelçiliğine vekalet edecek.  Zeynep Sibel Algan aynı zamanda Volkan Canalioğlu'nun eşi olan Nermin Canalioğlu'nun ağabeyi Akın Algan'ın da eşi oluyor.  Algan ailesinin bu hafta içersinde Hollanda'ya gidip görevine başlaması bekleniyor. Zeynep Sibel hanımı tebrik eder yeni görevinde başarılar dileriz.

Son Toplantıda Neler Görüşülecek

Akçaabat Belediye meclisi yılın son toplantısını yapacak.
1 Aralık Perşembe günü başlayacak meclisteki konular ise şu şekilde,
1-İmar Komisyonundan gelen dosyaların görüşülmesi.
2-Mülkiyeti Belediyemize ait Trabzon İli Çarşıbaşı İlçesi Kaleköy Mahallesi Hane Altı Mevkii F42-C-18-  D-3-D pafta 103 ada 49 nolu parselin satışının görüşülmesi.
3-Belediyemiz 2017 Yılı Gelir tarifesinin belirlenmesinin görüşülmesi. 
 
Editör: TE Bilisim