Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu, cemiyet seçimleri sonrası olağan ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonun toplantısında, yeni üyeler ve mesleği bırakan komisyon üyeleri hakkında kararlar alındı. 

Ortahisar Kanuni Evi bünyesindeki cafede düzenlenen toplantıda, mesleğe aktif olarak devam etmeyen Bahadır Öktem, Hasan Demir ve Gürkan Ata'ya verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür edilerek komisyon üyeliğinden çıkarıldı. 

Sahada görev yapan gazetecilerin yaşadıkları zorlukları asgariye indirmek amacıyla yola çıkan Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu yeni dönemde üyeleri arasından güncelleme yaparak, Kemal Bektaş, Hakan Şener, Hüseyin Terzi, Fatma Yavuz ve Meryem Akgün gibi isimleri bünyesine kattı. 

Komisyonun 2 dönem başkanlığını yürüten Osman Şişko ise mevcut üyelerin onayıyla görevi Fatih Turan’a devretti. Komisyonun kurulmasında emeği olan TGC Yönetim Kurulu'ndan Nevzat Yılmaz, birlik beraberliğe vurgu yaparak, yeni üyelere ve yeni komisyon başkanı Fatih Turan’a hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Komisyonun bir ilke imza atılarak kurulduğunu hatırlatan Fatih Turan ise komisyona yeni dönemde ivme kazandıracaklarını söyleyerek kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Akkaya Federasyon Yönetimine Girdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya Türkiye Boks Federasyonu yönetimine girdi. Akkaya sosyal medya hesabından bunu duyururken şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye Boks Federasyonu’nun gerçekleşen Olağan Kongresinde yeniden Federasyon Başkanı olarak seçilen Sayın Eyüp Gözgeç’i kutlar; 1461 Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı olarak katıldığım kongrede benimle birlikte ülkemizi ringlerde başarı ile temsil etmiş olan Selçuk Aydın kardeşimin de yer aldığı yeni Federasyon Yönetimi’nin Türk boksuna hayırlı olmasını dilerim. 

Bu vesileyle Federasyon Yönetim Kurulu listesinde şahsıma yeniden yer veren Federasyon Başkanı Sayın Eyüp Gözgeç'e ve yönetim kurulumuza destek veren tüm delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizlere tevdi edilen bu görev ve sorumluluğun gereği olarak, boks sporunun bir spor şehri olan Trabzon’da ve ülkemiz genelinde daha ileriye taşınması ve Türk boksunun uluslararası alanda başarısının artması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Beşikdüzü’nde Çalışmalar Başladı 

600 bin lira ödenek gönderilen Beşikdüzü Çeşmeönü Limanında yüklenici firma işe başladı.
Proje kapsamında büyük balıkçı motorları için ana mendireğe 30 metre rıhtım yapılırken, Yelken Spor Kulübüne kadar olan kısıma küçük balıkçı motorları için 70 metre rıhtım yapılıyor.
Ayrıca, balıkçı motorlarının çekek yerlerinde motorların kıyıya daha rahat yanaşabilmeleri için deniz dibine doğru 1 metre betonlama yapılacak.
Çekek yerleri ile liman içindeki ulaşım yolu arasında kalan kısım komple betonlanacak.
Tali mendireğin fener önündeki boş alana ise büyük balıkçılar için 30 metre rıhtım inşa edilecek. Boşluklu dalgakıranlarda dalga geçişinin sağlanması için liman içi sirkülasyon hattı döşenecek.

Çarşıbaşına Hayırlı Olsun

Çarşıbaşı Belediyesi araç parkını güçlendirmeye devam ediyor.
Daha önce alınan iş makinelerine ilaveden 2 adet daha kar bıçaklı kamyon satın alınarak belediyenin araç parkına katıldı.
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, “Belediye çalışmalarımızı yürütebilmek için iş makineleri ve kamyonlara ihtiyaç duyuyorduk.  
Bu nedenle yeni iş makineleri ve kamyonlar satın alarak araç parkımızı güçlendirdik. İlçemize hayırlı olsun” dedi. 

Geçici Köprü Hizmete Açıldı 

Eynesil’de yaşanan sel felaketinin ardından Topallı Deresi üzerinde yıkılan köprünün yerine yapılan geçici köprü hizmete açıldı.
Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, “7 tonluk baks büzlerle döşediğimiz yaya ve küçük tonajlı araçların geçişi için yaptığımız geçici köprümüz halkımızın hizmetine sunulmuştur.  
Kalıcı olarak araç ve yaya geçişleri için yapılacak olan iki yeni köprümüz içinde çalışmalar devam etmektedir” dedi. 

Son 9 Gün

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlardan alacaklı olduğu 30 Haziran 2016 öncesi borçlar yapılandırıyor. Büyükşehir Belediyesinin alacaklı olduğu emlak, ilan-reklam ve çevre temizlik vergileri dâhil tüm vergiler, harçlar ve ücretler ile Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünün alacaklı olduğu içme suyu ve atık su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların 31 Ekim’e kadar ilgili birimlere başvurarak işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. 

Yapılandırma sonrasında ödemeler 2’şer aylık periyotlar halinde 6-9-12-18 taksit şeklinde gerçekleştirilebilinecek. Yapılandırma işleminden yararlanan vatandaşlar 6736 Sayılı Kanunun kendilerine sağlamış olduğu tüm haklardan yararlanabilecek. Yapılandırma işleminden yararlanan ve ödemelerini taksitler halinde gerçekleştirecek olan vatandaşlar, yasa kapsamında 30 Kasım 2016 tarihine kadar ilk taksitin ödemesini gerçekleştirecek. 

Tüzel kişiliği kaldırılan (mahalleye dönüştürülen) köyler, tüzel kişiliği devam eden orman köyleri ile mülga belde belediyeleri sınırları içinde bulunan içme suyu ve atık su aboneleri adına TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tahakkuk ettirilen ve vadesi 30 Haziran 2016 tarihini geçmeyen borçlar, taksitlendirilebileceği gibi 31 Aralık 2016 tarihine kadar peşin ödenmesi şartıyla sadece anapara tahsil edilecek. 2014 yılında 6552 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıranlar, isteğe bağlı olarak bütün borçlarını birleştirebilecek. Dava konusu olan borçlarda davacı, davadan vazgeçmesi durumunda yapılandırma işleminden faydalanabilecek.

Altuntaş’ın Anne Acısı

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ın annesi Rahime Altuntaş hayatını kaybetti.  

Birkaç gün önce rahatsızlanarak kaldırıldığını Fatih Devlet Hastanesi’nde 3 gündür tedavi gören Rahime Altuntaş (90) önceki gün yaşam mücadelesini kaybetti.  Annesi merhume Rahime Altuntaş’ın dün öğlen namazına müteakip Trabzon Merkez Düzyurt Mahallesi Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.  Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz. 
 
Editör: TE Bilisim