Vali Ustaoğlu, TSİAD üyelerinin bölge ekonomisine ve istihdamına verdiği katkılara değinerek, yönetim kurulumuza yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

GURBETTEKİ BAŞKANA BÜYÜK GÜVEN

Didim Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin son yapılan olağan genel kurulunda Başkanlığa getirilen Ali İhsan Kubaliç, tek aday olarak girdiği seçimlerde güven tazeledi.

Akçaabat'tan yıllar önce işçi olarak gurbete giden Ali İhsan Kubaliç, yerleştiği Didim'de 21 yıldır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yapıyor. Kubaliç, yapılan olağan genel kurulda yine başkan seçilerek gurbetteki Akçaabatlıların gururu olmayı başardı. Akçaabat'tan yıllar önce çalışmak amacıyla çıktığı gurbet yolculuğunda, Didim'in tarihine ismini yazdırmayı başardı. Didim'de kısa sürede kendisini tanıtmayı başaran ve çalışkanlığı ile Didimlilerin takdirini kazanan aslen Akçaabat Şinik mahallesinden olan Ali İhsan Kubaliç, üye olarak girdiği Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne 21 yıldır aralıksız başkanlık yapıyor. Üstelik başarılı başkana, rakipte çıkmıyor.

GEDİKLİ ANNESİNİ KAYBETTİ

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli’nin annesi Güler Gedikli vefat etti. Gedikli’nin annesi dün son yolculuğuna uğurlandı. Biz de Taka Gazetesi olarak Başkan Gedikli ve ailesine baş sağlığı Anne Gedikli’ye Allah’tan rahmet dileriz.

 “MİLLETİMİZ, BİR ZAFERE İMZA ATTI”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ekim mesajında ;” Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, siyasi parti genel başkanları, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşücelerle; Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran, rahmet ve tazimle anarken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum”. dedi.

 “YENİ BİR DESTAN YAZILARAK BASTIRILMIŞTIR”

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Metin, “ Tarih, 15 Temmuz 2016. Ülkemizin en uzun ve en karanlık gecesi. Üniforma giymiş hain bir grup; milletin tankını, topunu ve tüfeğini millete doğrultmuştur. Aziz milletimizin tarih boyunca hiçbir güce teslim etmediği iradesini, esir almayı ve kendi emelleri doğrultusunda boyun eğdirmeyi planlayan hainler, Türk Milletinin dimdik duruşu ve dünyada  benzeri görülmemiş bir direnişle karşılaşmışlardır. 

Bu hain darbe teşebbüsü, tarihi kahramanlık ve zaferlerle dolu milletimizin genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle yeni bir destan yazılarak bastırılmıştır. Milli değerlerimize ve egemenliğimize sahip çıkmanın en önemli vazifelerimizden biri olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Tarih boyunca altın harflerle nice destanlar yazmış olan bu millet, ihanete ve hıyanete 15 Temmuz’da da geçit vermemiştir" dedi. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sarıalioğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimini Türk demokrasi tarihine çalınmış kara bir leke olarak tarif ettiği mesajında, "Şükür ki; bu hain girişim necip milletimizin feraseti ve cesaretiyle etkisiz kılınmış ve ülkemiz derin bir uçurumun kenarından döndürülmüştür. Bu yüzden 15 Temmuz sadece karanlık bir gecenin adı değildir. 15 Temmuz aynı zamanda milli iradeye pranga vurmak isteyen üniforma hırsızlarına, kiralık beyinlere ve hepsinden önemlisi, bu güruhun arkasındaki vatan haini alçak FETÖ iblisi ve karanlık tüm güçlere verilmiş bir dersin de adıdır" ifadelerini kullandı. Başkan Sarıalioğlu, şunları kaydetti: "O gece vatanı uğruna can vermeyi canına minnet sayarak şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah’tan sonsuz rahmet, gazilerimize de, hayırlı, sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyorum. Bir hususun altını daha özellikle çizmek gerekirse; FETÖ alçakları başta olmak üzere, onların içerideki ve dışarıdaki hain ve satılmış tüm destekçileriyle mücadelemizden bir an olsun geri durmayacağız. İşte bu duygu ve düşüncelerle kahramanlarımızı ve demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun."

BAŞARI DİLEDİLER

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü olması dolayısıyla Gümüşhane İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Vahap Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren  Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Geçmişi koruyan, geleceğe değer katan bir anlayışla görevlerini eksiksiz şekilde yerine getiren,dünyadaki en büyük mutluluğu halka hizmet etmek olarak gören, güvenilir, etkin ve kaliteli hizmet sunan nüfus personellerininbu özel günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. Kendileri için anlamlı olan bu günde bizlere yaptığı nezaket ziyaretlerinden dolayı da Gümüşhane İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürümüz Sayın Vahap Yılmaz’a da teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim