Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk ile Yeşilay'a gönül veren, AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi'yi ziyaret ettiler. Boz, "Selahaddin başkanımız ile yaklaşık 8 sene önce Yeşilay'ı Trabzon'da beraber kurduk. Bakanımız Yeşilay'a gönül vermiş ve şubemize çok katkıları olmuştur. Kendisine bağımlılıkla mücadeledeki katkıları için teşekkür ediyorum" dedi. Çebi'de Yeşilay heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek, bağımlılıkla mücadelede her türlü çalışma ve fedakarlığa seve seve katılacağını söyledi.

“HEMEN SEÇİM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Dolar 13.92 yi görünce müdahale ediyorsunuz ancak sadece 10 kuruşluk bir gerilemeye neden oluyor yani ateş sönmüyor.  Milletin rezervlerini heba etmeyin bari. Rezerv de bizim olsa swaptan alınan borç paralar. Yani eksiden eksiye düşüyoruz.  Tuvalet kağıdı bile yatırım aracı muamelesini sizin iktidarınızda gördü. Yaparsa akp yapar boşuna dememişsiniz. Hemen seçim.” paylaşımında bulundu.

“ÜNİVERSİTEYİ MARKA HALİNE GETİRELİM”

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat’a bir ziyaret gerçekleştirerek burada Akçaabatlılar Vakfı ve Akçaabat Kent Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.  Gerek Akçaabatlılar Vakfı gerekse Kent Konseyine yapılan ziyaretlerde, genel olarak Akçaabat ve Üniversite iş birliği konusunun görüşüldüğü öğrenildi. Toplantıda konsey ve vakıf üyelerinin, Trabzon Üniversitesi kapsamında Haçkalı baba Devlet Hastanesi ve yanındaki lojmanları da katarak burada bir tıp fakültesi açılması hususu ile Trabzon Üniversitesi bünyesinde arkeoloji bölümü kurulması gerekliliği Rektör Prof. Dr. Aşıkkutlu’ya ilettikleri öğrenilirken Trabzon’un medeniyetler şehri, tarih kokan bir şehir olduğu ve arkeoloji çalışmalarının bilimsel anlamda yapılması gerektiği aktarıldı. Türkiye’de hatta dünyada sayılı üniversiteler arasında Trabzon Üniversitesinin de adını duymak istediklerini ifade eden üyeler, sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını da açıkladılar. Rektör Aşıkkutlu’nun da iş birliğine hazır olduğu ve hep birlikte üniversiteyi marka haline getirelim temennisinde bulunduğu kaydedildi.

GÜNE ESNAF KAHVALTISIYLA BAŞLADILAR

Trabzon'un iş, siyaset ve spor dünyasının önde gelen isimleri Cevat Kara ve Veli Eroğlu güne esnaf kahvaltısı ile başladılar. Trabzon'u çok seven ve ticari tüm yatırımlarını Trabzon'a yapan iş ortakları Veli Eroğlu ile Cevat Kara, sabaha yine esnaf olan yakın dostları ile kahvaltı yaparak başladılar. İş dünyası ve ekonomi ile alakalı sohbet ettiler. Sonra da işlerinin başına geçtiler.

BAŞKAN METİN VE EKİBİ TOPYEKÜN SAHADA

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, beraberinde başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte belediyenin sahada devam eden yatırımlarını gezerek meclis üyelerine bilgiler aktardı.

Saha gezi programı öncesi Rize Belediyesi hizmet binasında meclis üyeleriyle buluşan Belediye Başkanı Rahmi Metin, ilk önce meclis üyelerine ön bilgilendirme amaçlı görsel sunun eşliğinde projeler ve altyapı çalışmalarının son durumu ile ilgili bilgiler verdi. Görsel sunumun ardından Başkan Metin, beraberindeki heyetle birlikte Merkez Kentsel Dönüşüm, Millet Bahçesi, Askoroz Rekreasyon alanı, Deniz Feneri Sosyal Tesisi, Alipaşa Kadınlar Plajı, İçme Suyundan Elektrik Üretim Santrali, Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi projelerinin devam eden saha çalışmalarına yerinde incelemede bulunarak, Rize Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ile Temizlik İşleri şantiyesini ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim