Ayvazoğlu, görüşme ile ilgili, “ Şehrimizde fiziki imkanları yetersiz adliye binaları bir bir tarih oluyor.

Bu kapsamda bu zamana kadar birçok ilçenin; içerisinde barındırdığı sosyal donatı alanlarıyla yeni modern adliye binalarına kavuştuğu gibi yakın zaman içerisinde yeni adliye binalarına ihtiyaç duyan ilçelerimiz için de atılacak önemli adımların müjdeli haberini inşallah hemşehrilerimizle paylaşmış olacağız.  Bu güzel hizmetlerin Ülkemize kazandırılması yönünde irade gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilçelerimize modern adliye binaları kazandırmak üzere yoğun çaba ve mesai harcayan kıymetli Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’e hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.  Hayırlı olsun.”
 
ANKARA'DA OF SOHBETİ
 
Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Bakan Soylu ile bir süre sohbet ettiler. İlçe Başkanı Terzioğlu, “yoğun gündemi olmasına rağmen bizlere gecenin bu saatinde zaman ayıran (23:55) Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz.” dedi.
 
GÜRSOY, ANKARA’DA TEMASLARDA
 
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkanı Gürsoy, Ankara'da ilçemiz adına ziyaretlerimizin ikinci günündeyiz. Ziyaretlerimizde bizi yalnız bırakmayan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Muhammet Balta ve Milletvekilimiz Av. Salih Cora'ya müteşekkiriz. Bizleri misafir eden ve ilgi gösterenlere teşekkürler: TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, İş Adamı Hemşerimiz İbrahim Usta, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu,  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Ankara Arsinliler Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Bülbül, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, TİKA Balkanlar Daire Başkanı Dr. Mahmut Zühtü Çevik, Ticaret Bakanlığı Saymanlık Müdürü Hemşerimiz Osman Malkoç.” dedi.
 
MEHMET KESİM’İN MEKTUBU
 
2020 yılı içinde dayanışma anlamında zor durumdaki vatandaşların bakkallara olan borçlarını ödeyen hayırseverler çıktı. En son bu hayırsever insan Çaykara ilçesinde görüldü ve yüklü miktarda ödeme yaptı, borç defterlerini aldı. Trabzon Beşikdüzkü cezaevinde kalan Mehmet Kesim de TAKA Gazetesine yazdığı mektupta, ‘3 bin TL’ye ihtiyacım var. Bununla birlikte naklim gerçekleşecek. Çaykaradaki Robinhood bana yardımcı olabilir mi, aracı olur musunuz’ demiş. Mektubuna yer veriyoruz ve yardımseverlerin Mehmet Kesim’e de destek olmasını bekliyoruz.
 
TARAKÇI’DAN AÇIKLAMA
 
Yıldızlı TOKİ yolu sorunu ile ilgili dünkü yazımız üzerine Yıldızlı eski Belediye Başkanı Yahya Tarakçı aradı. Tarakçı, ‘Ben o yolu yaparken önüme türlü engeller çıkarıldı. Mahkemelere verildim. Şimdi kimsenin yolumuz yapılmadı diye beyanat vermeye ağlamaya hakkı yok. Ben yolun yapımı için çok çaba harcadım her seferinde önüme engeller çıkarıldı’ dedi.
 
SAKA'DAN SPOR'A TEŞVİK
 
Trabzon'un renkli simalarından Murat Saka, gençleri spora teşvik ediyor. 73 yaşını geride bırakan Saka, zinde olmasını, az yemek yemeye ve spora bağlıyor. 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlmamasının kalkmasının ardından tekrar bisikletine kavuştuğu için mutlu olan Saka, "Devletimizin bizim sağlığımız için aldığı kararlara uyduk. Kısıtlamanın ardından tekrar bisikletime kavuştum. Bunun için de çok mutluyum. Şimdi günde 50 kilometre bisiklet süreceğim. Bana eşlik etmek isteyen gençleri de Akçakale'ye bekliyorum" dedi.
 
ÇABDAROĞLU'NA EN GÜZEL DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ
 
Trabzon merkezli faaliyet gösteren Çavdaroğlu 61 Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Çavdaroğlu, hayatının en güzel doğum günü hediyesini aldı. Yeni yaşını kutlayan Çavdaroğlu, aynı gün 3. Çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu da yaşadı. Çavdaroğlu, kendisi ile aynı gün doğan oğluna Haktan adını verdi. Çavdaroğlu, "Hayatımda aldığım en güzel doğum günü hediyesi. Hoş geldin oğlum Haktan. Ömrün bahtın açık olsun" dedi.
 
 “VAHİM BİR NOKTAYA GELDİK”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Kadın Kolları Başkanı Belgin Çakır, koronavirüs salgını nedeniyle geçilen olağanüstü döneme rağmen kadına yönelik şiddetin azalmadığını, kadın cinayetlerinin sürdüğünü söyledi. Çakır, koronavirüs salgını süresince en çok etkilenen kesimin işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve kadınlar olduğunu belirterek, “Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük.  Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Daha birkaç gün önce Konya’da Nargül Yıldız, Muğla'da Zeynep Şenpınar, Manisa'da Gülnur kocabaş, Rize’de Rukiye Çerman ve Diyarbakır’da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi” dedi.
Editör: TE Bilisim