Bunları yaparken de asla hediyesiz gitmez. Trabzonsporluluğunu ise kimse sorgulayamaz. Terzilik mesleğini icra eden Ali kardeşimiz önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretinde başkan Zorluoğlu’na plaket takdim eden Yiğiter, Trabzon halkı adına yapılan çalışmalar için teşekkür etti.

ADEM HOCA’NIN VEFASI

Şiddetle Mücadele noktasında büyük bir emeği olan adeta ömrünü bu konulara adayan gençlerin uyuşturucu terör ve şiddete bağımlı olmaması noktasında yazdığı kitaplarla uyarılarda bulunan Trabzonlu hemşerimiz HEGEM Başkanı Adem Solak aynı zamanda vefalı bir dosttur. Her Trabzon’a gelişinde ilkokul arkadaşlarını bile arar sorar. Geçtiğimiz günlerde de Trabzon’a gelen Adem Solak Sürmene ilçesinde arkadaşlarıyla bir-araya geldi hasret giderdi yaylalara çıktı.

Emekli öğretmenler Muharrem Mesohorli ve Yusuf Durmuş emekli binbaşı Mehmet Çolak, Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr.RıdvanKüçüklali, oğlu Anıl Solak ve gazeteci Ahmet Külekçi ile bir araya gelen Adem Solak dostlukların herşeyden önde geldiğini belirterek “Hayatta bazı değerler şartlar ne olursa olsun ayakta kalmalı. Geçmişin güzelliklerini de kötülüklerini de unutmamalıyız. Birlikte hayatı paylaştığımız aynı sofrada yemek yediğimiz aynı mahallede  top oynadığımız aynı denize girdiğimiz arkadaşları asla yok sayamayız. Onları unutmak geçmişi unutup geleceği okuyamamaktır” dedi.

TOPTANCILARDAN ZİYARET

Trabzon'da toptan ticaret yapan işletmeleri bir çatı altında toplamak için yola çıkan Mehmet Ücüncüoğlu liderliğinde kurulan Toptancılar Derneği üyeleri, siyasi partilerle de görüş alışverişinde bulunuyor. Başkan Mehmet  Ücüncüoğlu ekibi ile MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım'ı ziyaret etti. Ücüncüoğlu,  "Milliyetçi Haraket Partisi İl Başkanı Sayın Bekir Sıtkı Tarım ve yönetimini ziyaret ederek “Toptancılar sitesi ve Ticaret Merkezi” projemizle ilgili kendilerini bilgilendirdik.  Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı’na misafirperverliği için teşekkür ederiz" dedi.

YAYLADA YOĞURT YENİR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, önceki gün Düzköy İlçesi ve yaylalarındaydı. Cora, yaylada taze yoğurt ile mısır ekmeği yedi. Yüzünde tebessümü ile yoğurt ve mısır ekmeğini ikram edenlere teşekkür eden Cora, "Yaylada yoğurt yenir. Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır" dedi.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE YOL GİDER

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, ‘Gönülden gönüle yol gider’ diyerek, ilçedeki vatandaşlarla hasbihal oldu. Gönüllerde kalıcı sohbetler eden Kurukız, “Gönülden gönüle yol var dediler. O gün bugün yollardayız. Yolumuz hak yolu. Yolumuz insanlık yolu. Halkımızla birlikte olmak bana büyük mutluluk veriyor” dedi.

GİRESUN’DA 3. YILDIZ FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ YAPILACAK

Giresun Belediyesi, artık geleneksel hale getirdiği 3. Giresun Yıldız Fotoğrafçılığı bu yıl 26-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Etkinliğe katılmak isteyenler 15 Ağustos tarihine kadar https://o11.me/t2VcM adresinden başvuru yapabilecek, bilgi almak isteyenler ise 444 40 28 / 1122 numaralı telefondan bilgi alabilecek. GİFOD, GEZFOD ve GİDOSK’un da katılacağı etkinlikte, akşam karanlığında eğitmenler tarafından fotoğraf tutkunlarına Yıldız Fotoğrafçılığı hakkında uygulamalı eğitim verilecek. Etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu belirtilirken, konaklama imkanının sunulacağı ancak kamp malzemelerinin kişiye ait olacağı kaydedildi. Gölyanı Obası’nda gerçekleşecek etkinlikte, isteyen katılımcılar yanlarında çadır getirip, kendi çadırlarında kalabilecek. 26 Ağustos Cuma günü Giresun Kalesi Seyir Terası’nda başlayacak etkinlik, 28 Ağustos 2022 Pazar günü sona erecek. Etkinliğe birbirinden değerli isimlerin de katılması bekleniyor.

BAŞKAN GÜLER BİRİNCİ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, her yıl Kent ve Başkan Dergisi tarafından düzenlenen ve halkın oylarıyla yılın en başarılı projelerine imza atan belediye başkanlarının ödüllendirildiği yarışmada fındık kabuğundan aktif karbon üretilecek olan “Aktif Karbon Üretim Tesisi Projesi” ile birincilik elde ederek ödüle layık görüldü. 2019 Yerel Seçimlerinin ardından göreve gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, klasik belediyeciliğin dışına çıkarak Ordu’ya kazandırdığı yatırım ve projelerle göz dolduruyor. Ulaşım ve alt yapı yatırımlarının yanı sıra tarımdan teknolojiye, turizmden kültür sanata birçok başarılı çalışmaya imza atan Başkan Güler’in bu çalışmaları Türkiye kamuoyunun da dikkatini çekiyor.

Üç yılı aşan görev süresince ulusal ölçekte birçok ödüle layık görülen Başkan Güler, yeni bir ödül almaya daha hak kazandı. Başkan Güler’in görev süresince üzerinde çalışmalar yaptığı ve geçtiğimiz haftalarda temelleri atılan ve en önemli ihraç ürünü fındığın kabuğunun değerlendirileceği Aktif Karbon Üretim Tesisi projesi Kent ve Başkan Dergisi'nin düzenlediği yarışmada ödüle layık görüldü. Büyükşehir Belediye Başkanları başta olmak üzere il, ilçe, belde belediye başkanlarının projeleriyle yarıştığı bu etkinlikte tüm Türkiye’yi kapsayan online anket yapıldı. Birçok projeyi geride bırakan Aktif Karbon Üretim Tesisi Projesi halkın oyları ile birinci oldu.

Editör: TE Bilisim