Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bayramlaşmanın yapıldığı gün Başkan Yusuf Turgut ve yönetimi ziyaret eden Yıldırımhan gazetecilerin bayramlarını tebrik etti ve başarı diledi.
 
Yıldırımhan, yeni Bakanla uyumlu çalıştıklarını söyleyerek, ‘Sayın Bakanımız Çalışma hayatına yakın ve eğitimi de bununla ilgili. Bizlerde elimizden gelen desteği vermeyi sürdürüyoruz’ dedi. Sohbette Ortahisar’daki Fatih camiinin restorasyonu da gündeme geldi. Yıldırımhan, ‘Zor bir restorasyondur. Çünkü çalıştıkça kapanan bazı pencereler ortaya çıktı’ dedi.  Görevde kaldığı süre içinde tüm bölgedeki camilere ve vakıf mallarına el attıklarını söyleyen Yıldırımhan, ‘onarılmamış eser bırakmadık’ diye konuştu.
 
Ercan Şen’den Yogo Uyarısı
 
Türkiye’nin sayılı eğitimcilerinden, Vadi yayınlarının Sahibi, 15 Temmuz gazisi Ercan Şen’den bir uyarı geldi. Şen, Trabzon’da yapılcak olman Yogo festivali ile ilgili ‘Şu anda Myanmar’da  ve Arakan’da müslümanlar katlediliyor. Böyle bir hassasiyet varken Yogo festivali ertelenmeli. Bu benim önerim. Dikkate alınmalı’ dedi.
 
Suavi Kaptan Anıldı
 
Trbzon basınına büyük emek veren Anadolu Ajansı’nın Trabzon’daki kurucu Bölge Müdürü Suavi Kaptan anılıyor. Kaptan için TGC açıklama yaptı: ‘Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucularından, eski Başkanımız, Trabzon Anadolu Ajansının efsane müdürü, Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Suavi Kaptan’ı ölümünün 3.yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Suavi Kaptan, Demokrasiye ve Cumhuriyet ilkelerine derinden bağlı bir meslek büyüğümüz idi. Gazetecilik ve yöneticilik disiplinini hiçbir zaman elden bırakmayan, hem Anadolu Ajansı bünyesine hem de Trabzon yerel basınına kazandırdığı muhabir ve yöneticiler ile bir kuşağın önünü açan merhum Kaptan, Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı olması bir yana kentin hassasiyetlerini özümsemiş ve onların arkasından gitmiş, mesleğe kazandırdıklarıyla birlikte kente ciddi hizmetler vermiş bir değerdir.
 
En zor anlarda bile camia içerisinde çözüm üretebilen merhum Kaptan, ömrünün son yıllarını geçirdiği İstanbul’da 3 yıl önce 05.09.2014 tarihinde hayata gözlerini yummuş ve sonsuzluğa uğurlanmıştır.  Suavi Kaptan’ı, onunla yaşamını birleştirdiği ilk günden itibaren bir gün bile yalnız bırakmayan saygıdeğer, fedakar eşi İlknur hanım başta olmak üzere, tüm sevenlerine başsağlığı diliyor, rahmet dileklerimizle anıyoruz.’
 
Of Çıkarması Yaptı
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Of’un Ağaçseven Mahallesi’nde Osman Tever'e bayram ziyaretinde bulundu. Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere memleketi Rize’nin İkizdere ilçesinde gelen Başkan Kahraman’ın Of’un Ağaçseven Mahallesi’ndeki ziyaretine Of Kaymakamı Eyüp Fırat da eşlik etti. Tever Ailesinin evinde bir süre misafir olan Başkan Kahraman ziyaretin ardından Of’tan ayrıldı.
 
Mekanı Cennet Olsun
 
AK Parti Giresun İl Başkanı Ali Tütüncü kanser hastalığına yenik düştü. AK Parti il Başkanı Haydar Revi Tütüncü ile ilgili; “Dava arkadaşımız Giresun İl Başkanımız Hasan Ali Tütüncü'ye Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi.
 
İzlediğim Yol İkbal Eksenli
 
Ortahisar Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu MHP’den idtifa ettiğini açıkladı. Çakıroğlu; “Bugüne kadar siyasette izlediğim yol ikbal eksenli olmayıp etik odaklı ve prensipleriyle konum alan bir siyasetçi kimliğini ön planda tutan anlayış olmuştur. Bu bakımdan gördüğüm lüzum üzerine mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum” ifadelerini kullandı.
 
Buluşma Ve Plav Günü
 
Trabzon Ticaret Lisesi Geleneksel Buluşma ve Pilav Günü etkinliğini bu yıl da gerçekleştiriyor. Trabzon Ticaret Lisesinde öğrenim görmüş ver Öğretmenlik  yapmış dostlar bir araya geliyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Trabzon Ticaret Lisesi Bahçesinde 9 Eylül Cumartesi günü saat 14.00 gerçekleştirilecek buluşmaya, Okul Müdürlüğü ve tertip Komitesi olarak yolu okulumuzdan geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimiz davetlidir.
 
Editör: TE Bilisim